V ljubljanske Križanke prihaja kultni muzikal Hair

V muzikalu bo nastopila odlična igralska zasedba …

V okviru Festivala Ljubljana bo v ljubljanskih Križankah kar štiri večere zapored, od 22. do 25. avgusta z začetkom ob 20. 30, na ogled kultni muzikal Hair, ki ga bodo uprizorili odlični londonski igralci.
" … Noben oder ne more zadržati s hormoni podprtega navdušenja mladostnikov, pa naj vreščijo, si odpirajo zadrge ali se opotekajo, veselo in smelo. Ne čudite se, če se boste znašli v tesnem stiku s plešočimi člani plemena, ki vam bodo pihali na dušo. Morda vam bodo dali marjetico ali letak. Morda vas bodo celo prosili, da jih objemite in sprejmite. Če jih dotlej še niste .." pa je o predstavi zapisal Ben Brantley v New York Timesu leta 2009
 

… ki za nastop pridno in intenzivno vadi …
Hair/Lasje je zgodba o skupini mladih Newyorčanov v 60. letih, ki se iščejo v ljubezni in življenju, zavračajo življenjski slog svojih konservativnih staršev in se upirajo vpoklicu v vojsko. Hair je zgodba o skupini prijateljev, ki govorijo in pojejo, da bi proslavili ljubezen, življenje in svobodo. Vsak član plemena pove svojo zgodbo, dve pa sta še posebej zanimivi: Bergerjeva, ki vodi pleme, in Claudova, ki se bojuje s svojo vestjo. Claude je navdušen nad svojim novim življenjem, občuduje Bergerja in je zaljubljen v študentko Sheilo. Čaka ga težka odločitev. Naj se upre vpoklicu v vojsko, kot so se njegovi prijatelji, ali pa prekrši svoja načela in opravi svojo državljansko dolžnost?
… med igralci bo moč videti odlično Glorio Onitiri v vlogi Dione …
Nalezljiv, nenavaden in živahen muzikal Hair ima status ikone, vse odkar je leta 1967 izbruhnil na sceni glasbenega gledališča. Spodbudil je nastanek številnih pesmi, ki opredeljujejo to obdobje in so postale del popa 20. stoletja. Po mnenju kritikov in občinstva je sporočilo muzikala še danes enako uporabno.  V tem prvem velikem rockovskem muzikalu so najbolj "dramilne" in čustvene pesmi, kar so jih kdaj napisali za oder, med njimi Let the Sun Shine In, Easy to be Hard, Good Morning Starshine, Aquarius in nalezljiva naslovna pesem Hair.
… in enega vodilnih londonskih gledaliških igralcev Matta Rawlea v vlogi Bergerja …
Za glasbo v ljubezenskem rockovskem muzikalu je zaslužen Galt MacDermot, za besedilo Geromi Ragni & James Rado, kot odličen režiser in koreograf pa se je znova izkazal Mykal Rand. Vloge so si razdelili izvrstni igralci Matt Rawle (Berger), Gary Watson (Claude), Portia Emare (Sheila) in Gloria Onitiri (Dione).

                                                 

View Gallery 4 Photos