Kdo so mamice, vredne greha

Preverite, kaj je na mladih mamicah tako privlačnega za moške. Dejstvo je, da novodobne mamice že dolgo ne ustrezajo klišejski podobi iz otroških zgodbic, v katerih okroglolične gospe v predpasnikih cele dneve pečejo pecivo, namesto na fitnes, pilates ali badminton pa hodijo na tečaje krpanja nogavic ter se ob koncu dneva nenaličene, neurejene in zateklih gležnjev zrušijo v naslonjač.
Ne glede na to, koliko otrok imajo, so zdajšnje mame neredko urejene ženske z lepo postavo in izdelano zunanjo podobo, ki jo klešejo v telovadnicah in na prostem. Takšne se mirno postavljajo ob bok mladim dekletom in jih v skrbi za lastno telo neredko prekašajo.
S tem je deloma povezan tudi strah pred staranjem, zato ženske po tridesetem za svoje telo skrbijo še dosledneje kot nekoč. Želijo ugajati partnerju, prav nič pa jih ne moti, če se za njimi ozirajo tudi drugi moški. Nasprotno: to jim krepi samozavest, zaradi česar še bolj izžarevajo privlačnost. Mlade mamice nosijo s seboj tudi skušnjavo prepovedanega. Imajo otroka in so praviloma vezane, oboje pa je, vsaj načeloma, ovira za druge moške, ki bi se jim radi približali. Nevarnost prepovedanega je že od nekdaj afrodiziak (sem sodi, denimo, tudi želja po seksu na javnem mestu), to, da je ženska starejša in izkušena, pa je za marsikaterega mladega moškega fetiš. Nekatere mlajše moške vzburja celo predstava o seksu z žensko, ki bi lahko bila njegova mama ali se tako obnaša, za druge pa predstava o seksu s starejšo žensko pomeni igro moči, kot npr.: "spal sem s prijateljevo mamo" ali skrajno deviacijo: "prodreti tja, od koder je prišel na svet najboljši prijatelj".
Pomen "mladih mamic" za ženske
Roko na srce, po porodu spolna privlačnost vsake ženske vsaj malce upade. Svoje naredijo odvečni kilogrami, strije, dojenje in izguba želje po spolnosti, seštevek tega pa je izguba samozavesti. Saj vsi poznamo stereotipno prepričanje, da je moški z leti vse privlačnejši, ženska pa vse manj. Zato je zavedanje, da je lahko ženska seksi, čeprav pred seboj potiska otroški voziček in na plečih nosi tri ali štiri križe, pomembno prispevalo h krepitvi samozavesti žensk od začetka srednjih let pa vse tja do menopavze. Občutek, da jih moški zaznavajo kot spolno privlačne in da bi jih v posteljo rade volje spravil še kdo drug in ne samo njihov partner, zanje pomeni določeno psihično moč nad moškimi in jim vzbuja občutek podaljšane mladosti. S tem je pomembno povezano tudi zdravje: ženska, ki skrbi zase, pazi, kako se prehranjuje, in se redno giblje (čeprav zgolj zato, da bi ugajala), je zagotovo bolj zdrava od tiste, ki ji je zase in za svojo (samo)podobo malo mar.
Pasti
Koncept "mlade mamice" je za žensko populacijo resda dobrodošel, vendar prinaša tudi pasti. Nekatere mamice ga jemljejo preveč resno in se v želji po ugajanju svoje tlačijo v pretesne nedrčke, prekratke majice in pretirano oprijeta krila, s čimer dosežejo učinek, ki je prav nasproten od želenega. Ni namreč bolj abotnega od, denimo, petdesetletnice, ki se, oblečena v najstniške cunjice, spogleduje z dvajsetletnim študentom, pa od mlade mamice, ki v pretirani želji po opaženosti z glasom in stasom deluje moteče in ceneno. Zato ženska nikoli ne sme izgubiti občutka za stvarnost: še vedno je mati in partnerka. Če znajo to vlogo uspešno združiti z izvirnim, ravno prav izzivalnim slogom oblačenja, ter z vedenjem, primernim svojim letom, bo dovolj. Največ pa zagotovo s tem, da ostanejo ženstvene. Spomnite se legendarne Marilyn Monroe in ji v mislih potisnite v roke otroški voziček. Tako: zdaj pa jo pošljite na sprehod po kipečih mestnih ulicah. Bi se našel kdo, ki se ne bi ozrl zanjo?
Mlade mamice na televizijskih zaslonih
Poželjive mlade mamice so tudi stare znanke televizijskih zaslonov in velikega platna; spomnimo se samo filmov Diplomiranec, v katerem ima komajda polnoletni Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) razmerje z gospo Robinson; Nezveste, kjer ženska srednjih let Connie (Diane Lane) podleže šarmom mladega Francoza Paula Martela; in legendarne Ameriške pite ter Stiflerjeve mame, ki zapelje maturanta Fincha in mu na biljardni mizi vzame nedolžnost.
Najbolj vroče mamice na svetu
Ameriški mediji vsako leto objavljajo celo lestvice najbolj vročih mamic na svetu. Leta 2010 so bile med njimi Demi Moore (poročena s petnajst let mlajšim Ashtonom), Heidi Klum, Angelina Jolie, Victoria Beckham in druge.
Dandanes za privlačne mamice veljajo skoraj vse zvezdnice kolikor toliko dobrega videza, ki se uvrščajo na različne lestvice moških fantazij: Salma Hayek, Monica Belluci, Hale Berry, Catherine Zeta Jones in druge.
Povzeto po: Viva, revija za zdravo življenje