Vojna napoved moškim; vizualizacija, ob kateri obnemiš

Na svoje plesalke je zagotovo najbolj ponosen koreograf in vodja JDS Jernej Šerjak …

Ko te preseneti nepričakovano. Ko dočakaš tisto, na kar si čakal dolga leta. Ko končno vidiš in doživiš, te presune. Zagotovo so ena od največjih svežin letošnjih vročih dni ravno plesalke Jay Dance Studia, ki so dokazale, da se lahko mirne duše kosajo ali celo presežejo moške plesne formacije. Velike zasluge za to pa zagotovo nosi njihov koreograf in vodja JDS, Jernej Šerjak, večkratni državni, evropski in svetovni prvak v show plesih, ki je v svoji bogati plesni karieri sodeloval tudi s pevsko divo Mariah Carey in Martyjem Kudelko, koreografom in plesalcem Justina Timberlakea.

… saj so v oddaji Slovenija ima talent dokazale, da so prave borke …
Njegov novi ponos so nedvomno plesalke, ki so v letošnji oddaji Slovenija ima talent presenetile z veliko mero energije, sinhronosti, usklajenosti in drznosti. Špela Jagodic, Nika Martinšek, Lara Draksler, Vanja Maksimovič, Lavra Udovič in Eva Tršan so že na avdiciji navdušile občinstvo, žirija pa je njihov nastop komentirala z besedami: "Ve ste tisto, na kar smo čakali! To je zagotovo vojna napoved moškim plesnim skupinam.“ Ker so plesalke in njihov trener Jenrej Šerjak zadnji komentar vzeli zelo resno, so polfinalno točko pripravili z navdihom vojske. Na žalost pa kljub dobri ideji in ogromno trdega dela ni šlo vse kot po maslu. Dve dekleti sta si namreč zvili gleženj, zato so morali koreografijo prilagoditi trenutni situaciji in izpustiti nekaj akrobatskih elementov. Kljub nastali situaciji je bila točka zelo atraktivna, dekleta so dala vse od sebe, kar se je videlo tudi na samem nastopu, saj je občinstvo obnemelo, ploskalo in glasno vzklikalo. Prav tako kot občinstvo je bila navdušena tudi žirija, ki je podala izvrstne komentarje. Brane je dejal: "Zame ste plesne amazonke iz Kranja. Upam, da vas je Slovenija videla in doživela, kot sem vas jaz. Če si kdo zasluži finale, si ga vi. Čestitam!“ Nadaljevala je Lucienne, ki je letos še posebej navdušena nad plesnimi skupinami, in dejala, da so ji všeč atraktivni kostumi: "Vaš nastop je izžareval popolno predanost. Čuti se, da ste ena ekipa." Nato je gledalce pozvala, naj dajo svoj glas tudi plesu in ne zgolj petju. Lu se namreč zaveda, da ples zahteva trdo garanje in vajo, zato mu je treba dati potrditev. Branko je nadaljeval misel z avdicije: "Moja vroča želja je, da bi v finalu videl spopad plesnih titanov – fantov z maskami in Jay Dance Studia. Še bolj vroča želja je, da bi jim punce slekle maske in zmagale."
… in čeprav so v polfinalu izgubile svojo bitko proti fantom, bodo sledile svojim sanjam še naprej …

Plesalke Jay Dance Studia so v polfinalu izgubile napovedano bitko proti fantom, vsekakor pa ne vojne, saj so prave borke in bodo sledile svojim sanjam še naprej. Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo, to je moto šestih deklet. Slovenija ima talent je bila idealna priložnost, da so dekleta pokazala, da lahko plešejo kakor moški, in s tem so dobila tudi ogromno ponudb za številne nastope v Sloveniji in tudi izven naših meja. Glede na delovno poletje, ki je pred njimi, jih boste zagotovo srečali tudi kje v svojem kraju!