Vrhunska in strastna orientalska predstava

Astryd Farah de Michelle je požela velik aplavz …

Izvajalke in izvajalci na letošnjem Bazarju so se maksimalno izkazali s svojimi nastopi na osrednji prireditvi na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Sedemnajst nastopov slovenskih in tujih plesalcev ter plesalk je pokazalo domiselnost v koreografiji in strast v izvedbi. Navdušili so tudi s kostumi, ki so jih plesalke po pripovedovanju prinesle oziroma naročile kar v Egiptu, nekatere med njimi pa so tudi same vzele v roke škarje in platno ter sešile kostume za celo skupino
Tako je Irina Stankovič svoj koreografski talent nadgradila še s kostumografijo in je za skupino Vzhodna pravljica šivala oblačila skoraj mesec dni.

Vzhodna pravljica na Vivaldijevo Zimo iz Štirih letnih časov je odprla letošnji Bazar.
Sara Vujinovič je bila ponosna na dizajnerski kostum Hode Zakim iz Egipta, za katerega pravi, da ga je bilo vredno plačati 470 evrov. To je bil najbrž najdražji posamezni kostum na prireditvi.
Sara Vujinovič je zaplesala klasični raqs sharki z dodano tančico, na kateri je pripeta žogica.
Izjemno elegantne so bile plesalke Vesne Jevšenak in PD Salam Ghazeea v črno-rdeči kombinaciji, kot se je spodobilo za atraktivni nastop v mešanici flamenka in orienta.
Kombinacija flamenka in orientalskega plesa ter elegantna PD Salam Ghazeea.
Mirjam Mihelčič Korez je plesalke ovila v sedem tančic, ki so jih nato ena za drugo odvrgle po odru. Na koncu so obstale v zlatih hlačah in zlatem nedrčku, na tleh pa pustile skoraj sto dvajset metrov blaga. Impresivna in prava scenska točka.
Skoraj sto dvajset metrov blaga so porabile za svoje kostume plesalke skupine Amra iz projekta Biti ženska.
Eva Stramšek Midžič je kostume naročila v Ameriki, in saidi so njene tri soplesalke in plesalec zelo prepričljivo in atraktivno izvedli.
Skupina Hava v plesu s palico.
Čas na odru si je vzela gostja Astryd  Farah de Michelle in prikazala, da v popolnosti obvlada različne orientalske stile. Mateja Pevec je svojo skupino Nižmah oziroma Zvezde opremila s svečniki na glavah, turkizni kostumi pa so bili izdelani v Egiptu, predvsem zato ker pri nas nihče ne zna tako dobro našiti ornamentov na kostume. Mateja je plesala s poškodovano desno roko, pa tudi ena od njenih plesalk je kljub visoki telesni temperaturi zmogla odplesati tako, kot se spodobi. Zagrela ali pa ogrela je občinstvo tribalistka Manca Pavli, ki je v Cankarjev dom pridrvela direktno s plesne delavnice iz Varaždina in zadihana pripovedovala, da izredno uživa v pedagoškem delu. Svoje tečaje ima razprodane do novembra, se je pohvalila. Pohvalna je bila tudi dolžina programa, saj je bila ura in pol orientalskih ritmov in plesnih elementov ravno pravšnja za zapomnjenje vsega, kar se je dogajalo na odru. Avtor fotografij je Matjaž Rušt.
Bazar 2010 je bil peti po vrsti in se že veselimo prihodnjega.
View Gallery 7 Photos