Skandinavska kraljica kriminalk Camilla Läckberg udarila z Zlato kletko!

Zlata kletka je odlično branje

Pa kdo na svetu ne pozna Camille Läckberg, imenovane nesporna kraljica skandinavskih kriminalk!? praktično vsi, saj so njene romane natisnili v 60 državah, prodanih pa je bilo več kot 22 milijonov izvodov, je izdala novo knjigo. Z Zlato kletko, ki je v prevodu Danni Stražar izšla pri založbi Učila, je ubrala novo smer v pisanju. Priljubljena pisateljica, ki se je med zvezdnike zavihtela s serijo psiholoških romanov s švedskega podeželja, z novo knjigo ostaja znotraj kriminalnega žanra, jo je pa umestila v mestno okolje in ji pridala feminističen pridih.

Camilla Läckberg in njen nov roman …

In kaj se dogaja v Zlati kletki. Na zunaj se zdi, da ima Faye vse. Popolnega moža, ljubljeno hčer in razkošno stanovanje v najboljšem predelu Stockholma. Vendar jo lovijo mračni spomini na odraščanje v Fjällbacki in čedalje bolj se počuti kot ujetnica v zlati kletki. Nekoč je bila odločna ženska z ambicijami, neustrašna borka in nadvse pametna študentka ekonomije, ki je s trdim delom in lastno pametjo želela ustanoviti podjetje in živeti kot uspešna poslovna ženska, vendar se je zaradi Jacka vsemu odpovedala. Ko jo ta izda, se Faye podre svet. Nenadoma nima prav ničesar več. Najprej ohromi, nato pa se odloči, da mu bo vrnila, in začne načrtovati strašno maščevanje. Zlata kletka, dramatična pripoved o izdaji, povračilu in maščevanju, je pretresljiv roman o ženski, ki je bila prevarana in izkoriščena, vendar zbere vso svojo moč, kot feniks vstane iz pepela in ponovno prevzame nadzor nad svojo usodo.

… Zlata kletka, ki se tokrat odvija v mestnem okolju.

Camilla je zaslovela je s serijo desetih romanov o Fjällbacki, katerih protagonista sta policijski komisar Patrik Hedström in njegova žena, pisateljica Erica Falck. Camilla Läckberg, ki ima štiri otroke in živi na obrobju Stockholma, je tudi uspešna podjetnica in ena od ustanoviteljev investicijske družbe Invest In Her, ki se ukvarja z ženskim podjetništvom in večjo enakostjo spolov.
Knjigo, ki ima 380 strani je uredila Branka Fišer, cena je 14,30€ najdete jo v knjigarnah Felix in na www.felix.si. Super poletno branje naj bo!