Zvezde plešejo. Po videnem do zdaj plesno najbolj navdušila Tina Gorenjak!

Tina Gorenjak je z Miho Vodičarjem priplesala na vrh lestvice. (Foto: Miro Majcen)

Prva epizoda šova Zvezde plešejo je nakazala, da bo tokratna, tretja serija, še boljša od prvih dveh. Ne le, da so se na vabilo za sodelovanje letos odzvali zelo zanimivi tekmovalci, napredek se pozna tudi po bolj sproščenem vzdušju v studiu, h kateremu pripomorejo vsi sodelujoči. Največ zaslug za to pripisujem fantastičnemu Petru Polesu, ki vodi oddajo z izjemno lahkotnostjo, humorjem in s pretanjenim občutkom za ljudi okrog sebe, kar zelo pomaga zlasti tistim tekmovalcem, ki niso tako domači na odru, pred gledalci in pred kamerami.

Voditelja Peter Poles in Tara Zupančič

V drugi oddaji se nam je predstavila druga polovica tekmovalnih parov.

Tinkara Fortuna in Aleksej Rubcov

Led sta prebila Tinkara Fortuna, nekdanja pevka najstniške skupine Be Pop, in Aleksej Rubcov, eden od novih profesionalnih plesalcev te sezone. Že v prejšnji oddaji so vsi pevci in pevke plesali na svoje pesmi, zato ni bilo presenečenje, da je tudi Tinkara dobila za nalogo zaplesati na nekdanjo uspešnico Be Popa, Ti si moje sonce. Oblekli so jo v sončno rumeno kratko obleko z resami, ki je zelo izpostavila njene noge, predpisani ritem pa je bil čačača. Zdaj si že kar mislim, da vesoljna Slovenija meni, da se na vse, kar je v štiričetrtinskem taktu, lahko pleše čačača. Seveda se lahko, vsekakor pa ta glasba nima čačača karakterja. Aleksej je dobro opravil svojo nalogo, tako kot koreograf in tudi plesni partner. Pokazal je, da je izvrsten plesalec, in me zelo veseli, da je postal del ekipe profesionalcev. Tinkara je bila videti dokaj sproščena, tehnično pa seveda s pomanjkljivostmi, ki jih je kratka obleka še bolj izpostavila. Karakterno se je popolnoma ujela s skladbo, žal pa ne bo imela več priložnosti zaplesati tega plesa v njegovi pravi obliki in s pravim čačača ritmom. Ocene sodnikov so dale seštevek 17.

Boris Kopitar in Nina Gerič med nastopom in …

Boris Kopitar, ki ga dobro poznajo in mnoga leta spremljajo predvsem ljubitelji narodnozabavne glasbe, se nam je predstavil z dunajskim valčkom. Njegova plesalka je Nina Gerič, prav tako sveža pridobitev oddaje. Njena izkušenost bo pri tem paru nedvomno v veliko pomoč, saj menim, da ji ne bo lahko. Gospod Kopitar (kar malo me moti, da ga v oddaji vsi tikajo) je sicer res uglajen gospod, izkušnje pa kažejo, da se v zrelejših letih pač učimo novih stvari težje in počasneje. Tokratni dunajski valček na Žametne vrtnice je bil kot točka sicer lep, z izjemno lepo sceno in kostumi, vendar je razodel, da je "navada železna srajca", saj je podobno kot večina ljudi, ki plešejo valčke na veselicah, hotel zibati, namesto prenašati težo trikrat v vsakem taktu, na kar ga je opomnil tudi Andrej (Škufca, op. u.), saj je opazil, da je bil ritem zato manj jasen.

… po nastopu …

G. Kopitar in Nina sta zbrala le 15 točk z ocenami od 2 do 5. Predvidevam, da bo latinskoameriški ples, ki se ga bosta morala lotiti zdaj, še trši oreh.

Igor Mikić in Valerija Musina

Sledil je samooklicani "slovenski Johnny Bravo", Igor Mikić, ki je dobil za plesalko simpatično Valerijo Musino, zaplesala pa sta čačača na MC Hammerja. Iščem besedo, s katero bi opisala Igorja, pa mi ničesar pametnega ne pride na misel. Njegova prisotnost v oddaji je vsekakor bonus, čeprav verjamem, da bo šel mnogim na živce. Meni se zdi super zanimiv, njegov ‘odštekani’ humor pa pika na i v tem šovu. Še najbolje se je izrazil Denis Vučak, ko je rekel v salonu, da če ne bi obstajal, bi si ga moral nekdo izmisliti. Že vnaprej mi je žal, da bo letel iz oddaje prekmalu, ker vnaša nepredvidljivost in je super zabavno gledati, kako nanj reagirajo preostali pred kamero. Čačačaja v njegovem nastopu res ni bilo dosti, ni pa ga bilo niti v glasbi, torej vse normalno! Tisto, kar je bilo v plesu od MC Hammerja, je bilo odlično. Igor je dobil 14 točk, najmanj od vseh nastopov obeh oddaj in celo najnižjo oceno kadarkoli v Zvezdah, enko od Andreja. Upam, da ima bazo, ki bo glasovala zanj, saj je zanimiva pridobitev serije, čeprav verjetno njegove pojave in specifičnega humorja večina gledalcev ne razume.

