Hormoni v harmoniji. Ko ženske ustvarjajo za ženske!

BeeHarmony je nov izdelek iz Medexa

Medex je lansiral prehransko dopolnilo BeeHarmony™ s skrbno izbrano kombinacijo vrhunskih sestavin, ki pomaga na naraven način lajšati simptome menopavze in ohranjati hormonsko ravnovesje.

Obdobje menopavze še vedno v precejšnji meri velja za tabu, o katerem se premalo govori. Danes ženske v obdobju po menopavzi preživijo več kot tretjino svojega življenja. Podjetje Medex se je v svoji trajnostni naravnanosti, kjer je pomemben dejavnik tudi dobrobit žensk, odločilo za celosten pristop, da se bodo ženske tudi v tem življenjskem obdobju počutile dobro vseh 365 dni na leto. Predstavilo je spletno stičišče www.beeharmony.si, kjer se najde nasvete za sozvočje telesa, misli in duha. Ob tem pa je presenetilo tudi z novim klinično testiranim izdelkom na osnovi matičnega mlečka in žafrana BeeHarmony, ki prav vse simptome menopavze izboljša za več kot petdeset odstotkov, nekateri pa celo popolnoma izzvenijo.

Na predstavitvi novega produkta: Ana Tavčar, moderatorka, Aleša Mižigoj, direktorica Medexa, Alenka Košorok Humar, odvetnica in učiteljica hormonske joge ter qigonga, Uršula Reš Muravec, dr. med, specialistka ginekologije in porodništva

Hormonske spremembe se začnejo že pred obdobjem menopavze, ko ženske začnejo opažati prve tipične simptome, kot so vročinski oblivi, potenje, težave s spolnostjo in mehurjem, nespečnost, razdražljivost ter fizična in psihična izčrpanost. Tu si ženske same najlažje pomagajo na naravne načine in prav o teh so se na sproščenem ženskem pogovoru pogovarjale direktorica podjetja Medex, Aleša Mižigoj, Uršula Reš Muravec, dr. med, specialistka ginekologije in porodništva ter Alenka Košorok Humar, odvetnica in učiteljica hormonske joge. Poudarile so, da je za spremembe na tem področju potreben predvsem pozitivni pogled in odprtost, pri čemer pa je pomembno, da imajo na voljo tudi strokovno pomoč in podporo skupnosti. V pogovoru so se dotaknile praktičnih tem, ki jih je z vidika ginekologije predstavila Uršula Reš Muravec ter drugih alternativnih in predvsem naravnih načinov blaženja simptomov menopavze kamor spada hormonska joga, pravilna prehrana in podpora na področju mentalnega zdravja.

Ker se v podjetju Medex te problematike močno zavedajo, nenazadnje imajo zaposlenih skoraj 70 odstotkov žensk, so se odločili, da tudi tu ravnajo skladno s svojim poslanstvom. Na podlagi moči čebeljih izdelkov in dokazov znanosti so razvili program za celovito podporo ženskam v obdobju menopavze. Program obsega novo prehransko dopolnilo BeeHarmony™, katerega posebnost je edinstvena mešanica matičnega mlečka in izvlečka žafrana Royal Balance™, ki v kombinaciji z vitamini K2, D3, E in B6 pomaga uravnavati delovanje hormonov in lajšati nekatere najbolj izrazite simptome menopavze. Poleg izdelka so v Medexu v sodelovanju s strokovnjakinjami ustvarili tudi brezplačni 60 dnevni program. Program je dostopen čisto vsem ženskam, ni vezan na nakup izdelka in vsak dan prinaša nove vsebine za doseganje hormonskega ravnovesja na naraven način.

