Ste utrujeni in brezvoljni? Privoščite si skodelico zdravega čaja in dobro knjigo

 Pri Mladinski knjigi je izšlo nekaj knjižnih novosti, med njimi tudi: Dovčerajšnji svet Jareda Diamonda (prevod Samo Kuščer), Primer Meursault Kamela Daouda (prevod Katja Šaponjić, spremna beseda Gabriela Babnik), Zberi pogum Cheryl Strayed (prevod Sanda Šukarov), Zeliščni čaji Paule Grainger in Karen Sullivan ter Legende rokenrola Michela Primija (prevod Vasja Bratina, spremna beseda Jure Longyka).

Cena: 34,96 evra
Antropolog in sociolog Jared Diamond, s Pulitzerjevo nagrado ovenčani avtor knjižne uspešnice Puške, bacili in jeklo: Zakaj je človeški razvoj na različnih celinah napredoval različno hitro, se v iskanju boljšega jutrišnjega dne znova vrača v preteklost. Prinaša osupljiv pregled človeškega življenja, kakršno je bilo v milijonih let in se še vedno odraža v sodobnih ali do nedavnega tradicionalnih družbah. Slednjih ne poveličuje in jih tudi ne opisuje kot primitivne ali nazadnjaške; pač pa na slikovitih primerih kaže, kako te skupnosti predstavljajo na tisoče naravnih eksperimentov organiziranja človeškega življenja, ki jih je mogoče prenesti tudi v vsakdan naših sodobnikov in naših potomcev. Kako naj bolje vzgajamo otroke, poskrbimo za starejše ljudi, si izmenjujemo dobrine, učinkoviteje rešujemo spore, predvidimo morebitne nevarnosti ter se izognemo nekaterim najpogostejšim civilizacijskim boleznim – vse to se lahko znova naučimo, če se dovolj pozorno ozremo v dovčerajšnji svet.
Cena: 22,95 evra
V Camusovem Tujcu se ‘Arabec’ pojavi petindvajsetkrat, ime pa ni omenjeno niti enkrat. Sedemdeset let pozneje je arabski anonimnež, nad katerim se je na plaži znesel Meursault, končno dobil ime – Musa. Njegov ostareli brat Harun v tem romanu razkriva drugo, povsem zamolčano plat zgodbe. Pretresljiva, hkrati pa angažirana pripoved premore vse odlike kompleksne umetnine: gre za kritični dialog s Camusom, a tudi za enkratno izpisano meditacijo o usodi posameznika na širšem ozadju (post)revolucionarne Alžirije. Prvenec alžirskega novinarja Kamela Daouda (1970), ki piše za časnik Le Quotidien d’Oran, je leta 2013 izšel v Alžiriji, leto zatem pa še v Franciji, kjer je bil nominiran za praktično vse pomembne literarne nagrade. Leta 2015 je prejel Goncourtovo nagrado za najboljši romaneskni prvenec.
Cena: 16,95 evra
Avtorica velike svetovne in slovenske uspešnice Divja je navdušena zbiralka citatov. Pravi, da ji tisti najljubši vsak po svoje kažejo pot skozi življenje. Ker je tudi sama že napisala in doživela marsikaj, je v tej darilni knjižici zbrala stavke iz lastnih objavljenih knjig, intervjujev in esejev, za katere upa, da bodo lahko zbistrili misli, zatrli dvome in vlili pogum vsem, ki to potrebujejo. Ker so iskreni, duhoviti in brez dlake na jeziku, ni dvoma, da bo njen namen dosežen.
Cena: 19,95 evra
Vam v življenju manjka topline? Se počutite utrujeno in brezvoljno? Bi si morali okrepiti zdravje? Privoščite si pomirjujočo skodelico zeliščnega čaja in izkoristite izjemno učinkovitost najmočnejših zdravilnih sestavin, ki jih ponuja narava. Z več kot 70 strokovno sestavljenimi recepti za okusne in pomirjujoče čaje brez kofeina si lahko z mešanjem, kuhanjem in pitjem sami tlakujete pot do dobrega počutja.
Cena: 29,95 evra
Buddy Holly, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Elvis Presley, John Lennon, Bob Marley, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Michael Jackson, Amy Winehouse in mnogi drugi – glasbene legende, ki so se poslovile veliko pred svojim časom. Številni so mladi umrli tragične, nesmiselne ali skrivnostne smrti; pri marsikom še danes ni znano, zakaj ali kako. Ta knjiga bo odgovorila vsaj na nekatera vprašanja o njihovem življenju. Prezgodnji grob jih je ovenčal z mitologijo glasbenih ikon in jim nadel romantično obličje uporništva: prvo in poslednje obeležje nesmrtnega duha rokenrola. Michele Primi je novinar ter radijski in televizijski pisec, stalni sodelavec italijanske izdaje revije Rolling Stone. Piše za GQ Italia in Wired Italia in je glasbeni urednik na radiu Virgin Radio. Kot televizijski scenarist je delal za MTV Italia, La7, Sky, The Family in Virgin TV. Živel in delal je v Barceloni ter iz New Yorka poročal za italijanski Rolling Stone, Riders in Peacereporter.net. Objavil je tri glasbene monografije o skupini Queen in prispeval besedila za fotografsko monografijo Uno sguardo sul Burlesque (Pogled na varietejsko burlesko).

View Gallery 6 Photos