Nena Vrhovec Stevens. Takole fletno smo se imeli.

Baletke Baletne šole Stevens. (Foto: Lidija Lapajnar)

Baletna šola Stevens zdaj že tradicionalno organizira predtekomavanje za finalni izbor Dance World Cup, ki bo letos od 25. junija do2. julija na otoku Jersey v Angliji. Letošnje predtekmovanje, ki je potekalo na valentinovo, je bilo rekordno glede na število prijav.

… Manca Torkar …
"Plesali smo, tekmovalo je okoli 52 plesalcev in plesalk iz prijavljenih osmih različnih šol, društev in zavodov.Raznolikost programa je bila v več kot 25 različnih plesnih kategorijah in plesnih zvrsteh plesa. Občinstvo, ki je bilo letos izredno spodbudno in navijaško, si je ogledalo 47 različnih točk.
… Tia Petek …

Po besedah tričlanske mednarodne žirije je kvaliteta tekmovalcev na zelo visoki ravni in pohvala obeh žirantk, ki sta v predhodnih letih že bili na našem izboru. Napredek plesalcev je neverjeten,"
je pripovedovala navdušena organizatorka, baletna pedagoginja Nena Vrhovec Stevens.
… Zala Obrad in Lara Maria Kocman …
Nastopajoče je ocenjevala žirija. Sodnika, ki ju je izbrala organizacija DWC, sta bila Muhamed Hasan in Fiona Dear, naša sodnica pa baletna solistka ljubljanskega baleta. Rita in Fiona sta tekmovanje sodili že drugič in bili navdušeni nad višjo kakovostjo, kot je bila lani. Tekmovalci so morali doseči 65 točk za vstop v finale.
… Živa Steiner …
"Rezultati so bili zelo lepi, je le nekaj točk, ki zaradi prenizkega števila točk ne morejo v finale. Konkurenca v nekaterih skupinah pa je bila "huda", tako je bila tudi uvrstitev v finale. Kajti le prvi trije iz posamezne kategorije lahko zastopajo Slovenijo v finalih.
… Miha Florjanc Lukan …
Plesa je bilo veliko, zelo veliko kvalitetnih in zelo nadarjenih tekmovalcev se je imelo možnost pokazati na odru Prešernovega gledališča Kranj. Plesalci so svoje kvalitete odplesali v zanosu tekmovanja in veselja ter veselja do plesa, mislim, da je to cilj vsakega pedagoga in koreografa mladim: v plesu naj se uživa, ker le tako lahko plesalec zaživi v polni luči odra ter da publiki čar plesa," je dodala Nena.
… Eva Lasič …
Videli smo zanimive točke, ki so jih koreografirali in izvedli plesalci ter plesalke iz Baletnega društva Mary Jarca iz Zagorja, Harlekin-društvo za umetnost plesa Celje, Kulturno izobraževalno društvo Plesonoga, Plesni klub Minimundo iz Ljubljane, Društvo Kazina iz Ljubljane, Zavod M&N iz Nove Gorice in seveda organizator tekmovanja Baletna šola Stevens, ki je bila na tekmovanju tudi najštevilčnejša.
… Harlekin …
"Takole "fletno" smo se imeli," pravi Nena za konec, mi pa želimo vsem, ki bodo odpotovali v Anglijo, veliko dobrega plesa in seveda sreče. Naši plesalci in plesalke se bodo znašli v konkurenci 12.000 tekmovalcev iz 38 držav. To pa seveda ni kar tako.
… (Foto: Lidija Lapajnar)
View Gallery 10 Photos