Njeno izgubljeno cvetje. Najnovejša uspešnica avstralske pisateljice Holly Ringland!

Njeno izgubljeno cvetje je že na policah knjigarn Felix

Vznemirljiva pripoved o tem, kako nas lahko neizpovedane zgodbe in zgodbe, ki jih iz potrebe po golem preživetju ustvarimo sami pri sebi, še dolgo preganjajo.

Devetletna Alice Hart odrašča v odmaknjenem, idiličnem kraju med nasadi
sladkornega trsa in morjem, kjer jo omamne cvetlice, ki jih goji njena mati, skupaj z vsemi skritimi sporočili, ki jih nosijo v sebi, varujejo pred očetovimi temačnimi izpadi. Ko ji tragedija za vselej spremeni življenje, se Alice preseli k babici, ki je še nikoli ni spoznala in na svoji kmetiji goji avstralske avtohtone cvetlice, kjer zavetišče najdejo tudi ženske, ki so tako kot Alice izgubljene ali zlomljene. Po viktorijanski tradiciji naj bi imela sleherna cvetlica točno določen pomen, in ko se Alice privadi novemu življenju, začne z njimi pripovedovati vse tisto, o čemer nikakor ne more spregovoriti. Ko odraste, na dan privrejo družinske skrivnosti, uničujoče izdajstvo in moški, ki še zdaleč ni takšen, kot se zdi, Alice pa sprevidi, da rože nekaterih zgodb preprosto ne morejo izpovedati. Srčno se želi osvoboditi, a bo morala zbrati dovolj poguma, da ozavesti najmočnejšo zgodbo, kar jih pozna – svojo. Knjiga je velika avstralska uspešnica in tudi mednarodno so bile pravice prodane v 28 držav. TV pravice za knjigo je kupila ista produkcijska hiša kot Majhne laži (Liane Moriarty) in serija z osmimi deli je napovedana za leto 2020. Knjiga je bila dobila nagrado Winner of the 2019 ABIA General Fiction Book of the Year Award – nagrada, ki jo podeljuje avstralsko združenje založnikov.

Knjigo je izdala Založba Učila

Holly Ringland je odraščala kot divja in bosonoga deklica sredi materinih tropskih vrtov v jugovzhodnem avstralskem Queenslandu. Pri devetih letih je z družino dve leti z avtodomom potovala po narodnih parkih Severne Amerike in prav to obdobje je v njej zanetilo vseživljenjsko zanimanje za različne kulture in zgodbe. Kot dvajsetletnica je štiri leta delala v odmaknjeni skupnosti avstralskih avtohtonih prebivalcev v osrednji avstralski puščavi. Leta 2009 se je preselila v Anglijo in leta 2011 na Univerzi v Manchestru dokončala magisterij iz ustvarjalnega pisanja. Zdaj živi razpeta med Anglijo in Avstralijo. Njeni eseji in kratka proza so bili objavljeni v številnih antologijah in literarnih zbornikih.

Avtorica Holly Ringland

Knjigo je prevedla Katja Bizjak, uredila Špela Žakelj, najdete jo na policah knjigarn Felix ali na spletni strani www.felix.si za 14,90 €.