Tina Gorenjak in Miha Vodičar

Naslednja sta se nam predstavila vsestranska igralka in pevka Tina Gorenjak in Miha Vodičar. Tina je tekmovala v prvi različici šova Zvezde plešejo pri nas v okviru oddaje Spet doma s plesnim partnerjem Gregorjem Cesarjem. To je bilo leta 2006, zmagovalec serije pa je bil Peter Poles s Tino Jarc Šifrar. Tokrat se je prvič spoprijela s slowfoxom.

Peter Poles in Tina Jarc iz zgodovine; nista samo plesala ampak sta se zapletla tudi v strastno romantično razmerje. (foto: RTV SLO)

Na pesem Fever je z ravno pravo mero seksapila, z neverjetno lahkotnostjo in fleksibilnostjo napovedala, da bo treba nanjo resno računati. Njene igralske sposobnosti ji še dodatno pomagajo, da uspe zamaskirati manjše tehnične pomanjkljivosti, tako da verjamem, da je v tem trenutku favoritka za zmago. Seveda bodo tu v igri še drugi dejavniki, zlasti priljubljenost pri gledalcih in njihova pripravljenost, da zanjo glasujejo. Tina in Miha sta zbrala 26 točk, le eno manj od rekorda prve oddaje, v kateri sta Miha Zupan in Maja Geršak dobila eno točko več.

Franko Bajc in Svetlana Cigoj

Kot peta sta zaplesala Franko Bajc, zmagovalec resničnostnega šova Kmetija in tekmovalec v Survivorju, ter Svetlana Cigoj. Prvi vtis verjetno vseh v studiu kot doma pred zasloni je bil, da sta neverjetno lep par na pogled. Plesala sta dunajski valček na You Are The Reason Caluma Scotta, seveda v izvedbi orkestra Pop Tv-ja. Oba sta opravila nalogo odlično. Svetlana je pripravila lepo koreografijo in jo tudi zelo lepo odplesala, Franko pa je zelo dobro ohranjal lepo držo ter odplesal vse elemente ritmično čisto in brez vidnih napak. Všeč mi je, da si je zadal za cilj, da bi vsaj enkrat uspel zaplesati svoj ples tako, da bo v njem resnično užival. No, mi doma pred zasloni smo v njunem nastopu uživali. Meni je bila to najlepša točka večera. Prejela sta ocene od 3 do 7 s seštevkom 20. Andrejeva trojka in Katarinina (Venturini, op. u) štirica sta odražali neke tehnične pomanjkljivosti (previsok levi komolec, prenapeto telo …), v bistvu pa je bilo to opazno predvsem zato, ker je bilo vse ostalo zelo čisto. Glede na to, da Franko ni estradnik, je normalno, da je pred občinstvom malo bolj nervozen kot nekateri njegovi konkurenti, ki so odrov vajeni.

Tanja Žagar in Arnej Ivkovič

Kot zadnja sta se podala na parket Tanja Žagar, energična pevka, ki je že leta 2007 zmagala v Zvezdah plešejo v sklopu oddaje Spet doma, in Arnej Ivkovič. Nekdanja Foxica je seveda tudi plesala na svoj komad Dadi Ladi in seveda smo zato znova gledali čačača na glasbo, ki to ni.
Tanja je z glasbo in plesom povezana že od malih nog, zato ni nobeno presenečenje, da ji ta plesni nastop ni predstavljal nikakršne težave. Njena energija in večni nasmeh na obrazu sta se zelo dobro skladala z veselim karakterjem pesmi, zanimivo pa bo videti, kako se bo odrezala pri standardnih plesih. Tanja in Arnej sta zbrala 24 točk, kar je tretji najboljši rezultat obeh oddaj.

Otvoritvena točka druge oddaje

Po videnem do zdaj me je plesno najbolj navdušila Tina Gorenjak, ki ima izjemno dobro telo za ples, saj je drobna, gibljiva in močna. Ima tudi zelo sposobnega in izkušenega plesnega partnerja, zato od tega para pričakujem veliko. Miha Zupan in Maja Geršak sta nas v prvi oddaji ganila s svojim nastopom in Mihova nepričakovana gracioznost nas je povsem razorožila. Zelo me zanima, kako jima bo šlo v latinskoameriških ritmih. Na drugi strani lestvice imamo tri pare, ki so po točkah sodnikov najbolj ogroženi. Iz prve oddaje sta to Klara Lorger in Jernej Brenholc, ki sta za svoj dunajski valček prejela le 15 točk, iz druge pa Igor Mikič z Valerijo Musino s 14 točkami ter Boris Kopitar z Nino Gerič s 15 točkami. Zanimivo, da sta oba para z vrha lestvice plesala fokstrot, dva para z dna lestvice pa dunajski valček, čisto na dnu pa je par, ki naj bi plesal čačača, pa je zaplesal nekaj, na kar se je Andrej Škufca odzval s komentarjem: "Ne vem, kaj sem gledal," in ocenil z enico.

Prvič v oddaji se je pojavila najnižja možna ocena. Enko je Andrej Škufca dodelil paru Mikić & Musina. (Foto: Miro Majcen)

Kot še v vsaki seriji je tudi tokrat zelo pomemben dejavnik glasba. Ta lahko vsako plesno točko oplemeniti ali pa sesuje. Ravno zato je zelo, zelo pomembno, kakšno glasbeno podlago dobi plesni par, mogoče celo še bolj kot to, kateri ples.
Prihodnjo nedeljo bomo znova videli prvih šest parov in eden od njih bo moral tekmovanje zapustiti. Kdorkoli bo to, nam bo žal, saj so resnično vsi tekmovalci zanimivi in mi vsi bi z veseljem spremljali njihovo pot še naprej.

View Gallery 12 Photos