Za življenje gre. Prideš?

Tudi voditelj Lado Bizovičar se je pridružil akciji za tipizacijo krvi .

Spletni portal www.paradaplesa.si se pridružuje humanitarni akciji zbiranja sredstev za tipizacijo krvi in vas vabi, da se akciji pridružite tudi vi. V ponedeljek, 17. maja 2010 ob 19. uri se bo v ljubljanskih Križankah odvijal dobrodelni koncert za tipizacijo krvi darovalcev kostnega mozga. Zbrani denar ne bo le pomagal osebam, ki so zbolele za rakom ali levkemijo, temveč bo obvaroval tudi prihodnost trenutno zdravih ljudi.
Ko se zgodi nekomu, ko se zgodi bližnjemu, ko se zgodi tebi. Sprva šok in nato vprašanje, kako lahko pomagamo? Presaditev kostnega mozga je za mnoge edina rešitev. V sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino je bila izpeljana akcija zbiranja vzorcev krvi, na katero se je odzvalo 328 darovalcev. Sledila je neverjetna novica, da na analizo sicer že čaka skoraj 5.000 vzorcev različnih darovalcev. Nihče ne ve, če kateri od njih lahko reši tiste, ki krvavo potrebujejo pomoč in čakajo na možnost življenja.

Društvo Pobuda aktivno zbira sredstva za pokritje stroškov za tipizacijo krvi kostnega mozga.
Dejstvo je, da bo vsak, ki je ali pa še bo zbolel za rakom ali levkemijo, moral sam plačati analizo oziroma tipizacijo vzorca krvi. Enkratna analiza pa stane 146 evrov. Ironično in žalostno, naša zdravstvena blagajna tega zalogaja žal ne premore.
Humanitarno društvo Pobuda namerava zbrati sredstva, s katerimi bo lahko narejenih čim več analiz vzorcev. Ti bodo vključeni tudi v Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW), register 43-ih držav sveta, kar pomeni, da življenje lahko rešimo mnogim.
Zato se je humanitarno društvo Pobuda odločilo organizirati koncert, katerega izkupiček od prodaje vstopnic bo v celoti namenjen pokrivanju stroškov krvne analize. Cena vstopnice se giblje od 19 do 25 evrov, na voljo pa so na prodajnih mestih Eventima (Hala Tivoli, City Park, Petrol servisi, Križanke, Big Bang), www.eventim.si, www.napovednik.com, www.vstopnice.com, www.dogaja.se in pred začetkom koncerta v Križankah. Nastopili bodo 6-Pack Čukur, Magnifico, Hamo in Gal, NON, Omar Naber, Alya, Andraž Hribar,DJ Monday in drugi. Celoten dogodek bo povezoval Denis Avdić. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarjem za nastop. Križanke pa je brezplačno odstopil župan Ljubljane Zoran Jankovič in s tem dejanjem bo pripomogel k uspešnosti akcije. Gre za življenja. Pridi!
Slovenski glasbeniki so se takoj odzvali povabilu za nastop. Alya …
… Omar Naber …
… Hamo in Gal …
… Magnifico in mnogi drugi …
View Gallery 6 Photos