Adijo celulit! Za gladko kožo brez masaže

Kadar je v fitnesu na urniku vadba za »trebuh, noge in zadnjico«, lahko skoraj slišite ženske, kako ob misli na to glasno stokajo. Toda to jih ne zaustavi, da ne bi trmasto zaključile vadbe, saj so trebuh, stegna in zadnjica verjetno najbolj pogosti problematični predeli. To so deli telesa, ki so zasnovani, da se razširijo, če ženska zanosi. Žal so to tudi predeli, kjer se maščoba najraje kopiči, naj ste noseči ali ne, kar je deloma vzrok za nevšečne jamice, znane kot celulit. Celulit je težava, ki pesti več kot 50 odstotkov ženske populacije. In poleg suhe kože ženske najbolj jezijo ravno te tipične jamice na trebuhu, stegnih in zadnjici. Znamka NIVEA je zato skupaj z univerzitetnim kliničnim centrom Schleswig-Holstein poiskala rešitev za ta problem. Anti-celulitnega tretmaja se je lotila sistematično. 

Ekipa je pod znanstvenim vodstvom prof. dr. Johannesa Kleina, enega vodilnih strokovnjakov za adipoznost na svetu, dokazala, da ženske s celulitom trpijo zaradi posebne vrste »lokalne« adipoznosti (debelosti), ki lahko prizadene tudi vitke ženske. Ponudila je preprosto, a izredno učinkovito rešitev v dveh izdelkih: NIVEA Good-bye Cellulite kremni gel in NIVEA Good-bye Cellulite 10-dnevni serum.
Mnogi anticelulitni izdelki preprosto mobilizirajo maščobo v maščobnih celicah, zato ta lahko kroži po telesu in se v najslabšem primeru celo vrne tja, od koder je začela krožiti. NIVEA Good-bye Cellulite izdelki pa stremijo k dolgoročni rešitvi. Narejeni so tako, da ne le mobilizirajo maščobo, ampak se je tudi dejansko znebijo: najprej izvlečki lotosovega lista maščobo razbijejo, nato pa jo naravni »kurilec« maščob L-karnitin pretvori v energijo, ki je nujno potrebna za obnavljanje kože.
Po testiranju 150 različnih sestavin so strokovnjaki izbrali novo aktivno sestavino – izvleček lotosovega lista, ki je bolj učinkovit kot proticelulitna sestavina kofein, ki so ga včasih pogosto uporabljali. V enaki koncentraciji kot kofein mobilizira veliko več maščobe in poleg tega še preprečuje nastanek novih maščobnih celic. Za popolnega partnerja je razvojna ekipa izbrala L-karnitin, aktivno sestavino, ki aktivira kurjenje maščob. L-karnitin poskrbi, da se maščobne kisline prenesejo v mitohondrije, energijski vir celic, kjer se pretvorijo v ATP ali adenozin trifosfat, ki je pozitivna oblika čiste energije za metabolne procese v koži. Porabi se lahko na primer za razgradnjo glukoze ali okrepitev vezivnega tkiva.

NIVEA Body Good-bye Cellulite kremni gel

Zmanjša in preprečuje nastanek novega celulita na stegnih, trebuhu in zadnjici. Rastlinska aktivna sestavina – izvleček lotosovega lista – razbije maščobo v celicah in preprečuje nastanek novih maščobnih celic. L-karnitin pretvori razbito maščobo v energijo, ki regenerira kožo na predelih, kjer je izdelek uporabljen. Gel učvrsti predele s celulitom brez dodatne masaže in preprečuje nastanek novih maščobnih celic.
Gel ima lahko teksturo, ki se hitro vpije, in prijeten vonj. 200 ml, okvirna cena 12,00 EUR

NIVEA Body Good-bye Cellulite 10-dnevni serum

Hiter nanos z izjemno veliko koncentracijo aktivnih sestavin. Raztopina vode v silikonu je obogatena z izvlečkom lotosovega lista, ki deluje skupaj s »kurilcem« maščob L-karnitinom, da v rekordnem času opazno zgladi kožo. Hitro razbije maščobo in jo pretvori v energijo, ki je potrebna za regeneracijo kože. Hitro se vpije. 75 ml, okvirna cena 12,00 EUR

View Gallery 4 Photos