Na Urški super fantastične priprave!

Priprav se je udeležilo največ parov do zdaj, kar šestinosemdeset.

Prvi international active training camp je končan. Skupno 86 parov je vsakodnevno treniralo, poplesovalo in nabiralo nova znanja najnovejšega Urškinega Acitve Tima, ki se je po odhodu Barbare Nagode Ambrož iz Urške moralo znajti. Tako je ekipa v sestavi Nataša Ambrož, Tatjana Lahvinovič, Zoran Plohl, Maja Geršak, Peter Majzelj, Blaž Pocajt, Metka Mesesnel Bizilj in najnovejša ter najmlajša člana Urškinega tima Kristijan Burazer in Martina Plohl prevzela vajeti v svoje roke in štiri dni, kolikor so priprave trajale, plesalce naučili veliko novega.

Novo ustanovljeni Urška tim.
Vodenik Marcel in Giovana Gabriela Klarič, državna prvaka v kategoriji mladincev, sta povedala: ”Bilo je fajn, naučila sva se veliko novega, želela pa sva si, da bi imeli skupno poslovilno zabavo”.
Brat in sestra Matej in Anja Pritekelj, državna prvaka v kategoriji starejših mladincev: ”Zelo sva uživala, ogrevanja so bila super zelo domiselna, polna energije. Dobra popestritev so bili treningi salse, argentinskega tanga, hiphop ter lindy hopa. Preplesovanje ne bi moglo biti boljše, atmosfera je bila fenomenalna, navijali smo drug za drugega in se nasploh družili z ostalimi tujimi pari. Učiteljski tim je zakon!”
Nino Kleindienst in Urška Bencak, državna prvaka v kategoriji mlajših mladincev: ”Na pripravah smo dobili veliko novih informacij v obeh plesnih zvrsteh, latinskoameriških in standardnih plesih. Da sva se zjutraj dobro ogrela, sta zato poskrbela učitelja zumbe in hip-hopa. Ninotu je bila zumba še posebej všeč zaradi simpatične učiteljice Viktorije Manzinni," je dodala njegova plesalka.
Udeleženci priprav v zumba akciji pod vodstvom Viktorije Manzinni.
Viktorija Manzinni, ki jo plesalci poznajo tudi kot Mašo Šalamun, in si je pri osemnajstih spremenila ime in priimek, je bila na pripravah res posebna atrakcija. "Naj povem, da sem presrečna, ker sem dobila priložnost delati s športnimi plesalci … s plesalci moje "branže".  Vzdušje v dvorani je bilo 4 dni fenomenalno, feedback plesalcev ni mogel biti lepši in bolj pozitiven. Sicer mi jutranje ure definitivno niso najljubše, a sem se z velikim veseljem zbujala z mislijo na zumba class s plesalci. Sem mnenja,da zumba lahko pripomore profesionalnim plesalcem/tekmovalcem … sicer ne v tehniki gibanja in korakov, temveč v boljšem poslušanju svojega telesa, motoriki in v pristnem občutenju in interpretaciji glasbe. Poskušala sem jim pokazati, kako in kdaj biti pozoren na vse najmanjše spremembe v glasbi, ki lahko za plesalca pomenijo veliko, če jih izkoristi."
Med aktivnimi udeleženci sta bila tudi Jure Bergant in Ana Mesec: ”Priprave so ful dobro organizirane. The best je, da so v priprave vključeni tudi trenerji standardnih plesov. Treningov se je udeležilo veliko ljudi, zato je vzdušje še toliko boljše.”
Plesni par Ana Mesec in Jure Bergant v akciji.
Tretja s svetovnega prvenstva v kombinaciji desetih plesov med starejšimi mladinci Winson Tam in Anna Nina Kus sta priprave takole doživela: ”V veselje nama je bilo, da sva se udeležila international active training campa. Informacije, ki sva jih dobila od vrhunskih trenerjev, so bile edinstvene. V prihodnosti si želiva še veliko podobnih mednarodnih priprav. Komaj čakava, da se spet vrneva naslednje leto."
Paul Moldovan in Cristina Tatar: ”Zelo sva uživala na international active training campu, bilo je zelo dobro organizirano, lekcije so bile zanimive in poučne, z zanimivo tematiko in zanimivimi vrhunskimi trenerji. Zaradi velikega števila plesnih parov je v dvoranah vladala čudovita atmosfera. Rada bi se zahvalila vrhunskemu timu za povabilo.”
