Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič zmagala v prestižnem Royal Albert Hallu

Zoran in Tatjana sta dosegla tretjo zmago na angleških tleh …

V Londonu se je v znameniti dvorani Royal Albert Hall končalo tretje angleško tekmovanje v letu, ki ga plesalci štejejo skoraj za enako pomembnega kot tistega januarskega v Bournemouthu in Blackpoolu. Rusi in Italijani so po ustaljeni navadi tudi na tem tekmovanju manjkali, ker se menda ne strinjajo z angleškim pogledom na ples. Bojda vlada tudi med funkcionarji Mednarodne plesne zveze (IDSF) že ogromna nervoza, kam vse to pelje, vzporedno pa se krepi moč novega plesnega tima, imenovanega Team Diablo, ki ga vodi nekdanji plesalec Davide Cacciari.
Slovenca, ki sicer plešeta za Hrvaško, Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, sta 21. oktobra 2010 doživela še en uspeh na angleških tleh. Osvojila sta tretjo zmago, po januarskem Bournemouthu, majskem Blackpoolu sta dodala še naslov najboljših v Royal Albert Halu na tekmovanju, imenovanem London International, ki se je odvijalo že oseminpetdesetič.

… z njunim nastopom je bila izredno zadovoljna tudi Barbara Nagode Ambrož …
Ena od zadnjih tekem, ki je potekala v nabito polni dvorani, je pokazatelj, da sta Zoran in Tatjana v polni formi za naskok na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo 13. novembra v New Yorku. "Super je bilo. Suvereno sva zmagala. Plesala sva odlično od prve runde naprej. Finale sem plesala v fenomenalni zlati  obleki. Zelo sva vesela, ker so sedaj vse tri angleške titule najine,” je iz Londona pozno ponoči sporočila Tatjana Lahvinovič.
Tudi njuna trenerka Barbara Nagode Ambrož je bila z njunim nastopom zelo zadovoljna. “Zoran in Tatjana sta odplesala odlično, zelo sproščeno in obenem suvereno. Neizmerno lepo sta bila povezana s seboj. Splošen vtis prireditve je zelo dober. Dvorana je bila razprodana, igrala sta dva orkestra, super vzdušje. Peter in Maja sta odplesala odlično, tako da smo razočarani, da nista naredila četrtfinala, še posebej po odličnem šestem mestu, ki sta ga dosegla na Imperial Championships,” je kometirala še nastop slovenskega para Peter Majzelj in Maja Geršak, ki sta tekmovala med profesionalci. Maja se je oglasila le na kratko in potrdila Barbarine misli. "Plesala sva odlično in sva razočarana nad uvrstitvijo.” Med profesionalci je pričakovano zmagal par Michail Malitowski in Joana Lewnis.
… Peter Majzelj in Maja Geršak pa sta pričakovala več kot samo četrtfinale …
Med amaterji v latinskoameriških plesih sta se Jurij in Jagoda Batagelj uvrstila šele na tretje mesto, premagal pa ju je par Neil Jones iz Anglije s soplesalko Ekaterino Sokolovo iz Rusije. Damir Halužan in Anna Mashchyts ter Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva pa so obtičali v polfinalu.