Zaplešite z nami za zdravje!

Lani je posnel videospot režiser Žiga Zupančič, letos ga bo Matic Oblak.

Članice Europe Donne bomo 15. oktobra 2015, na dan zdravih dojk, v Ljubljani, Novem mestu in Slovenski Bistrici zaplesale v družbi plesalcev in šolarjev. Na vseh lokacijah bomo začeli ob 10.30 uri; v Ljubljani na Cankarjevi ulici, v Novem mestu na Glavnem trgu pred Rotovžem in na grajskem dvorišču na Gradu v Slovenski Bistrici.

Rozike so vadile pod vodstvom koreografa Matevža Česna, ki je z ekipo Bolera …
Z vklopom v živo na Val 202, kjer bodo ob 11. uri zavrteli pesem Lep je dan pevke Anje Rupel, bo ples potekal istočasno na vseh lokacijah. Vabljeni, da se nam pridružite. Zaplešite za zdravje! Z nami bodo tudi plesalci in plesalke, ki so natrenirali koreografijo Matevža Česna, ter osnovnošolci in srednješolci, ki se zavedajo pomembnosti tega projekta.
… dolgoletni podpornik in sodelavec našega združenja. (Foto: Tomaž Levstek)
V Ljubljani bo voditeljica programa Janja Pušl, v Novem mestu Robert Erjavec in v Slovenski Bistrici Jana Jeglič. Plesalci in plesalke v Novem mestu vadijo pod taktirko Plesnega studia Novo mesto, ki ga vodi Robi Grmek.
Vodja Plesnega studia Novo mesto Robi Grmek je brez premišljevanja takoj pristal na sodelovanje pri sočasnem plesu Lep je dan.
Takole pa vadi profesorski zbor Gimnazije v Novem mestu. Juhu!
V Ljubljani je glavni Matevž Česen s svojo asistentko Živo Laterner, v Slovenski Bistrici pa je plesni del projekta prevzela Lara Škorjanec, ki je za naš portal komentirala dneve pred četrtkovim nastopom. "Vsekakor sem neskončno vesela in počaščena, da sem bila povabljena k sodelovanju projekta organizacije Europa donna, Lep je dan in sem lahko koreografijo Matevža Česna posredovala tudi na otroke v Slovenski Bistrici. Plesati je nekaj najlepšega, kar doživljam v življenju, plesati s humanitarnim namenom pa ni le nekaj najlepšega, ampak mi tudi nahrani tudi dušo.
Lara Škorjanec je naučila koreografijo Lep je dan …

Menim, da je letošnji projekt genialen, saj sem tudi jaz mnenja, da moramo do otrok biti iskreni in jim predstaviti prav vse, kar jih obkroža in kar jim lahko stopi na pot v življenju. Ob tem, da so izvedeli vse o raku dojk, pa so z mano in z nasmehi na obrazih zaplesali koreografijo na pesem Lep je dan. Priprave so v polnem teku, saj se s svetlobno hitrostjo bliža četrtek, 15.10, ko bomo vsi skupaj ob 11.00 napolnili Bistriški grad in zaplesali. Učenje plesnih korakov je potekalo v dopoldanskem času, na osnovnih šolah. Učencem sem med urami športne vzgoje posredovala znanje koreografije, oni pa so svoje znanje skupaj z učiteljicami utrjevali, vse dokler jih nisem zopet obiskala.
… vse podpornike Europe Donne v Slovenski Bistrici.

Učenci so na četrtkovo prireditev plesno zelo dobro pripravljeni. Ob tem pa se same prireditve in plesa tudi neskončno veselijo. Trudila sem se, da jih nisem le naučila koreografijo, ampak so med potekom učenja in izvajanja projekta tudi doživeli to, kar želimo sporočiti: Lep je dan. Iz srca bi se rada zahvalila Rebeki Potočnik, ki mi je omogočila sodelovanje v tem srčnem projektu! Hvala!"

Naj poudarim, da plešemo v vsakem vremenu, saj nam par dežnih kapelj nikakor ne more preprečiti naše pozitivne naravnanosti. Vabljeni, da se nam pridružite in zaplešete z nami. Seveda bo ob tej priložnosti nastal tudi videospot pod taktirko mladega kreativca Matica Oblaka v produkciji IAMa.
View Gallery 8 Photos