Zvezde plešejo. Polfinale. Rebeka Dremelj se je poslovila, a pustila v oddaji močan pečat!

Rebeka Dremelj si je po izapdu iz oddaje oddahnila. (Foto: POP TV)

Brez uvodne plesne točke se je to nedeljo začela polfinalna epizoda druge serije šova Zvezde plešejo. Oddaja je bila ena boljših, če ne celo najboljša do zdaj. K temu so največ prispevali kar plesalci sami, saj so resnično pripravili nekaj izjemno dobrih plesnih poslastic. Za dobro energijo in zabavo med celotno oddajo sta skrbela tudi voditelja Peter Poles in Tara Zupančič. Slednja mi počasi postaja všeč, ker je vedno bolj sproščena, čeprav se s Petrom (še) ne more kosati.

Lado Bizovičar je poskrbel za uvodni šov.

Lado Bizovičar je tista ključna oseba, brez katere ta šov ne bi bil to, kar je, saj zaradi svoje nepredvidljivosti in improvizacije vnaša element presenečenja v sicer okorel, predpisan licenčni format oddaje. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, in njegova zamuda zaradi predstave v MGL (Mestno gledališče ljubljansko, op. u.) je posrečeno pripravila teren za šaljive vložke med celo oddajo, da ne omenjam, kako dobro je videti z make-upom in v ženskih oblačilih. Tudi preostali člani sodniške četverice so se med serijo lepo ujeli in občasno postrežejo s kakšnim resnično dobrim komentarjem, vsak na svoj način. Andrej (Škufca, op. u.) je v večini suhoparno tehničen in realen, na trenutke pa postreže z zelo jasnim in konkretnim napotkom tekmovalcem. Katarina (Venturini, op. u.) se trudi podati svoj komentar, tako da pove kaj tehtnega in tehničnega, še pomembneje se ji zdi, da je vzpodbudna in prijazna. Nika (Urbas, op. u.) je tista, ob kateri nekateri zavijajo z očmi, meni se pa zdi zelo posebna in zanimiva, tudi njeni komentarji v večini izražajo to, kar vidimo na plesišču, zaviti seveda v neverjetne besedne oblike, kakršnih si ne more izmisliti nihče drug kot ona. Četverica se v večini dobro dopolnjuje, in videti je, da se prav lepo zabavajo.

Andrej Škufca, Katarina Venturini in Nika Urbas

Posebnost polfinalne epizode, do katere so se prebili štirje tekmovalci s svojimi plesnimi partnerji, so bili plesni trojčki. Poleg  plesa s svojim partnerjem je moral vsak zvezdnik nastopiti v še eni točki, v kateri se je paru pridružil še en profesionalni plesalec oziroma plesalka. To seveda pomeni, da je vsak tekmovalec dobil tudi dva seta sodniških ocen, ki so se na koncu seštele in spremenile v točke. V prvem delu smo videli naslednje nastope. Gašper (Rifelj, op. u.) in Maja (Geršak, op. u.) s tangom sta začela s spektakularnim in dobro posnetim začetkom tega plesa, ki se je nadaljeval precej suhoparno brez kakšnih presežkov z Gašperjeve strani. Ker je dobro koordiniran in natančen, je uspel držati solidno držo in je ‘odkorakal’ svoj tango suvereno in brez napak. Malo so se mi zdele moteče njegove rdeče hlače, ki so preveč poudarile rahlo uleknjeno hrbtenico in neaktivno premikanje medenice, sicer pa nimam nastopu kaj dosti očitati. Andrej in Katarina sta oba pohvalila držo, ampak mislim, da sta govorila o poziciji rok in ne o postavitvi telesa. Desetice so bile pretirano visoke ocene za videno, ampak tako kot pravi Gašper sam, ocene niso najpomembnejše. Gašper je zbral 36 točk.