Aleša Mižigoj, direktorica Medexa

Aleša Mižigoj, direktorica Medexa je na predstavitvi dejala: “V Medexu podpiramo trajnost na vseh področjih in empowering women, izboljševanje kvalitete življenja žensk je med našimi stalnimi cilji. Ne nazadnje je čebelja družina zelo ženska, zelo trdoživa in edinstvena. Zato smo si zadali, da naredimo korak naprej in ženskam ponudimo nekaj več. Pri tem črpamo iz naravne zakladnice čebeljega panja, ki vedno znova navdušuje s svojimi neizčrpnimi recepti.” Uršula Reš Muravec, dr. med, specialistka ginekologije in porodništva: “V enaindvajsetem stoletju je prav, da mi ginekologi poskrbimo, da se ženske tudi po petdesetem letu starosti v svojem telesu dobro počutijo, da so zdrave in živijo čimbolj polno menopavzo. Tudi jaz zelo zagovarjam zdrav življenjski slog, ki ga moramo v tem obdobju prilagoditi menopavzi. Kadar so težave zdravstvenega pomena vedno svetujem ukrepe, če pa gre za izboljšanje kvalitete življenja, je to bolj priporočilo, ki ga nekatere ženske z veseljem sprejmejo. V prvi liniji imamo na voljo prehranska dopolnila in zdravila brez recepta. Svetujem, da je v množici možnosti, ki jih danes ponuja splet, bolj pametno poseči po pripravkih, ki se prodajajo v lekarnah, ker zagotavljajo določeno kakovost in izvor, pri ostalih ponudnikih pa je vedno potrebno preveriti farmakološke značilnosti, kar je včasih težko.”

Alenka Košorok Humar in Uršula Reš Muravec

Alenka Košorok Humar, odvetnica in učiteljica hormonske joge ter qigonga: “Imam to srečo, da imam več poklicev in klicev v svojem življenju in eden od le-teh, ki me najbolj osrečuje in izpolnjuje, je prav poučevanje joge, natančneje hormonske joge, ki sem jo pred štirinajstimi leti pripeljala v Slovenijo in je nekako moje poslanstvo. Za skupni projekt z Medexom sem »zdizajnirala« sedem enostavnih vaj hormonske joge, vključno z dihalnimi vajami, ki so specialno namenjene lajšanjem simptomov menopavze in sestavljajo naš program Hormoni v harmoniji – 365 dni, biti dobro v svoji koži.

Prehransko dopolnilo BeeHarmony™ s skrbno izbrano kombinacijo vrhunskih sestavin pomaga na naraven način lajšati simptome menopavze in ohranjati hormonsko ravnovesje. Edinstvena formula izdelka, Royal Balance™, vsebuje dve izjemni naravni učinkovini: dragoceni matični mleček in žafran, pridobljen po patentiranem postopku. K učinkovitosti izdelka pomembno prispeva tudi koktajl kar štirih vitaminov, ki jih žensko telo v tem obdobju najbolj potrebuje: K2, D3, E in B6. Izdelek je popolnoma naraven, brez konzervansov in drugih dodatkov, zato je primeren za dolgoročno uporabo. Njegova učinkovitost je bila dokazana v dvojno slepi, placebo kontrolirani in randomizirani klinični študiji, ki je med drugim pokazala: 79 % manj psihične in fizične izčrpanosti, 70 % manj težav z nihanjem razpoloženja, 70 % manj suhosti vagine, 69% manj razdražljivosti, 68 % manj anksioznosti, 66 % manj pospešenega ali nepravilnega bitja srca, 61 % manj težav z mehurjem, 60 % manj težav s spolnostjo, 58 % manj težav s sklepi in mišicami, 54 % manj vročinskih oblivov in potenja, 53 % manj nespečnosti.
Več o izdelku: https://www.medex.si/beeharmony

Pridružite se brezplačnemu 60 dnevnemu programu Hormoni v harmoniji

Program Hormoni v harmoniji ženskam pomaga razumeti, kaj se z njimi dogaja v obdobju menopavze in kako si lahko pomagajo, ter vzpostaviti nove navade za sproščeno, izpolnjeno in kakovostno življenje v zadnji tretjini življenja. Hiter test uporabnicam pove, ali so v menopavzi, nato pa jim 60 dni zapored brezplačno omogoča ustvarjati novo zdravo rutino gibanja z video vajami hormonske joge. Nauči jih sproščanja, jih motivira in jim postavlja dnevne izzive, daje koristne nasvete s področja mentalnega zdravja in ginekologije, zdrave recepte in še več za hormone v harmoniji.