Zvezde plešejo drugič. ‘Toti par’, Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič, izpadel prvi!

Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič je prvi izpadli par. (Foto: POP TV)

Druga epizoda se je začela s plesno točko šestih plesalk, od katerih so izstopale Gordana (Grandošek Whiddon, op. u.), Valerija (Musina, op. u.) in Martina (Plohl, op. u.). Glamurozno in zapeljivo, scensko in koreografsko privlačno ter plesno na zavidljivo visoki ravni.

Uvodna točka
Nobene od teh plesalk se ne bi branila niti kakšna močnejša TV-hiša v tujini, ki je pripravljena profesionalne plesalce finančno bolje nagraditi.
Martina Plohl, Gordana Grandošek Whiddon in Valerija Musina so posebej izstopale.
No, mi smo za zdaj tisti, ki lahko uživamo, in smo ponosni na naš nabor plesalcev ter plesalk iz vrst nekdanjih tekmovalcev in tekmovalk standardnih ter latinskoameriških plesov, in če jih že naša mlada generacija plesa ne more več občudovati na tekmovanjih, naj jih imajo priložnost videti vsaj na TV-zaslonih.
Rok Kunaver in Martina Plohl
Pa gremo kar k plesnim nastopom: Rok (Kunaver, op. u.) in Martina Plohl: čačača. Nisem dobro napovedala prejšnjikrat, ko sem zapisala, da predvidevam boljši nastop v latinskoameriških plesih. Rok je bil mnogo preveč napet. Sodniki so omenjali slapove Rinko in Niagaro, jaz dodajam: če je bila to Niagara, je bila zamrznjena. Preveč dresure, preveč pravil za tako kratek čas, ki ga je imel Rok na voljo. Upam, da se mu bo vloženo delo obrestovalo pri prihodnjih nastopih. Ocene: 3 5 6 5 (19)
Gorka Berden in Andrej Rebula
Gorka (Berden, op. u.) in Andrej (Rebula, op. u.): slowfox. Ne vem, če smo sodniki in jaz gledali isti nastop. zame je bilo mnogo premalo slowfoxa in preveč drugih elementov, ki so seveda lažji in pogosto bolj dopadljivi od slabega premikanja v zaprti drži. Zmotili so me tudi Andrejevi neplesni čevlji z ravnim in predvidevam gumijastim podplatom. To je bil bolj ‘lowfox’ kot slowfox. Od njiju pričakujem kaj boljšega . Sta zelo simpatičen par in njun posnetek s treninga je bil prikupen. Ocene: 4 6 7 6 (23)
Ivica Vergan in Matej Krajcer
Ivica (Vergan, op. u.) in Matej (Krajcer, op. u.): salsa. Ko pleše Matej, ni lahko odvrniti pogleda od njega naj bo to standardni ali latinskoameriški ples. Vendar pa je tako lepo skrbel za svojo soplesalko in ji posvečal toliko pozornosti, da se je Ivica res lahko sprostila in pokazala svoje adute. Mnogo obetavnejši nastop od prvega in tudi boljše ocene, povsem zasluženo. Ocene: 3 6 7 7 (23)
Uroš Bitenc in Valerija Musina
Uroš (Bitenc, op. u.) in Valerija Musina: jive. Zaradi hitrosti je ta ples težek za začetnika. Valerija je stvar še malo zapletla z izjemno zahtevno koreografijo. Uroš je s težavo dohajal, v enem delu celo izgubil ritem in zato je bil ‘kaznovan’ z nizkimi ocenami. Verjamem, da bo prihodnjič bolje, in se ne strinjam povsem z Andrejem (Škufco, op. u.), da mu verjetno bolj ‘ležijo’ standardni plesi. Tudi v tem plesu je pokazal gibalno spretnost in občutek za glasbo, le preveč materiala je dobil ‘za prežvečiti’. Ocene: 2 5 6 4 (17)
Sanja Modrič in Miha Vodičar
Sanja (Modrič, op. u.) in Miha (Vodičar, op. u.): tango. Ta nastop je bil mnogo boljši kot prejšnji, predvsem po zaslugi Sanjinega samozavestnejšega pristopa. Očitno se dobro počuti v hlačah in ko ima priložnost odigrati dominantnejšo vlogo. Predvidevam, da ji bo paso doble tudi všeč. Koreografija je bila tudi tukaj zelo zahtevna in zato je večkrat delovala pregrobo. Na trenutke je vse skupaj spominjalo na borbo med njima. Pogrešala sem harmonijo in bolj pretanjen občutek za ‘partnering’ od Mihe. Ocene: 4 6 7 7 (24)
