Zakonca Batagelj: Zmaga pomeni vrhunec najine dosedanje kariere

Jurij in Jagoda Batagelj sta si končno priplesala zmago.

V angleškem Bournemouthu se tradicionalno sredi januarja zberejo plesni pari na prvem od treh angleških preizkusov plesnih moči. Prihodnji dve tekmovanji sta še majski Blackpool in oktobrski London. V kategoriji latinskoameriških plesov sta končno slavila Jurij in Jagoda Batagelj, ki jima lani ni šlo ravno tako, kot sta si želela. Pričakovana prva mesta se niso realizirala, nato je sledila še prepoved nastopanja na IDSF tekmovanjih, ker je Jurij na podelitvi kolajn na evropskem prvenstvu v Ostravi, kjer sta z Jagodo zasedla četrto mesto, zabrusil športnemu direktorju Marcu Sietasu: "Fuck IDSF.”

Nova plesna zveza, nova frizura, nov imidž oblek in že prvi ter do sedaj največji uspeh za Jurija in Jagodo.
Že proti koncu leta sta se Batagelja odločila, da tudi uradno izstopita iz IDSF plesne zveze in začneta tekmovati v nekakšni konkurenčni oziroma vzporedni zvezi WDC (World Dance Council) v njihovi amaterski ligi, in na njihovem svetovnem prvenstvu decembra lani v Parizu sta zasedla tretje mesto. Očitno jima je sprememba plesne zveze dobro dela in za naš portal sta sporočila: “Zelo sva vesela in ponosna, da sva osvojila ta prestižni naslov in ga ponovno priplesala Sloveniji! Ta zmaga sigurno pomeni vrhunec najine dosedanje kariere. Iskrena hvala vsem, ki so verjeli v naju in naju podpirali v dobrem in slabem, včeraj so preglasili vse ostale in ogromno pripomogli k temu velikemu uspehu. Čestitava tudi Domnu Krapežu in Monici Nigro, ki sta včeraj prav tako blestela in dosegla izvrsten rezultat.”
Domen Krapež in Monica Nigro sta nad doseženim četrtim mestom nadvse zadovoljna.
Domen in Monika sta se uvrstila v finale profesionalcev v standardnih plesih in zasedla četrto mesto. Domen nam je na kratko sporočil, da je to  definitivno njun najboljši rezultat in da sta presrečna. Tekmovanja v latinskoameriških plesih sta se udeležila tudi Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, ki sta se v četrtfinalu uvrstila na petnajsto mesto, Damir Halužan in Anna Anna Mashchyt  pa sta zasedla devetnajsto mesto. Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy sta si priplesala peto mesto med profesionalci v latinu.
Damir Halužan in Anna Mashchyt sta zasedla devetnajsto mesto.
Sicer pa so angleška tekmovanja na tako imenovani črni listi prepovedanih tekmovanj, ki niso registrirana in niso organizirana v okviru DSF. Že lani in predlani so jih bojkotirali  ruski in italijanski pari, letos pa se tekme nista udeležila niti lanska zmagovalca vseh treh angleških tekem Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, ki plešeta za Hrvaško. “Hrvaška plesna zveza nama je prepovedala udeležbo vseh tekmovanj, ki niso na koledarju IDSF. Tako da nisva plesala “UK”. Za naprej pa upava, da se bo kaj spremenilo, “ nam je sporočila Tatjana Lahvinovič. Z Zoranom seveda računata, da letos končno osvojita naslov najboljšega para tako v Evropi kot na svetu.
Lanska zmagovalca vseh treh angleških tekmovanj Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič imata letos prepoved nastopanja na teh tekmah, a upata, da se do Blackpoola v maju še kaj spremeni.
Med plesalci vlada zavoljo tovrstnih prepovedi strahotna nejevolja in nervoza, saj si nihče od njih ne želi, da jih pri izboru tekmovanj omejujejo nekakšne prepovedi velikih plesnih funkcionarjev, za katere je menda edini razlog finančni. Udeležba na angleških tekmah pa se parom, ki so člani IDSF, seveda šteje za velik minus, ki se kaj hitro pokaže pri rezultatih na ostalih tekmovanjih in nenazadnje na evropskem ter svetovnem prvenstvu. Pari in trenerji so tako v zagati, kaj naj naredijo, saj so po teži in pomembnosti IDSF tekmovanja še vedno v prednosti pred tekmami, ki jih organizira WDC.

View Gallery 5 Photos