Gašper Rifelj in Maja Geršak

Samba na ‘Bamboleo’ od Gipsy Kings je bila polfinalna naloga za Rebeko (Dremelj, op. u.) in Tomaža (Štera, op. u.). Rebeka se je dobro vživela v vlogo ciganke in Tomaž ji je pripravil simpatično koreografijo, v kateri je lahko uporabila svoj občutek za ritem. Pri sambi se pogosto zgodi, da jo plesalci sestavijo preveč tekmovalno in vpletejo preveč tehnično zahtevnih figur. K sreči se Rebeki to ni zgodilo in je zato odplesala svojo sambo zelo prepričljivo ter sproščeno. Bila je taka, kot pač ona je, in zato je točka kljub pomanjkanju natančne izvedbe osnovnih elementov tekmovalne sambe delovala simpatično. Rebeka je bila pohvaljena in je zbrala visok seštevek točk – 32. Od Andreja je dobila celo sedmico, kar je enaka ocena, kot jo je dal Gašperju. Mene so zmotile nekatere ritmične napake, ki so se zgodile zaradi nenatančnosti pri prenosih teže, kar je nekaj, za kar bi bil plesni par na pravem plesnem tekmovanju kar krepko kaznovan.

Gorka Berden in Andrej Rebula

Gorka (Berden, op. u.) in Andrej (Rebula, op. u.) – dunajski valček. Gorkin prvi intervju jo je spet prikazal v luči dvomljivke. Tokrat je dvomila, da je dunajski valček ples, ki jo lahko popelje v finale. Andrej je zanjo res idealen partner, saj ji njegova umirjenost in samozavest zelo pomagata prebroditi strahove. Njun nastop se je začel katastrofalno. Po prvih uvodnih taktih je bilo jasno, da nekaj ne ‘štima’. Glasbo so ustavili in jima dali priložnost ponoviti nastop. Plesala sta na ‘Perfect’ Eda Sheerana in mislim, da je bil uvodni del zaigran drugače od izvirnika, kar jima je porušilo začetek koreografije. Ponovni poskus je bil zaplesan solidno, ampak dokaj nervozno z Gorkine strani. Ni se uspela popolnoma znebiti napetosti v telesu, zaradi česar je valček izgubljal na gladkosti premika. Kljub vsemu je dobila visoke ocene, kar tri devetice in osem od Andreja, torej skupno 35.

Natalija Gros in Miha Perat

Natalija (Gros, op. u.) in Miha (Perat, op. u.) – rumba. Po prvih nekaj taktih rumbe sem pomislila, da je to nedvomno najboljši nastop tega večera. Natalija je delovala dovršeno v vseh pogledih: po videzu, gibanju, prezentaciji. V nadaljevanju točke so se pokazale določene pomanjkljivosti, ki so bile zlasti posledica tega, da je bila koreografija zahtevna, še posebej z vidika ‘partneringa’ oziroma fizične povezanosti med plesalcema. Kakovost povezave med partnerjema je odvisna od kakovosti globoke telesne koordinacije vsakega od njiju, in nekateri deli njune koreografije so izpostavili določene Natalijine pomanjkljivosti na tem področju. Da se razumemo, govorim o ravni, ki zelo presega okvir možnosti, ki je plesalcem časovno na voljo, saj te stvari zahtevajo zelo poglobljeno dolgoletno ukvarjanje z lastnim telesom v gibanju. Še vedno menim, da je plesno Natalija pokazala največ in sem v bistvu presenečena, da ni dobila višjih ocen. Zbrala je le 32 točk.

Gašper Rifelj z Majo Geršak in Jagodo Batagelj

V drugem delu oddaje smo imeli priložnost videti štiri plesne trojčke. Iz prve serije se spomnim, da so bili trojčki prava paša za oči, saj se nenadoma plesalcem ponudi cel kup novih koreografskih možnosti. Poleg tega dodatni plesni partner vedno prinese dodatno energijo in karizmo ter popestri najprej dogajanje na treningu in potem tudi v živo v studiu. Gašperju in Maji se je pridružila Jagoda (Batagelj, op. u.) in rezultat je bila samba, kakršne še nismo videli na naših TV-zaslonih. Fenomenalna koreografija z zanimivimi prepletanji treh plesalcev in Jagodina vloga plesne učiteljice oziroma trenerke me je spomnila na nekatere podobne točke iz našega plesnega sveta, a nič zato! Točka je bila fantastična in Gašper se je dobro znašel v svoji vlogi. Res, da so nam oči uhajale k Jagodi in Maji, ampak, ko smo se spomnili pogledati Gašperja, je bil tam in ni počival. Trio je dobil dve desetici od Lada in Nike ter 9 in 8 od Katarine in Andreja, skupno 37 točk.

