Camilla Läckberg z novo uspešnico. Prihaja Čarovnica!

Čarovnica Camille Läckberg je že na policah knjigarne Felix in na njihovi spletni strani.

Camilla Läckberg je fenomen. Je ena najboljših pisateljic kriminalnih romanov. Je najbolje prodajana avtorica na Švedskem. In je eden najboljših švedskih izvoznih artiklov. Njeni romani so v prevodih dostopni v več kot 60 državah sveta, doslej pa je prodala že več kot 20 milijonov izvodov svojih knjig. Vse njene knjige so uspešnice, in to velja tudi za njen zadnji roman v priljubljeni kriminalni seriji o Fjällbacki, Čarovnica, ki je v slovenskem prevodu Danni Stražar izšel pri založbi Učila International. Tudi v tem romanu sta osrednja junaka glavni kriminalistični inšpektor Patrik Hedström in njegova žena Erica Falck, ki piše knjige o starih umorih. Tokrat se je lotila raziskovanja umora majhne deklice pred tridesetimi leti …

In kakšna je vsebina najnovejšega romana. Ko s posestva na obrobju Fjällbacke izgine štiriletna Linnea, to obudi tragične spomine. Pred tridesetimi leti je z istega posestva izginila majhna deklica, ki so jo pozneje našli mrtvo. Umorjeno. Takrat so obtožili trinajstletni dekleti, da naj bi jo ugrabili in ubili. Na sodišču so ju spoznali za krivi, vendar so ju kasneje zaradi mladosti izpustili. Ena od njiju zdaj živi mirno življenje v Fjällbacki, druga se kot slavna igralka prvič po tistem dogodku vrne v rodni kraj. Prebivalci Fjällbacke se v velikem številu odzovejo na iskanje Linnee in jo tudi najdejo. Golo, zraven istega gozdnega bajerja, kjer je bila najdena prva deklica. Po malem naselju se razširi strah. Bi lahko bilo v nevarnosti še več deklic? Patrik Hedström začne s sodelavci na policijski postaji Tanumshede preiskovati, ali obstajajo povezave med obema primeroma, na pomoč pa jim priskoči pisateljica Erica Falck, ki želi napisati knjigo o dogajanju pred tridesetimi leti. Preiskava odpre številne rane, začnejo se pritiski, strah prebivalcev pred neznanim pa dobi strašne posledice.

Camilla Läckberg

In kdo je Camilla Läckberg z letnico rojstva 1974? Končala je študij ekonomije v Göteborgu, nato pa nekaj let kot ekonomistka delala v Stockholmu. Ko se je udeležila tečaja kreativnega pisanja, se je njena kariera drastično spremenila. Doslej je napisala deset kriminalnih romanov, dve kuharski knjigi in šest knjig za otroke.

Ledena princesa je njen prvi kriminalni roman

Njen prvi roman Ledena princesa, s katerim je dosegla svetovno slavo, je izšel leta 2003. Čarovnica je deseti roman v priljubljeni kriminalni seriji o Fjällbacki. Camilla Läckberg z družino živi zelenem predmestju Stockholma in velja za najbolje prodajano avtorica na Švedskem. Knjigo, ki ima 676 strani je prevedel Danni Stražar, urednila Branka Fišer vas bo stala 16,90 eur. Naj bo prijetno in razburljivo branje!

View Gallery 4 Photos