Oceanija je hudičevo ženski avtorski projekt

Avtorska predstava Oceanija je prispevek k zavedanju o čistem oceanu.

Vilonistka Inga Ulokina, Tjaša Cepuš kot planetarna gongistka in plesalka Ana Kovač so združile idejo in jo izpeljale v projektu Oceanija, ki je luč sveta zagledal sredi februarja v ljubljanskih Španskih borcih. Iztočnice, kot so tema, luč, zvok gonga, gib roke, telesa, duše, podoba ženske, val oceana in pesem violine, so lahko običajne ali pa nenavadne za tri umetnice, ki naj bi bile precej ozaveščene, kaj se dogaja z našim planetom.

Oceanija na ustvarjalen način pripoveduje zgodbo o modrem planetu …
Inga Ulokina poimenuje vse, kar se ji zdi pomembno, z veliko začetnico: "Oceanija prikazuje ljubeč in mehak odnos do vsega, kar obstaja. Pripoveduje zgodbo o Modrem Planetu, o neskončni ustvarjalni moči Oceana ter o mili in topli, a hkrati močni in celoviti Ženski energiji, ki lahko omili pogled, napoji Dušo ter zaneti ogenj Kreacije v Srcu. Uživam v tem ustvarjanju. Improvizacija je zame uglasbitev Trenutka, Občutek, val Življenja. Zajadraš med zvočne valove in potopiš se v glasbene globine, ter znova in znova najdeš sončni žarek Melodije Srca. Pridruži se!"
… o neskončni ustvarjalni sili Oceana …
Tjaša Cepuš je mojstrica planetarnega gonga in po predstav razmišlja: "Gledalci so bili na premieri deležni posebnih čutenj ob zvokih gonga in energetskih instrumentov, skozi te smo gradile posebno vzdušje, ki naj bi spomnilo ljudi, kdo dejansko smo. Ta avtorska predstava je prav tako naš prispevek k zavedanju o čistoči oceanov in voda, v nas samih in na planetu Zemlja, kar svet še tako potrebuje v tem času. Hvaležnost, da bivamo v tej naravi. Skozi instrumente in ples smo želele prikazati tudi ženski element ljubeče nežnosti in svetle moči, ki prispeva k lepšem svetu tukaj in zdaj. Predstava je sad našega notranjega raziskovanja in odpira mnoge poti v nadaljnje ustvarjanje. Morda nekoč tudi z vami."
… ter o mili in topli, a hkrati močni in celoviti ženski energiji, ki lahko omili pogled, napoji Dušo ter zaneti ogenj Kreacije v Srcu.
Ana Kovač je prispevala gibalni del predstave: "Oceanija mi je predstavljala velik plesni izziv, saj sta gong, violina in drugi energetski instrumenti dokaj netipični za orientalski ples. Skozi ustvarjanje predstave pa sem začutila novo plat izrazno orientalskega plesa, v kateri sem neskončno uživala, saj je prinesla še več nežnosti, kot jo je sicer orientalski ples že vajen. Oceanija je pretakanje pozitive, miline in občutij, ki vas popeljejo v območje sproščenosti in spokojnosti."  Nekoliko mistike v današnjem času ne bo škodilo, in če ste pri volji, da prisluhnete oceanu ljubezni, lahko to storite 22. aprila ob 19.00 v Hiši Acman, Griže pri Žalcu.

View Gallery 4 Photos