Gašper Rifelj in Maja Geršak
Gašper (Rifelj, op. u.) in Maja (Geršak, op. u.): argentinski tango. Gašper je zbral najvišji seštevek v prvi oddaji, in sicer 25 točk. Čeprav je bila koreografija tokrat taka, da je bila Maja veliko aktivnejša od njega, je uspel pokazati neko dominantnost in nadzor nad plesalko, hkrati pa so prišle do izraza njegove pozitivne lastnosti: lepa pokončna drža brez odvečne napetosti, dobra koordinacija in občutek za ritem. Strinjam se z Ladom (Bizovičarjem, op. u.), da je velika verjetnost, da bomo Gašperja gledali v finalu. Ocene: 4 7 8 8 (27)
Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič
Natalija (Bratkovič, op. u.) in Arnej (Ivkovič, op. u.): čačača. Že v prejšnji oddaji sta bila zaradi prepočasnega dunajskega valčka prikrajšana, tokratna podlaga za čačača je bila sploh katastrofalna. Če dodam še Arnejevo odprto srajco pri dunajske valčku, ki me je zadnjič motila, ker mi pač tovrsten ‘stajling’ ne gre k temu plesu, in zdajšnji nastop, ki si ga kar ne morem priklicati v spomin, ob katerem mi je švignila skozi glavo misel, da tega para ne bomo dolgo gledali. Natalija je gibalno solidna, ampak mnogo prenapeta in nesproščena, Arnej pa je tako po letih kot po plesnem stažu daleč najmlajši in najmanj izkušen od vseh plesalcev. Razplet je zdaj že znan. Natalija in Arnej sta se od tekmovanja prva poslovila. Ocene: 4 5 6 6 (21)
Rebeka Dremelj in Tomaž Šter
Rebeka (Dremelj, op. u.) in Tomaž (Šter, op. u.): angleški valček. Gracioznost in eleganca sta res Rebekini šibki točki. Tega se spomnimo še iz njene prve plesne avanture pri Mariu Galuniču, ko je plesala z Alešem Viščkom. Od tega je res že precej let, ampak Rebeka je še vedno Rebeka. In prav taka nam je všeč. ‘Gobčna’, naravna, malo pobalinska in polna pozitivne energije. V tem angleškem valčku se je uspela gibati kar elegantno, k čemer sta pripomogli dobra Tomaževa koreografija in lepa, klasična standardna obleka, ki je dodala mehkobo in Rebeki pomagala najti svojo nežnejšo plat. Ocene: 3 5 7 6 (21)
Werner Brozovič in Gordana Grandošek Whiddon
Werner (Brozović, op. u.) in Gordana Grandošek Whiddon: paso doble. Ne vem, koliko ima Werner oboževalcev, toda samo s plesom se bo težko prebil v ospredje. Glede na njegovo višino verjetno ni nihče pričakoval, da bo med boljšimi plesalci, a verjamem, da se bo Gordana kar precej namučila. Seveda bom vesela, če me v prihodnjih oddajah prepriča o nasprotnem. Upam, da ne bosta plesala jivea. Ocene: 3 5 7 5 (20)
Dejan Krajnc in Jagoda Batagelj
Dejan (Krajnc, op. u.) in Jagoda (Batagelj, op. u.): čačača. Justin Bieber za podlago ni bil najboljši izbor za ta ples. Popravljam! Justin Bieber je bil super podlaga za ta ples oziroma ples je bil dobro sestavljen na to glasbo in tudi zelo solidno odplesan. Edina težava je bila, da ni imel kaj dosti skupnega s čačačajem. Jagoda je sicer dobro izkoristila Dejanov gibalni potencial, toda Andrej Škufca je že v prvem stavku rekel bobu bob, kar je verjetno vplivalo tudi na komentarje in ocene drugih sodnikov. Ocene: 2 4 5 5 (16)
Sašo Stare in Tadeja Pavlič
Sašo (Stare, op. u.) in Tadeja (Pavlič, op. u.): dunajski valček. Simpatični Sašo je dal vse od sebe. Tadeja je pripravila preprosto in prikupno točko. Glasba je bila sicer prepočasna, ampak lepa, in končni rezultat dejansko ni bil slab. Vedno bolj z veseljem pogledam in tudi bolje ocenjujem (na tekmovanjih!) ples, kjer ni pretiranega vidnega napora in kot rečemo ‘metanja na zobe’ ter je gibanje sproščeno, naravno. No, roko na srce, Sašo ni bil niti sproščen niti naraven, ampak vsaj ni nenadzorovano skakal po prizorišču, temveč se je lepo naučil vse korake, ki jih je odplesal ritmično natančno in ni nikoli deloval nenadzorovano. Zame je to velik plus. Ocene: 3 5 6 5 (19)
