Virtuozni plesalci Peeping Tom konec tedna že v Ljubljani

Predstava V najem nas odpelje na potovanje skozi misli …

S predstavo V najem (A Louer), ki je bila premierno uprizorjena 15. oktobra 2011 v Bruslju, fantastična belgijska skupina Peeping Tom že konec tedna prihaja v Ljubljano. Predstavili se bodo v soboto, 27., in nedeljo, 28. novembra 2011, ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. S svojimi virtuoznimi plesalci in filmsko hipnotičnostjo so že dvakrat očarali slovensko publiko – leta 2008 s predstavo Le Salon, in dve leti pozneje s 32 rue Vandenbranden.
Ena najzanimivejših in svojstvenih skupin Peeping Tom z virtuoznimi plesalci obeta predstavo, v kateri se s filmsko hipnotičnostjo prepletajo resničnost in sanje, preteklost in sedanjost, domišljija in stvarnost, odpelje nas na potovanje skozi misli; v trenutku brezdelja se misel osvobodi in odplava v vzporedni svet, univerzum spominov, načrtov za prihodnost, strahov, sanj ali nočnih mor, ki jih vsakič znova prekine resničnost. "Tisti, ki se bodo prepustili, bodo doživeli izjemno izkušnjo. Gre za potovanje, ki ga še dolgo zatem ne prebaviš. Vizija osamljenosti in strahu, ega in njegovega pomanjkanja, impotence in odtujitve. Vsaj zame. Vam bo delo verjetno pomenilo nekaj drugega. … Kakor koli, skupina Peeping Tom znova dokazuje, da v plesni pokrajini zavzema edinstveno mesto," je o predstavi zapisala Griet Op de Beeck (De Morgen, 18. 10. 2011).

… v trenutku brezdelja se misel osvobodi in odplava v vzporedni svet, univerzum spominov …
 "Najem je vedno začasen. Neko stvar najameš vedno samo za določen čas. Kaj če bi bilo vse v najem? Kaj če bi bili naša razmerja z ljudmi, odnos do krajev in stvari vedno začasni? Kaj če bi lahko najeli določene okoliščine, celo drugačno življenje? Če bi le lahko vse in vsakogar za kratek čas obdržali zase? V najem se ukvarja s časom, omejitvami v času ter nestalnostjo stvari in razmerij," je o predstavi povedala Gabriela Carrizo.
… načrtov za prihodnost, strahov, sanj ali nočnih mor, ki jih vsakič znova prekine resničnost … (Foto: Herman Sorgeloos)
Plesalci in ustvarjalci Samuel Lefeuvre, Eurudike De Beul, Leo De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Seoljin Kim, Simon Versnel
Koreografa in režiserja Franck Chartier in Gabriela Carrizo
Produkcija Peeping Tom in KVS Bruselj Koprodukcija Théâtre de l’Archipel Perpignan, El Canal Centre d’Arts Enscenique Salt/Girona, Cankarjev dom, La Filature Mulhouse, Le Rive Gauche Saint- Etienne-du-Rouvray, Hellerau European Centre for the arts Dresden, Evropska prestolnica kulture Guimaraes 2012