Nataša Ambrož vodi novo ustanovljeni Urška tim.
Seveda takšne izjave godijo novopečenemu timu, še posebej vodji Nataši Ambrož: ”V veliko veselje nam je bilo organizirati prve priprave z novim urškinim timom. Kot vsak v tim smo imeli tudi mi razdeljene naloge, kaj in kdo dela, da je vse potekalo kar se da brez zapletov. Odziv plesalcev je bil neverjeten, vsi pari skupaj so se povezali v pravi tim, zato je bila atmosfera med pripravami nepozabna. Že zdaj pa se pripravljamo za naslednje priprave, ki se bodo odvijale konec oktobra."
Evropska prvaka v latinskoameriških plesih Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič: ”To so bile prve priprave, na katerih sva bila le v trenerski koži, ponavadi zraven še sama trenirava, toda tokrat sva svojo energijo usmerila v pare, ki sva jih učila in jim posredovala ogromno novih informacij. Že v ponedeljek pa potujeva v Italijo, kjer se bova intenzivno pripravljala na prihajajoče svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki se bo odvijalo v Singapurju."
Tatjana Lahvinovič je bila prvič na pripravah samo trenerka.
Peter Majzelj in Maja Geršak: ”Priprave so bile zelo uspešne. Bilo je veliko pozitivne energije ter prijetno vzdušje in atmosfera. Povezani smo bili kot še nikoli. Pričakovali smo velik odziv plesnih parov, vendar smo nad končnim številom prispelih parov bili pozitivno presenečeni, saj so bila naša pričakovanja presežena. Veliko je bilo tudi povpraševanja po naslednjih pripravah, ki se bodo odvijale v mesecu oktobru. Kljub velikemu številu parov pa nas izredno veseli, da smo lahko vse izpeljali, kot smo si zamislili."
Peter Majzelj uživa v vlogi pedagoga.
Metka Mesesnel Bizilj: "Priprave so bile tokrat nekaj povsem novega in drugačnega, saj so bile pripravljene na popolnoma drugačen način kot doslej. Veliko zadovoljstvo parov se je kazalo še po samem zaključku, z ogromno zahvalami, povpraševanju po naslednjih pripravah, sporočilih in zahvalah trenerjem in posebej po tem dejstvu, da je veliko parov še ostalo po pripravah in sedaj naprej trenirajo v Urškinih prostorih, saj želijo še dodatne individualne ure z novim trenerskim timom."
Urškin tim se bo zbral ponovno konec oktobra.
Plesalec Blaž Pocajt prav tako ni skrival navdušenja: "Nad organizacijo priprav in delom ter zastavljenim planom sem zelo zadovoljen. Saj se nam je uspelo pokazati v kvalitetni in dobri luči. Atmosfera med plesalci je bila fenomenalna, kar je bilo videti na samih preplesovanjih in lekcijah, kjer je bilo vedno slišati bučne aplavze. Prav tako smo zelo navdušeni nad povabljenim trenerskim timom (Paolo Bosco, Joanne Clifton, Marco Cavallaro, Franck Brangbour), saj so plesalci bili nad njihovimi lekcijami in individualnimi treningi zelo zadovoljni. Tako da se že veselimo nadaljnega sodelovanja z njimi. Zelo pa me veseli, da smo tokrat na pripravah imeli izjemno močne plesne strokovnjake tako za standardne kakor tudi za latisnkoameriške plese."
Blaž Pocajt je bil zadovoljen s potekom priprav.
Najmlajša člana pedagoškega tima Kristijan Burazer in Martina Plohl: "Nad pripravami sva bila navdušena. Atmosfera je bila skozi celi dan nabita s pozitivno energijo, še posebej na preplesovanjih, kjer smo navijali drug za drugega. Lekcije plesnih strokovnjakov so bile zelo kvalitetne, hkrati pa zelo raznolike. Spoznali smo veliko novega in zanimivega. Skratka, uživala sva tako kot še nikoli. Priprave so se končale, in to zelo uspešno, sedaj Urška Active Team načrtuje že druge priprave, ki se bodo odvijale konec oktobra."
Martina Plohl je s soplesalcem Kristjanom Burazerjem najmlašja članica urškinega tima.
fotogalerija na www.fotomesec.com

View Gallery 10 Photos