V Paradi plesa vam predstavljam ekskluzivno reportažo z gala dogodka plesne zveze IDO

Zmagovalka Ksenija Gorjačeva in Fiona Johnson Kocjančič (foto: FotoTony)

Vabljeni k ogledu ekskluzivne reportaže z gala dogodka, ki ga organizira mednarodna plesna zveza IDO The best of the best. Dogodek, ki postaja tradicionalen, saj se je odvijal že četrtič, je idejno zasnovala podpredsednica IDO Fiona Johnson Kocjančič.

Fiona Johnson Kocjančič z laureati

Prvič se je odvijal v Riminiju, drugič v Gradcu, lani v Rawi na Poljskem in letos so se zbrali najboljši med najboljšimi v nemški Riesi, ki je sinonim modernih tekmovalnih plesov.

Drugouvrščeni Genci Berisha

Enajst svetovnih prvakov različnih plesnih smeri se je potegovalo za nagrado Billa Fowlerja in 4000 evrov denarne nagrade. Pod budnim sodniškim očesom je zmagala Rusinja Ksenija Gorjačeva, drugo mesto si je priplesal Slovak Genci Berisha, tretja pa je postala nemška disko formacija D.Q.

Klara Senica in Lana Smolnikar

Med udeleženci sta bili tudi slovenski plesalki Lana Smolnikar in Klara Senica. Žirijo so sestavljali VIP sodniki, in sicer dva Avstralca, Etienne Khoo, ki je plesal in koreografiral mnoge TV-šove, kot je So you think you can dance, in Robbie Kmetoni, zmagovalec avstralske verzije šova So you think you can dance. Salvatore Capasso in Arduino Bertoncello pa sta specialista eden za latinskoameriške in standardne plese, drugi za modern, jazz. Oba prihajata iz Italije. V dobri družbi sem bila kot edina ženska predstavnica.

Fiona Johnson Kocjančič s sodniško ekipo

Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 21.15 na TV3 in nato še v dveh ponovitvah, in sicer v sredo, 18. decembra, ob 10.30 in v soboto, 22. decembra, ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

View Gallery 5 Photos