Natalija Gros in Miha Perat
Natalija (Gros, op. u.) in Miha (Perat, op. u.): jive. Natalija je pokazala to, kar sem od nje pričakovala že po prvem nastopu. Kot vrhunska športnica je združila resnost in zagnanost na treningih z dolgoletnim veseljem do plesa ter z Miho zaplesala jive na ravni, ki bi ji jo lahko zavidala marsikatera tekmovalka latinskoameriških plesov. Njen jive je imel vzmetenje zaradi dobre koordinacije mišic nog in stopal ter dobre amortizacije v gležnjih. Seveda ji kot plezalki stopala delujejo zelo dobro, pa kljub temu je neverjetno, kako hitro se je navadila na plesne čevlje in kako sploh ni videti, da bi jo ovirali. Natalija ima idealno telo za ples. Je drobna, a mišičasta. Ima dobro koordinacijo in moč v stopalih. Zanima me samo, kako je z rokami in posebej z dlanmi ter kakšen stik ustvarja s plesalcem. Iz svojih izkušenj namreč vem, da plezalci zelo močno ‘zagrabijo’, česar ji seveda ne priporočam. Ocene: 5 7 8 8 (28)
Pred koncem glasovanja smo si ogledali še tabelo seštevkov rezultatov obeh oddaj, na kateri sta si prvo mesto delila Natalija in Gašper s svojima partnerjema, na zadnjem in predzadnjem pa sta se znašla Dejan in Sašo s svojima plesalkama.
Peter Poles in Lejna Karić Lubarda
Čeprav je oddaja tekla že poltretjo uro, nas je razveselil še Peter Poles, ki se je zelo dobro pripravil na svoj plesni podvig. Po uvodnih gibih Elvisa (Presleya, op. u.), MC Hammerja in Carltona je zaplesal še salso s svetovno prvakinjo Lejno (Karić Lubardo, op. u.) in izvabil oceno deset izpod rok strogega Andreja Škufce. No, zdaj vsaj vemo, da ima Andrej tudi ta loparček na voljo in da mu ga niso vzeli.
Tabela pred glasovanjem občinstva
Po glasovanju gledalcev sta se morala posloviti od tekmovanja Natalija Bratkovič in Arnej Ivkovič oziroma ‘toti par’, ki očitno ni dovolj prepričal niti štajerskega dela občinstva. Upam, da se Arnej še vrne v oddajo v prihodnjih serijah, ko bo nabral že nekaj več izkušenj pred kamero. Vsekakor ga bomo še videli v skupnih plesnih točkah.
Lanski plesni pari v kreacijah Irene Rugel Krajcer.(foto: POP TV)
Za konec bi rada pohvalila letošnje plesne kostume, ki so na precej višji ravni kot v prejšnji sezoni. Ali gre tu za spremembo kostumografa (lani Irena Rugelj Krajcer, letos Elisangela Sandes in Nataša Ambrož, op. u.) ali za višji ‘budžet’, ne vem, je pa v vsakem primeru dobrodošla nadgradnja. Razen nekaterih redkih izjem so obleke plesalk čudovite, bogato okrašene in dobro usklajene z idejo plesne točke. Pri moških so mi bile nekatere izbire malo nenavadne in ne najbolj posrečene (Arnej v dunajskem valčku, Andrej v slowfoxu, Sašo v dunajskem valčku), vendar pretehta vtis barvitih, raznovrstnih in plesalcem ter plesalkam dobro prilagojenih kostumskih rešitev.
Veselim se prihodnjih oddaj, dobrih plesnih točk, zabavnih dovtipov vseh udeležencev in upam, da slišimo še kaj bolj poglobljenega od sodniškega kvarteta, predvsem od obeh specialistov. Čeprav je prvotni namen oddaje zabava, pričakujem od Andreja in Katarine (Venturini, op. u.) več strokovnih komentarjev, ki jih lahko s pridom uporabijo predvsem profesionalni plesalci, ko pripravljajo svoje varovance na prihodnje plesne nastope. Na ta način lahko tudi izobražujeta širšo javnost in mimogrede dodata kakšno zanimivost za mlade plesalce, ki ju poslušajo ob spremljanju oddaje preko TV-zaslonov. Lep plesni pozdrav!

View Gallery 19 Photos