Maček Muri, metuljček Cekinček in začarani žabec z otroki v poletju

Tik pred začetkom šolskih počitnic so v Mladinski knjigi predstavili štiri knjižne novosti za otroke: Vinko Möderndorfer, Pesmi in pesmičice (ilustracije: Suzi Bricelj); Andrej Rozman Roza, Predpravljice in popovedke (ilustracije: Zvonko Čoh); Metuljček Cekinček, Pesmice Janeza Bitenca (ilustracije: Jelka Reichman); Maček Muri in muca Maca, Dojenčkov album z ilustracijami Jelke Reichman.Na predstavitvi so bili avtorji knjig: Vinko Möderndorfer, Suzi Bricelj, Andrej Rozman Roza, Zvonko Čoh in Jelka Reichman ter uredniki: Irena Matko Lukan, Metka Pušenjak in Pavle Učakar.

… (cena: 24,94 evra) …
Vinko Möderndorfer je pripravil antologijo svojih pesmi iz že objavljenih del (Kako se dan lepo začne, Madonca fleten svet, Zakaj so sloni rahlospeči, Luža, čevelj, smrkelj in rokav …), nekaj pesmi pa je v zbirki Pesmi in pesmičice objavljenih prvič. Pesmi so zelo raznolike po vsebini, zgradbi in rimi. Nekatere nagovarjajo že predšolske otroke, nekatere pa najstnike.
… (cena: 24,94 evra) …
Kratke humorne zgodbe Andreja Rozmana Roze z ilustracijami Zvonka Čoha so izhajale v reviji Ciciban, kjer so bralci spremljali prigode povodnega moža, se zabavali ob neumnem ravnanju gospoda Šilčka, ki pa je bil prepričan, da je najpametnejši človek na svetu, vzljubili putko Minko, ki je po marsikateri neprijetni dogodivščini končno našla svoj dom, spoznali začaranega žabca in še in še. Ob pisateljevem jubileju bodo zaživele v knjigi. Roza nas s svojim živim jezikom prebudi, zabava, hkrati pa so njegove zgodbe izvir sporočil in pomenov, ki nagovarjajo tako otroke kot odrasle.
… ( cena: 29,95 evra) …
Devetdeset vednozelenih pesmic za otroke. Pesmi Janeza Bitenca z notnim zapisom in še ločenim besedilom, ki jih spremljajo privlačne ilustracije Jelke Reichman so zagotovo odlična izbira za vsako knjižno polico, pa bodisi je to vrtčevska, šolska ali domača.
40 pesmi je posnetih na priloženem CD-ju. Pesmi izvajajo otroški pevski zbor OŠ Majde Vrhovnik iz Ljubljane pod vodstvom Polone Guček Skrbinek, Tadeja Pance – sopran in Danilo Kostevšek – tenor, pri klavirju Mitja Reichenberg.
… (cena: 19,95 evra) …
Ob praznovanju štiridesete obletnice izida slikanice Maček Muri Kajetana Koviča in Jelke Reichman je slikarka ustvarila dojenčkov album z motivi mačka Murija, muce Mace in njunega mladička. Knjiga zapisov, spominkov in fotografij, ki bo otroka spremljala od rojstva naprej.

View Gallery 5 Photos