Zvezde plešejo četrtič. Izpad Janeza in Maje ni bilo presenečenje. Irina pokazala najšibkejši ples!

Od oddaje sta se poslovila Janez Usenik in Maja Geršak. (Foto: POP TV)

Atraktivna rdeča nit četrte oddaje so bili kultni plesni filmi oziroma v nekaterih primerih filmska glasba. Že takoj se mi je porodila misel, da bodo imeli nekateri pari vizualno inspiracijo, drugi pa le glasbeno in vsebinsko. Ali je to pozitivno ali negativno, ne vem, ampak koreografi so imeli nekateri bolj, drugi pa manj proste roke pri idejah za točke. Razumem, da je bil za mlajšo generacijo izbor filmov korekten, sem pa kljub temu pogrešal vsaj omembo nekaterih najbolj ikoničnih holivudskih plesalcev, kot so Fred Astaire, Gene Kelly in Cyd Charisse. Poleg uporabe filmske glasbe so bili očitno pričakovani tudi dvigi oziroma ‘lifti’, ki pa so sicer na športno-plesnih tekmovanjih prepovedani.

Tadeja Pavlič in Dejan Vunjak s soplesalci
Tretja novost v tej ediciji Zvezd je bila uporaba ‘backup’ plesalcev in plesalk. V kombinaciji s scenskimi učinki in poudarkom na maski je vse zgoraj našteto pripomoglo k atraktivnosti plesnih točk. Kot ‘show’ točke so mi bile tokrat najbolj všečne Briljantina, Pirati s Karibov ter Kremenčkovi.
Urška Vučak Markež in Jernej Brenholc
Plesno so briljirali Matej Krajcer, Maja Geršak, Jagoda Batagelj in Martina Plohl.
Matej Krajcer in Leticia Slapnik Yebuah
Od ‘zvezdnikov’ so naredili name največji vtis Dejan (Vunjak, op. u.), Denis (Porčič, op. u.) in Urška (Vučak Markež, op. u.), za katere menim, da so ritmično in gibalno vsi zelo sposobni, imajo pa tudi partnerje, ki dobro ‘dozirajo’ težavnost plesnih koreografij.
Maja Martina Merljak in Miha Perat
Razočaranje zame je bil tokrat nastop Maje Martine in Mihe (Perata, op. u.), ki sta delovala nestrenirano in ‘sfuzlano’. Igor (Štamulak, op. u.) in Lejna (Karič Lubarda, op. u.) sta začela zelo dobro, potem pa je Igorjev Jack Sparow ‘omagal’, kar me niti ne čudi, saj se je v prvi polovici minute totalno razpočil in sem že pomislil, da bo še pred zaključkom točke izgubil lasuljo ali kakšen drug kostumski dodatek.
Irina Osipenko Nemec in Nejko Levak
Najšibkejši ples je znova pokazala Irina (Osipenko Nemec, op. u.), ki nikakor ne najde tal pod svojimi nogami, kombinacija vulgarnih gest in standardnih plesov pa tudi ni bila najbolj posrečena.
Martina Plohl in Denis Porčič
Očitno mora v vsaki oddaji nekdo plesati na slovenski komad. Denis (Porčič, op. u.) in Martina (Plohl, op. u.) sta težko nalogo opravila odlično kljub mnogo prepočasnemu tempu Kekčeve pesmi za quickstep.
Jagoda Batagelj in Jernej Tozon
Pri Umazanem plesu Jerneja (Tozona, op. u.) in Jagode (Batagelj, op. u.) je bil prvi del izjemno dober, predvsem po zaslugi Jagode, ko sta se razšla, pa je zadeva padla. Če ne bi zaključila z ‘ikoničnim liftom’, bi točka lahko pogorela. Drama okrog tega lifta je bila zelo dobrodošla, čeprav verjamem, da sta precej časa porabila ravno zanj.
Nuša Lesar in Andrej Rebula
Nušin (Lesar, op. u.) in Andrejev (Rebula, op. u.)Titanik je bil nezanimiv. Bilo je veliko govora o izražanju globokih čustev, potem pa je bila Nuša tako zaposlena s koraki, da je zgodba kljub Andrejevemu lepemu plesu in dobri interpretaciji potonila.
Žirija: Andrej Škufca, Katarina Venturini, Nika Urbas in Lado Bizovičar
Sodniški komentarji postajajo vse boljši. Andreju (Škufci, op. u.) in Katarini (Venturini, op. u.) se vidi, da sta vedno bolj sproščena pred kamerami, in predvsem Katarina je imela kar precej dobrih nasvetov in opazk. Edino pri Irini ne razumem, zakaj jo toliko hvali in daje tako visoke ocene ( 6, zadnjič za rumbo celo 8!). Andrej mi je bil bolj všeč v prvih dveh  oddajah, ker je bil bolj distanciran od nastopajočih in jih ni imel ‘tako rad’. Tudi besedni zaklad si mora malo razširiti, da ne bodo vsi samo ‘trdi’. Zavedam se, da nipreprosto in sem v bistvu zelo vesel, da nisem postal žirant. Glede na to, da sta Andrej in Katarina plesalca, ne pa televizijca, sta v bistvu zelo dobra v svojih vlogah.
Lestvica četrte oddaje
Nika (Urbas, op. u.)ima fenomenalne komentarje in kčeprav se nekateri gledalci zgražajo nad njeno izumetničenostjo, meni postaja vedno bolj všeč. Prvi šok je za mano in zdaj se v bistvu ob njenih komentarjih precej zabavam.
Lejna Karič Lubarda in Igor Štamulak
Še vedno pa me najbolj navdušuje s komentarji Lado (Bizovičar, op. u.), ki je med drugim tudi zelo natančno opisal, kaj je pomembno za dober lift. Vsi so pretiravali z nekim zaupanjem partnerju, ki dviguje, v resnici gre pa za sinhronost v odrivu in dejansko je plesalka tista, od katere je v večini primerov odvisna uspešnost dviga.
Izpadla Maja Geršak in Janez Usenik (foto: POP TV)
Glasba je bila, kot smo pričakovali od oddaje s filmsko tematiko, odlična, če seveda odmislimo neposrečen gorenjski quickstep Denisa in Martine.
Nekatere skladbe zelo pogosto slišimo tudi kot podlago za ‘showe’ profesionalnih plesalcev, na primer temo Piratov s Karibov, ki je bila že mnogokrat uprizorjena, da o Briljantini in Umazanemu plesu sploh ne govorimo. Pri slednjih dveh je bila koreografija kar preveč skopirana iz originalnih filmov.
Izpad Janeza (Usenika, op. u.) in Maje (Geršak, op. u.) ni bil veliko presenečenje, čeprav je bila njuna točka zelo všečna. Žal mi je za Majo, ker menim, da je idealna za to oddajo, in upam, da jo bomo videli v prihodnji seriji.

View Gallery 13 Photos