V središču Celja so lomili tla!

… (foto: Matic Trepelj)

Na največjem mednarodnem plesnem tekmovanju se je v najboljših gibih, kreativnih koreografijah in izvirnih akrobacijah pomerilo 243 plesalcev z vsega sveta; iz 21 držav, med drugim tudi iz Venezuele, Maroka, Alžirije in vseh evropskih držav. Vse skupaj pa je na spletu spremljalo v živih prenosih več kot pol milijona plesnih navdušencev.

Sodniki iz Francije (Jay), Rusije (Zip Rock), Španije (Xak) so v treh dneh določili zmagovalce šestih različnih kategorij. Letos med zmagovalci ni bilo slovenskih plesalcev, so pa zato dva naslova osvojili Italijani (Top Rock: Mechanic (Ukrajina), 1 vs 1: Kaneki The Kalameet (Italija), 5 vs 5: Funk Warriors (Italija/Venezuela), 2 vs 2: Good Cat & Salo (Italija/Venezuela), Bgirl: Yiuma (Italija), Kidz under 16: Misliwy (Poljska).

Vsi trije sodniki so pred uradnim delom tekmovanja učili plesalce nove trike na plesnih delavnicah, kjer so se tako najmlajši – le devet let je bil star najmlajši breakdancer, kot ženske – kar 11 jih je tekmovalo v ženski kategoriji in nekoliko več v mešanih skupinah, učili novih trikov, s katerimi bodo v prihodnje poskušali osvajati evropske in svetovne naslove.

Na tekmovanju so s svojim odličnim znanjem poskušali prepričati sodnike tudi člani plesne šole Superstar. Ti se lahko, tako mladinci kot člani, pohvalijo z osvojenim drugim in četrtim mestom na evropskem tekmovanju ter s tretjim in četrtim na državnem. Vsi so naslove osvajali pod izjemno taktirko Dejana Gregla, organizatorja plesnega spektakla Break the floor, sicer plesnega učitelja v plesni šoli Superstar.
Plesni spektakel bo tradicionalno oživel središče mesta Celje tudi prihodnje leto. 

Dejan Gregl je organizator festivala Break the floor. (Foto: Lea Slapar)

"Dogodek se je v Celju odvijal že 11. leto. Denarni sklad za zmagovalce je bil vse skupaj 2050 evrov, in že prvi dan je bilo preko prenosa v živo več kot pol milijona ogledov z vsega sveta. Najprej bi se rad še enkrat zahvalil svoji letošnji ekipi, Dominik Dmz, Žiga Kukovič, Aljaž Rodič, Žak Filipič, Luka Gorjup, Anja Kovačič, Miran Pratnekar, David Šoštar in Tilen Kriznik, Janez Žnidar, ter vsem trem sodnikom, Jey, Zip Rock in Xak, ter vsem sponzorjem, ki so pripomogli, da je dogodek sploh lahko tako uspel. Skupaj zmoremo več, zato se bomo tudi v prihodnje potrudili, da v Celje pripeljemo še več plesalcev, " je zaključil Dejan.

… (foto: Matic Trepelj)

 

View Gallery 6 Photos