Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Za las zgrešila finale.

Vladislav in Naja na defileju evropskega prvenstva v kombinaciji (foto: Marko Vodnik)

Na Danskem se je v soboto odvijalo evropsko prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za člane. Na parketu kongresnega centra Tivoli v Kopenhagnu je zaplesalo 27 parov iz 27 držav, Slovenijo sta zastopala Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Zasedla sta tisto nehvaležno sedmo mesto in za eno mesto zgrešila finale. Njun uradni spremljevalec iz Plesne zveze je bil Marko Vodnik. "Po mojem mnenju sta si zaslužila finale. Imata pa vse možnosti, da bosta to v prihodnje dosegla. Zavedati se moramo, da sta šele eno leto med člani in da sta zato med najmlajšimi. Na velikih tekmah pomagajo tudi izkušnje in te bosta v prihodnje še dobila. Prepričan sem, da bomo imeli znova finaliste in zmagovalce na velikih članskih tekmah. Jaz sem ponosen na njun nastop," je za naš portal takoj po tekmi sporočil Marko. Najino izjavo pa si lahko preberete v rubriki Ritem izjav. V sodniški ekipi je bil tudi slovenski član Niko Basarič.

Predstavitveni napis našega para …
Za las pa je šlo tudi pri Slovenki Tari Bohak, ki je s soplesalcem Davidom Odstrčilom zasedla četrto mesto. Ni bilo kolajne za Češko, za katero Tara in David tekmujeta. Zmaga je odšla v Nemčijo k paru Dumitru Doga in Sarah Ertmer. Danska plesna zveza kot organizator je še pred tekmovanjem napovedovala prenos vseh kategorij v živo na spletni strani Mednarodne plesne zveze WDSF, a potem spremenila odločitev, da bo ‘live streaming’ samo za evropsko prvenstvo, in še to samo polfinalni in finalni del. A niti to ni delovalo. Je pa na spletni strani danes objavljen skrajšan posnetek tekmovanja s posebnim poudarkom, da je za vse odgovoren danski organizator Flinn Madsen. Po ustaljenem običaju WDSF vedno pokaže na drugega.
A naš pogled je usmerjen na soboto, 25. februarja, ko se bo v Italiji v Basssano del Grappa odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih za plesalce do 21 let. Vladislav in Naja sta naša predstavnika, Marko Vodnik, ki bo prvenstvo tudi sodil, pa zatrjuje: "Finale! Če bosta odplesala vrhunsko, pa na stopničke!" Kako že gre star pregovor: Iz tvojih ust v božja ušesa.