Vroče. Na Evrovizijo s Patricijo Crnkovič

Patricija Crnkovič na enem od mnogih tekmovanj.

V prostorih studia ena nacionalne televizije, prav tam, kjer se bo jutri predstavila pevka Hannah, ki potuje maja na Evrovizijo, se je danes odvijal letošnji izbor za slovenskega plesnega predstavnika evrovizijskega tekmovanja mladih plesalcev. Eurovision Young Dancers je tekmovanje namenjeno plesalcem klasičnega baleta in modernega plesa v starosti med 16 in 21 let. Tekmovanje pa mora organizirati televizija, ki je članica EBU-ja, se pravi pri nas TV Slovenija. Slovenska žirija v sestavi Tomaž Rode kot predsednik, plesalka Rosana Hribar, umetniški vodja ljubljanskega baleta Irek Mukhamedov, nekdanja balerina Maruša Vidmar in baletna legenda Milko Šparemblek je enoglasno odločila, da bo Slovenijo na Poljskem zastopala Patricija Crnkovič.

Patricija Crnkovič ni samo odlična plesalka, ampak je tudi prikupna in simpatična.
Pati, kot jo kličejo prijatelji, je premagala svoje plesne in baletne kolege z nekoliko prirejeno točko z lanskega državnega prvenstva. Avtor koreografije Pasion je Mitja Popovski, ki je navijal tudi za svojo drugo varovanko, plesalko Klaro Lainšček. Žirija je drugo mesto podelila plesalcu iz Maribora Tomažu Golubu, v konkurenci pa so bili še Filip Jurič, Nika Liput, Barbara Krašovec in varovanka Matevža Česna Petra Peček. "Navdušena sem in nisem mogla verjeti, da sem zmagala. Še posebej zato, ker sem od vseh sodelujočih najmlajša. Res sem vesela," je za naš portal komentirala zmago Patricija. Finale evrovizijskega tekmovanja za mlade plesalce bo 14. junija v Gdansku v baltiški operni hiši. Še prej pa bo Pati teden dni sodelovala s koreografoma, ki jo bosta pripravljala na zaključni nastop. Njeni konkurenti bodo plesalci iz Armenije, Češke, Nizozemske, Belgije in seveda Poljske.
Petra Zupančič je zmagala na slovenskem izboru pred dvema letoma.
Predlani je na tem tekmovanju sodelovala Petra Zupančič, prav tako s koreografijo Mitje Popovskega, in bila druga. Zmago si je v Oslu priplesal domačin Norvežan Daniel Sarr.