Vodičar & Bičkova pozabljena. Čas je za Nieliensona & Dolenčevo!

Volodimir Nielienson in Naja Dolenc na parketu dvorane Tivoli. (Foto: WDSF)

Na Danskem v Köbenhavnu se je v soboto, 20. februarja, v okviru 38. Copenhagen Open odvijalo prvo člansko evropsko prvenstvo v tem letu, in sicer v kombinaciji desetih plesov. Na štartni listi je bilo 27 parov in 27 držav. Naše barve sta zastopala lanska državna prvaka v kombinaciji starejših mladincev Volodimir Nielienson in Naja Dolenc, ki pa sta letos prestopila v člansko kategorijo.

Razpoložena Vovo in Naja s …
Lanska državna prvaka v tej kategoriji med člani Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta neuradno nehala tekmovati. Miha in Nadija namreč nista nikomur uradno sporočila, da je njuno skupno tekmovanje končano. O razlogih se sprašujejo tudi na uradni strani mednarodne plesne zveze WDSF in se "čudijo, da razloge skrivata, ampak glede na to, da od septembra 2015 nista tekmovala, predvidevajo, da je njuna pot končana. Ali pa mogoče nadaljujeta med profesionalci?" Znano je, da si kot član Mednarodne plesne zveze "dolžan" obvestiti zvezo, da ne tekmuješ več, da te izbrišejo z vseh seznamov. Ampak Miha in Nadija sta se zavezala k molčečnosti. Nadija je res noseča, kar je potrdila v našem članku https://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=3973. Miho pa sem vsaj trikrat prosila za uradno izjavo, a se je recimo na državnem prvenstvu v standardnih plesih januarja naši kameri izmaknil, češ da zdaj ne more še nič povedati, da bosta izjavo podala enkrat drugi teden. Minila sta skoraj dva meseca, a izjave še ni, tudi na SMS-sporočila ni odgovoril. Ampak če izjave nimata niti predsednik Plesne zveze Slovenije Drago Šulek niti predsednik mednarodne zveze, le kako bi jo imela jaz. Torej Miha in Nadija, dvakratna svetovna in evropska prvaka v kombinaciji desetih plesov, sta preteklost tekmovalnega parketa.
… spremljevalko tekmovanja Alenko Bohak.
Vrnimo se na Dansko k Volodimirju in Naji, ki sta zasedla odlično uvrstitev v polfinale in dvanajsto mesto. Za naš portal sta komentirala svoj nastop: "Včeraj sva prvič v najini skupni karieri zastopala slovensko zastavo na najinem prvem evropskem prvenstvu med člani. Ponosna sva bila, da lahko že kar prvo leto zastopava Slovenijo kot najboljši par. Plesala sva  sproščeno, prisotne pa je bilo seveda tudi malo treme, saj sva plesala in se borila skupaj z najboljšimi članski pari na svetu. Od sebe sva dala to, kar zmoreva, in se kot vedno "probala" potruditi in pokazati najino najboljše, kar znava.
… slovenska zastava plapola …
Dvorana in atmosfera v dvorani-noro! Užitek in v čast nama je bilo plesati pred tako polno dvorano, ki nas/naju je spodbujala od začetka do konca. Priplesala sva si polfinale in se s tem uvrstila med 12 najboljših članskih parov na evropskem prvenstvu v 10 plesih. Zelo sva vesela in zadovoljna, čeprav se zavedava, da je to komaj začetek in da naju čaka v prihodnje še več kot trdo delo in trud za na pot na vrh. Z nama je potovala najina klubska trenerka Alenka Bohak, ki bi se ji rada zahvalila za pomoč in dobro voljo. Rada bi se zahvalila vsem najinim trenerjem in ljudem, ki naju podpirajo in stojijo ob strani, brez katerih nama ne bi uspelo. Rada bi se zahvalila tudi staršem, ki nama to vse omogočajo. Nastopala sem v enakih-mojih najljubših oblekicah, ki jih ne želim zamenjati, saj se v njih počutim več kot odlično." Zmaga pa je šla v Estonijo, in sicer k paru Konstantin Gorodilov in Dominika Bergmannova.
Marko Vodnik je bil del sodniške zasedbe v Köbenhavnu. (Foto: Marko Mesec)
Med sodniki v Hotelu Tivoli, ki je tudi kongresni center, pa je v sodniškem panelu sodil Marko Vodnik, ki je za naš portal komentiral dogajanje: "Kvaliteta parov je bila povprečna. Prva tri mesta v finalu so bila zaslužena. V finalu sem pričakoval še ruski in češki par. Nov sistem JS2.1 sojenja prinese rezultat, ki morda ni popolnoma korekten, posebej če sodnik ne upošteva absolutne ocenjevalne lestvice. Danski par je bil po mojem mnenju močno precenjen. Dovoljen razpon ocen je bil v polfinalu in finalu med 8.5 in 6.5 po absolutni lestvici. Kvaliteta v finalu je bila nekje med 7 in 8. Po tehničnem kriteriju so bili vsi pari bolj povprečni. Vsak sodnik je vsako skupino po 6 parov sodil eno skupino en kriterij, drugo skupino drug kriterij, in tako skozi vse plese, kar je bilo v 1/4 finalu kar zahtevno z vidika sojenja oz hitrega miselnega preklopa na različne kriterije. Z odhodom Mihe in Nadije je kvaliteta 10 plesov precej izgubila. Vovo (Volodimir Nielienson, op. a.) in Naja (Dolenc, op. a.) sta odplesala odlično in bila na parketu zelo samozavestna. Po moje bi bilo bolje, da bi bila oblečena v bolj izrazite barve, da bi ju sodniki še lažje opazili, ker sta nova med člani. Lahko smo ponosni nanju in verjamem, da bosta na naslednjih tekmovanjih še zelo uspešna. Prvenstvo je bilo dobro organizirano, dvorana je nova v sklopu hotela in je bila polna. Vzdušje zelo pozitivno."

Sicer pa je imel organizator tekmovanja kar nekaj težav z objavljanjem rezultatov in "live streamingom", saj se je spletna stran WDSF precejkrat "sesula".

View Gallery 5 Photos