Katere barve bomo nosile letošnje poletje?

Nastopi vročina in zanimive počitnice. Poletje je prav tako zaznamovano s kopalkami, zanimivimi poletnimi sandali in seveda odkrivanjem gole kože. Vendar pa poletje ni zanimivo, če ga ne popestrimo z barvnimi oblačili, ki vzbujajo pozornost od vseh tistih, za katere si želimo, da bi nas opazili. Letošnje poletje je odlično, da se odenete v vse svoje najljubše barve, saj so zaželene vse barve, kombinirane z vsemi drugimi barvami. Dajte domišljiji prosto pot in se z nasmehom na obrazu podajte v zanimivo poletje avantur!
Rdeča
Rdeča barva je signalna barva. Prikazuje strast, vitalnost, prodornost in simbolizira življenje. Spodbuja intelektualni razvoj in aktivnost. Zato je rdeča tista barva, ki skoraj nikoli ne gre iz mode, saj vsaka ženska, ki je oblečena v rdeče, izžareva fatalnost. Kdaj? Rdeča oblačila si privoščite, ko greste na nočni pohod, saj se vam nihče ne bo mogel upreti.
Roza
Roza je barva topline, nežnosti in ljubeznivosti. Pritegne pozornost, vendar v smislu nedolžnosti in ljubkosti. Kdaj? Oblačila roza barve bodo najbolj primerna za dnevne sprehode po mestu in kosila.
Oranžna
Oranžna je barva, ki vpije po življenju in veselju, saj je mešanice rdeče in rumene barve. Simbolizira delavnost in kreativnost, pa tudi veselje in zrelost. Kdaj? V oranžni barvi si privoščite kakšno poletno lahko obleko, v kateri se boste odpravili na plažo in jo boste oblekli preko kopalk.
Rumena
Rumena je barva sonca in optimizma. Zato je povsem normalno, da je rumena ena najbolj primernih barv za poletje. Kaj je lepše videti kot žensko, oblečeno v rumeno barvo, ki kar oddaja sončno energijo? Kdaj?
Ženske, le pogumno se odpravite v trgovino in si privoščite kak kos garderobe v močni rumeni barvi. Če ne veste, kaj bi to lahko bilo, vam svetujemo, da si kupite kakšne visoke salonarje v rumeni barvi in jih kombinirate z oprijeto obleko modre oziroma skoraj turkizne barve,
Modra
Modra je barva miru in harmonije. Naj bo svetlo modra, temno modra, turkizna … Ni pomembno! Vsi odtenki so več kot primerni. Letos so še posebej modni mornarski vzorci. Kdaj? Modra je primerna za popoldanski sprehod enako kakor za nočno življenje. Mogoče si lahko letos privoščite malo več in modro barvo kombinirate z živo rdečimi dodatki. S tem ne morete zgrešiti!
Bela
Brez bele barve ni poletja! Kratko belo krilo, bele kopalke, beli klobučki, bela očala, bele kratke hlače, bele oprijete majčke … Kdaj? Vse, kar si oblečete, je lahko bele barve. Belo lahko nosite kot edino barvo v stajlingu, seveda pa jo lahko popestrite tudi s katerokoli drugo barvo.
Vijolična
Vijolična je barva ekstravagantnosti. Kdaj? Najbolje bo, če kupite kakšno oprijeto mini obleko v vijolični barvi, ki je primerna za nočni čas. Zraven kombinirajte belo barvo in odeti boste v elegantno svežino, ki bo jemala dih.
Katere barve še?
Prav tako so letos zelo modni vsi zemeljski toni (bež, svetlo rjava, rjava, temno rjava…).
Črni se raje izogibajte, saj je poletje čas za barve. V črni barvi si privoščite samo klasično, črno mini obleko za nočno življenje. Vendar tudi ta stajling popestrite s kakšnimi živo rdečimi čevlji ali kakšnim modnim dodatkom druge žive barve.
www.dormeo.net