Za slovenske kritike nista bila dovolj dobra, v tujini pa sta že priznana

Nastja Bremec in Michal Rynia se vzpenjata na vrh naše plesne scene. (foto:Wiktor Bernatowicz)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vam danes zvečer ob 22.15 na TV Veseljak predstavljamo atraktivno plesno dvojico iz Šempetra. Nastja Bremec in Michal Rynia sta se spoznala na rotterdamski plesni akademiji, s svojim posebnim plesnim in koreografskim pristopom pa postajata vse bolj prodorna ustvarjalca slovenske plesne scene.

Skupaj plavata v plesu in ljubezni. (foto: Wiktor Bernatowicz)
Z njima smo se pogovarjali na razstavi v ljubljanski Moderni galeriji in razkrila sta marsikateri pogled na njuno skupno plesno ter življenjsko ustvarjanje.
Oddajo Parada plesa smo posneli v Moderni galeriji.
Michal je bil petkratni svetovni prvak v hiphopu, Nastja je končala srednjo šolo za sodobni ples, njuna pot se je združila v Rotterdamu. Do zdaj se nekako nista prebila v ospredje slovenske plesne scene, tudi prijava za sodelovanje na bienalni prireditvi Gibanica je bila zavrnjena s strani strokovne žirije. A o njuni kakovosti in inventivnosti ne gre dvomiti. Sta odličen plesni duet s še bolj odličnimi idejami. Tujina ju že priznava, s predstavo v Cankarjevem domu pa si bosta sloves dobrega plesnega dvojca utrdila tudi pri nas.
Druži ju tudi tatoo v obliki samostojnega puzzla …
… ki se spremeni v eno M&N Dance Company. (foto: Leo Vučemilovič)
Vse to in še več izveste v oddaji Parada plesa v naslednjih terminih:
TV Veseljak: sreda, 21.9. ob 22.15, nedelja, 25.9. ob 22.00 sreda, 28.9. ob 22.15, nedelja, 2.10. ob 22.00
INFO TV: PREMIERA, sobota, 24.9. ob 20.00

View Gallery 5 Photos