Kako začeti pot do lepe postave

Poskusite narediti nekaj za svoje telo po naravni poti ter s tem poskrbite tudi za svoje zdravje. V ta namen vam ponujam nekaj enostavnih in praktičnih nasvetov, ki vam bodo poleg postopne izgube kilogramov pomagali premagati tudi lenobnost zaspanega zimskega obdobja ter vas ponesli v pomlad telesno aktivne in vitkejše.
Spijte sadni napitek!
Za zajtrk ali malico si naredite sadni napitek iz limon, pomaranče in banane. Kislost napitka določajte z limono, sladkost z bananami. Napitek naj ne vsebuje sladkorja ali drugih sladil. Izboljšal vam bo imunski sistem ter vam služil kot manj kalorični obrok, ki bo preslepil vaš lačni želodec.
Privoščite si zimski čaj!
Namesto obilne večerje si privoščite čaj z okusom sadja, vanj pa stisnite pomaranče in limono. Za sladilo uporabite med. Poleg si popecite opečenec in ga namažite z manj kalorično margarino. Tako boste užili lahek večerni obrok ter dobili potrebno količino C vitamina.
Zimski šport – kepanje!
Če verjamete ali ne, tudi pri kepanju porabljate kalorije. Če imate otroke, pojdite z njimi ven in se kepajte. Pri kepanju delujejo mišice celega telesa. Bolj kot ste aktivni, izdelujete kepe in tečete, več naredite za svoje telo. Tudi če ste brez otrok, se dogovorite s prijatelji in doživite nepozabno izkušnjo na snegu. Sprostite se in prebudite otroka v sebi.
Zimski sprehodi!
Sprehodi so odlični v borbi proti stresu in napetosti. Primerno se oblecite in obujte, nato pa si privoščite daljši sprehod z ljubljeno osebo, prijateljico, prijateljem, otroci ali pa pojdite sami. Izbirate lahko med več lokacijami: sprehod po zasneženih poteh, mestnem središču ali pa kar okoli naselja, v katerem živite.
Pospravljanje!
Tako je, tudi pospravljanje »kuri« kalorije, pri tem pa pomaga odpraviti stres v našem vsakodnevnem življenju. Zato čim več brišite, sesajte in pomivajte! Vključite lahko tudi otroke in neprijetna opravila spremenite v popolnoma novo in zabavno igro.
www.dormeo.net