Za las zgrešila finale. Kolesnikov in Dolenčeva sedma na svetovnem prvenstvu!

Naja in Vladislav na državnem prvenstvu (foto: Jernej Rihar)

V nedeljo se je v palači športov v francoskem Marseillu odvijalo svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za člane. Med šestintridesetimi pari iz prav toliko držav sta zmagala aktualna evropska prvaka v kombinaciji Dumitru Doga in Sarah Ertmer iz Nemčije.

Naša predstavnika, državna prvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta zasedla nehvaležno sedmo mesto in nista prišla med šest veličastnih. Za naš portal sta takoj po tekmi sporočila: "Sva na nehvaležnem 7. mestu. Sva in nisva zadovoljna. Zadovoljna s plesom in pokazanim, čeprav oba verjameva in veva, da lahko in bova v prihodnje pokazala še več. Iz vsake tekme, sploh večje in pomembnejše, kot so svetovna prvenstva, dobivava izkušnje in se učiva. Vesela sva, da sva blizu finala in da nama za med prvih šest manjka res zelo malo. To je bil najin prvi skupni članski nastop na svetovnem v desetih plesih. Vesela sva, da lahko na tako pomembnem tekmovanju zastopava državo, zato bi se rada zahvalila celotni plesni zvezi za omogočeno udeležitev.

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun sta le del ekipe Diamanta, ki skrbi za potencialne nove prvake.
Rada bi se zelo, zelo zahvalila spremljevalcu Zoranu (Plohlu, op. u.) in Alekseju (Galčunu, op. ur.), ki sta bila z nama, naju podpirala in nama stala ob strani s pozitivno energijo, celotni najboljši ekipi Diamant in najinim trenerjem, Zoranu, Alexeju in Tatjani (Lahvinovič Galčun, op. ur.). Zahvalila bi se čevljarstvu Peta za super čevlje ter DLK United design in Vakhner design za oblek’ce. Nenazadnje pa najlepša hvala mojim staršem in mojemu očetu, ki naju je prišel podpirat v Francijo."

Drugo mesto je zasedel par Winson Tam in Anastasia Novikova iz Kanade, ki tudi trenira pod vodstvom ekipe Diamanta in Zorana Plohla, ki je bil uradni spremljevalec našega para. Zoran sporoča: "Vlad (tako Vladislava Kolesnikova kličejo plesalci, prijatelji in trenerji, op. ur.) in Naja sta odplesala odlično! Ponovila sta 7. mesto z evropskega prvenstva letos! Mi smo predvsem zelo zadovoljni z njunim napredkom v zadnjem obdobju in veseli nas, da vidimo, da je par na pravi poti, proti vrhu! Sta še zelo mlada, tako da je še vse pred njima! Zdaj moramo usmeriti glave in energijo na svetovno prvenstvo v desetih plesih v kategoriji do 21 let, ki bo v Ljubljani 4. novembra, in seveda upati na najboljše! S parom Winson Tam in Anastasia Novikova smo seveda računali na zmago! Odplesala sta super, ampak se nam je zmaga na koncu za malo izmaknila! Ampak nič zato, delamo dalje, zdaj nas čakajo druga velika tekmovanja in možnosti za dokazovanje bo še veliko"
Barbara Nagode Ambrož je bila ena od sodnic tega prvenstva. (Foto: Marko Mesec)

Med sodniki je bila tudi naša predstavnica Barbara Nagode Ambrož. Se je pa po poročanju Mednarodne plesne zveze WDSF po razglasitvi rezultatov v tej kategoriji pripetil incident, in sicer se je eden od navijačev četrtouvrščenega para Daniila Ulanova in Katerine Isakovič s Cipra, verbalno lotil enega od funkcionarjev plesne zveze.
Jurij Batagelj je v preteklosti znal tudi z besedami izraziti nezadovoljstvo nad sodniškimi ocenami.
Ničesar novega na plesnem parketu. Spomnimo, da je v času svoje tekmovalne kariere ‘kričal’ na sodnike Jurij Batagelj, da je Miša Cigoj metal pokale v steno.
Miša Cigoj pa je znal metati pokale v steno, tako na domačih kot mednarodnih prvenstvih.
Plesalcem razumljivo popuščajo živci, predvsem v zadnjih letih, ko so govorice o koruptivnosti sodnikov in funkcionarjev vse glasnejše in glasnejše. Čakam, da se končno nekdo opogumi in dokaže ‘na papirju’ to, o čemer se govori.
Vladislav in Naja imata velike možnosti za osvojitev naslova svetovnih prvakov v kombinaciji desetih plesov do 21 let tudi s prednostjo domačega terena. (Foto: Jernej Rihar)
Vladislav in Naja imata pred sabo veliko tekmovanje, kot je že omenil Zoran Plohl, svetovno prvenstvo v kombinaciji do 21 let. Ne pozabimo, da sta svetovna prvaka v latinu v tej starostni kategoriji. In, ker bo tekmovanje v Ljubljani, seveda vabljeni, da navijate, da navijamo. 

View Gallery 6 Photos