10 razlogov, zakaj imajo moški raje rjavolaske

Če pogledate katerikoli seznam najbolj seksi, najbolj privlačnih ali najbolj zaželenih deklet, se na njem v večini znajdejo prav rjavolaske. Stoletja star stereotip torej ne drži. Malo za šalo, malo zares, predvsem pa v čast vsem čudovitim rjavolaskam, ki nas dandanes obkrožajo, vam predstavljamo 10 razlogov, zakaj imajo moški v resnici raje rjavolaske.

Mislijo, da so rjavolaske bolj zrele
Nekatere raziskave so pokazale, da moški za ženske s svetlimi lasmi pogosto domnevajo, da so mlajše kot v resnici, za temnolaske pa ravno obratno. To je po eni strani seveda dobra novica za svetlolaske – vsaka ženska si seveda želi izgledati čim mlajša – vendar pa se mladost pogosto povezuje tudi z nezrelostjo, lahkomiselnostjo in plitkostjo. S tega vidika imajo temnolaske seveda prednost, saj v očeh moških izpadejo bolj zrele in odrasle.

Mislijo, da so rjavolaske bolj samostojne
Številni moški domnevajo, da so rjavolaske bolj samostojne in samozadostne – kar je za moške, ki jih pogosto skrbi, da bodo v zvezi izgubili svojo neodvisnost, seveda zelo dobra novica. Rjavolaske namreč dajejo vtis, da znajo biti same in da znajo marsikaj urediti tudi brez tuje pomoči. Blondinke pa naj bi številnim moškim dajale vtis, da so premalo samostojne in da se prepogosto preveč oklepajo ljudi – med drugim tudi svojih partnerjev.

Mislijo, da so rjavolaske bolj resne
Moški priznavajo, da bi v baru ali parku mnogo lažje nagovorili svetlolasko – te preprosto delujejo bolj dostopne in komunikativne kot rjavolaske. To je v skladu s splošnim prepričanjem, da se blondinke rade zabavajo in so bolj odprte za nova poznanstva – rjavolaske pa naj bi bile nekoliko bolj umirjene in resne. Moški, ki išče dekle za flirt, se bo verjetno še vedno raje odločil za blondinko, tisti, ki si želi resne veze, pa bo najbrž poiskal rjavolasko.

Mislijo, da so rjavolaske manj temperamentne
Temperament in strast sta fantastični lastnosti – v filmih, v resničnem življenju pa nekoliko manj. Loputanje z vrati, obmetavanje s krožniki, kričanje in razbijanje vaz – ali to zveni kot nekaj, česar si želite vsak dan? Raziskave kažejo, da moški domnevajo, da so blondinke nekoliko bolj temperamentne od rjavolask – kar je tudi razlog, da se raje odločijo za rjavolasko. Za najbolj temperamentne med ženskami pa sicer veljajo rdečelaske.

Mislijo, da so rjavolaske bolj sposobne
Številne raziskave dokazujejo, da imajo ženske z rjavimi lasmi in brez ličil na razgovoru za delo veliko več možnosti kot blondinke. Preprosto delujejo bolj sposobne, zato se delodajalci raje odločajo za njih. Tudi sicer moški pogosto mislijo, da so rjavolaske bolj sposobne, kar jim seveda pride prav, ko je treba urediti dopust, reklamacijo ali pa narobe zapisano rezervacijo.

Mislijo, da rjavolaske zaslužijo več denarja

Ta domneva je tesno povezana s tisto, da so rjavolaske bolj sposobne. Raziskave so namreč pokazale tudi, da so rjavolaske za podobno delo pogosto plačane bolje kot blondinke. To je seveda dobra novica za tiste moške, ki nimajo svojih dohodkov, pa tudi za tiste, ki dohodke imajo, vendar ne želijo svoje plače vsak mesec porabiti za nove čevlje in oblačila zanjo.

Mislijo, da so rjavolaske bolj inteligentne
Dejstvo je, da obstajajo številne šale o blondinkah, v katerih svetlolaske niso opevane kot najbolj bistre. Pa to tudi drži? V očeh moških očitno res, vsaj do določene mere, saj se jim rjavolaske zdijo bolj inteligentne kot blondinke. Številni moški povezujejo rjave lase z močnimi umskimi sposobnostmi, svetle lase pa z bolj ali manj zabavnimi domislicami.

Mislijo, da so rjavolaske bolj zveste
Glede na to, da moški vidijo svetlolaske kot bolj resne in manj nagnjene k flirtu, domnevajo tudi, da so bolj zveste. Svetlolaske naj bi bile namreč bolj nagnjene k zabavi in žuranju, kar včasih pripelje tudi do kakšne avanture. Rjavolaske naj bi bile glede svojih zvez bolj odgovorne in naj bi se bolje izogibale flirtanju.

Mislijo, da so bolj uspešni, če je ob njih rjavolaska
Moški očitno mislijo, da se dobre lastnosti rjavolask prenesejo tudi na njih, če so z njimi v paru. Tako raziskave kažejo, da se moški počutijo bolj uspešne, če je ob njihovi strani rjavolaska. In kdo si ne bi želel biti bolj uspešen – še posebej, če je za to potrebna le prava izbira partnerja!

Mislijo, da so rjavolaske bolj primerne za poroko
Več kot polovica moških meni, da so rjavolaske najbolj primerne za poroko, razlogi za to pa naj bi bili njihova zvestoba in uravnoteženost. Rjavolaske naj bi bile tako idealna izbira za soprogo, med tem ko svetlolaske v tej vlogi vidi le majhen odstotek moških. A tudi, če imate svetle lase, nikar ne skrbite – še vedno namreč velja, da se blondinke bolj zabavajo v življenju!

www.dormeo.net