Rebeka Dremelj, Tomaž Šter in Miha Vodičar

Rebeki in Tomažu se je pridružil Miha Vodičar. Plesali so argentinski tango s pridihom mafijskega obračunavanja. Čeprav sta imela Tomaž in Miha kar precej taktov opravka eden z drugim in je bila Rebeka le opazovalka, me to pri tem plesu ni motilo, saj nas je na nek način spomnilo, da so včasih plesali argentinski tango le moški. Rebeka je imela v tej točki nekaj svojih najlepših trenutkov, v katerih je delovala zelo ženstveno in elegantno. Kadar se ji ni treba močno premakniti v prostor, ima zelo lepe noge, kar je uspela ujeti tudi kamera. Mračen zaključek dramatične točke je bil rahlo komičen in neprepričljiv, a nič zato. Ocene sodnikov so bile visoke in precej usklajene, s seštevkom 34, največ, kar je Rebeka dobila za svoj ples.

Natalija Gros v triu z Miho Peratom in Arnejem Živkovičem

Arnej Ivkovič je postal Natalijin drugi plesni partner za charleston, pri katerem sta fanta izkoristila priložnost, da vpleteta nekaj spektakularnih akrobacij. Natalija je bila delno na tleh, delno v zraku. Plesala je celotno točko na tako visoki ravni, da bi redkokdo lahko ugotovil, da gleda točko iz oddaje Zvezde plešejo, saj je bila aktivna, samostojna in imela zelo dober stik tako s kamero kot z gledalci v studiu. Meni se je tekom celega nastopa smejalo in resnično sem uživala. Celoten paket je bil fantastičen. Natalija, Miha in Arnej so bili nagrajeni z dvema desetkama, devetico in osmico, torej s popolnoma enakimi ocenami kot Gašper, Maja in Jagoda za svojo sambo. Menim, da je Natalija svojo nalogo opravila celo za las bolje od Gašperja, ker je Miha in Arnej nista toliko zasenčila kot Maja in Jagoda Gašperja. Veliko vlogo pri tem je odigrala seveda tudi koreografija, ki je Natalijo postavila bolj v ospredje. Fanta, kapo dol!

Gorki in Andreju naj bi se pri kreiranju paso dobla v trojčku pridružil Matej Krajcer, ki pa se je prejšnjo nedeljo poškodoval in ga je zamenjal Matic Rodica, nekdanji tekmovalec latinskoameriških plesov. Zelo netipična glasbena podlaga za paso doble in dejstvo, da je imela ta ekipa dodatne težave zaradi nujne menjave plesalca, so privedli do rezultata, ki ni bil slab, ampak je deloval bledo v primerjavi z nekaterimi drugimi. Glasba je tudi koreografe odpeljala stran od pravega paso dobla in moja prva misel ob gledanju je bila: " Tole ni slabo, ampak ljudem ne bo všeč." Trio je zbral najmanj točk, le 32.

Rebeka Dremelj in Tomaž Šter

Po vseh osmih nastopih so ocene sodnikov postavile na prvo mesto Gašperja, na drugo Natalijo, tretja je bila Gorka in četrta Rebeka. Glasovi gledalcev tega vrstnega reda niso spremenili, tako da sta se morali Gorka in Rebeka pomeriti še enkrat v plesnem dvoboju ter zaplesati še tretjič v istem večeru. Po pričakovanjih so se sodniki odločili uvrstiti v finale Gorko, čeprav je bil tudi Rebekin nastop dober in je Nika glasovala zanjo.
Rebeka se je v poslovilnem nagovoru zahvalila za dano priložnost sodelovati v tem projektu in je celo rekla, da so ji ti tedni predstavljali enega od vrhuncev v njenem življenju. Lepo. Tudi mi lahko rečemo, da je Rebeka pustila v oddaji močan pečat in da upamo, da bomo v prihodnji sezoni lahko med tekmovalci videli kakšno tako karizmatično zvezdniško osebnost, kot je ona. Rebeka, hvala tebi, da si se odzvala vabilu in s tem dvignila kriterije pri izboru sodelujočih zvezd za naprej. Čaka nas torej le še zaključna, finalna oddaja prihodnjo nedeljo. Gorka, Natalija in Gašper so tisti trije, ki se bodo potegovali za vašo naklonjenost in zmago v drugi seriji šova Zvezde plešejo.

View Gallery 10 Photos