Zvezde plešejo tretjič. Izpadla Uroš Bitenc in Valerija Musina; prenapeta, slab ča ča ča

Uroš Bitenc in Valerija Musina sta se poslovila od oddaje. (Foto: POP TV)

Po ogledu oddaje, ki je imela za rdečo nit osebne izkušnje tekmovalcev, bi lahko strnila svoje vtise nekako takole: 1. vsebinsko zanimivo, ker smo bolje spoznali tekmovalce in njihove življenjske prelomnice, 2. plesno, razen redkih izjem, na precej nižji ravni kot v prejšnji oddaji, 3. kostumsko popolno razočaranje, 4. predvidevam, da bo oddaja zaradi dobre dramaturgije dobro sprejeta pri splošni populaciji.

Otvoritvena točka
Uvodna točka na ‘This is me’ iz muzikala ‘The Greatest Showman’ je bila obetaven začetek podpovprečne epizode s plesnega vidika. Tudi kostumi so bili lepi in na sprejemljivi ravni, česar ne bi mogla reči za tiste v poznejših, tekmovalnih točkah. Razumem, da je bil glavni cilj te epizode spraviti gledalce do čustvenega odziva, vendar ko pomislim nazaj, je bila otvoritvena točka dejansko plesni vrhunec večera.
Da ne bo pomote, nekateri pari so se dobro pripravili in postregli z dobrimi plesnimi stvaritvami. Jaz bi jih razporedila takole. Vrhunski nastopi: 1. Natalija (Gros, op. u.) in Miha (Perat, op. u.) ( ča ča ča), moja ocena: 8,; 2. Rok (Kunaver, op. u.) in Martina (Plohl, op. u.) ( slowfox), moja ocena: 8,; 3. Gašper (Rifelj, op. u.) in Maja (Geršak, op. u.) (slowfox), moja ocena: 7.
Natalija Gros in Miha Perat
Dobri nastopi: 4. Dejan (Krajnc, op. u.) in Jagoda (Batagelj, op. u.) ( dunajski valček), moja ocena: 5.
Dejan Kranjc in Jagoda Batagelj
Solidni nastopi: 5. Rebeka (Dremelj, op. u.) in Tomaž (Šter, op. u.) ( rumba), moja ocena: 4,; 6. Werner (Brozović, op. u.) in Gordana (Grandošek Whiddon, op. u.) (rumba), moja ocena: 3,; 7. Gorka (Berden, op. u.) in Andrej (Rebula, op. u.) (angleški valček), moja ocena: 3.
Rebeka Dremelj in Tomaž Šter
Razočaranje: 8. Sanja (Modrić, op. u.) in Miha (Vodičar, op. u.) ( ča ča ča), moja ocena: 2/3,; 9. Ivica (Vergan, op. u.) in (Matej (Krajcer, op. u.) ( jive), moja ocena: 2/3,; 10. Sašo (Stare, op. u.) in Tadeja (Pavlič, op. u.) (charleston), moja ocena: 2; 11. Uroš (Bitenc, op. u.) in Valerija (Musina, op. u.) ( ča ča ča), moja ocena: 2.
Sašo Stare in Tadeja Pavlič
Moje ocene se nanašajo izključno na plesanje zvezdnikov. Nanje niso vplivale njihove osebne izpovedi ali karkoli drugega, kar se je dogajalo na plesišču.
Gašper Rifelj in Maja Geršak
Nataliji bi recimo podelila naziv najperspektivnejše plesalke v seriji, Gašperju pa najbolj nadarjenega plesalca. Predlagam jima, da po koncu serije formirala športno-plesni par in začneta resno trenirati.
Rok Kunaver in Martina Plohl
Rok in Martina sta tokrat postregla z najlepšo točko večera, Dejan in Jagoda pa z najbolj kompletnim nastopom, v katerem so se vsi elementi najbolj organsko povezali v celoto.
Sanja Modrič in Miha Vodičar
Naziv najbolj kaotične točke sta si priplesala Sanja in Miha, kjer sta manjkala samo še megla in ognjemet. Gorka in Andrej sta pobrala najbolj ‘pocukrano’ visoke ocene za ples, ki naj bi bil valček.
Gorka Berden in Andrej Rebula
Tudi Rebeka in Tomaž sta dobila zelo visoke ocene za rumbo, v kateri sem se ves čas bala, da bo Rebeka padla po tleh. Lado (Bizovičar, op. u.) je sicer rekel, da je "preskočila vse ovire rumbe", meni se je pa zdelo, da je preskočila kar celo rumbo. Ivica kot Tina Turner je bila res energetska bomba, ki se je svoji vzornici približala samo po tej plati, jive pa je bil precej šibek, saj ni uporabljala stopal, zato so bili vsi njeni poskoki trdi in gibanje grobo.
Werner Brozovič in Gordana Grandošek Whiddon
Werner v rumbi ni bil slab. Sašo in Tadeja sta bila zabavna, nisem pa čisto razumela, zakaj on poje na ženski vokal. Uroš in Valerija sta imela slab dan. Nekaj je bilo narobe, saj sta bila oba mnogo prenapeta in njun ča ča ča je bil dejansko najslabši od vseh, kar smo jih videli.
Ivica Vargan in Matej Krajcer
Kot rečeno zgoraj, so bile kostumske rešitve tokrat pod pričakovano ravnijo. Podobno kot se je večkrat zgodilo v prvi seriji, so bile voditeljica Tara (Zupančič, op. u.) ter sodnici Nika (Urbas, op. u.)in Katarina (Venturini, op. u.) bolje oblečeni od plesalcev in plesalk. Ponavljala so se krila in kratki ‘topki’ ali majčke. Pogled na vse pare skupaj na koncu oddaje pred izpadom enega od njih je bil precej klavrn. Še najlepše je bila urejena Jagoda, saj je stilno ustrezala vlogi, pa še vse od frizure, make-upa in obleke ji je lepo pristajalo.
Plešoče zvezde (foto: POP TV)
Sodniške ocene so bile, kot smo seveda že vajeni, čisto preblizu skupaj, saj so mnogi nastopi popolnoma različne kakovosti dobivali enake ocene. Še vedno sem v pričakovanju strokovnejših komentarjev. Katarini so bili vsi odlični, Andrej (Škufca, op. u.) pa postaja kar malce preveč sproščen. Upam, da ne bo zajadral v Ladovo področje dežurnega zabavljača in da bo ostal zvest svoji vlogi strokovnjaka, ki pove natanko tako, kot je.
Kot edini mami v sodniškem panelu so se producenti odločili na materinski dan posvetiti Katarini in so ji za zadnji del oddaje pripravili presenečenje z nastopom njenih zdajšnjih varovancev, kar je Katarino in pol občinstva spravilo v jok.
Po seštevku točk na podlagi sodniških ocen in dodatku glasov gledalcev sta bila ogrožena Gorka in Andrej ter Uroš in Valerija. Posloviti sta se morala slednja. Gledalci so očitno uspeli rešiti pred izpadom Ivico in Mateja, ki sta bila skupaj z Urošem in Tadejo na nezavidljivem zadnjem mestu.
Prihodnjo nedeljo pričakujem bolj glamurozne nastope, saj bo oddaja filmsko obarvana. Predvidevam, da bo v studiu pa tudi pred TV-zasloni  zato precej bolj veselo.

View Gallery 14 Photos