V Paradi plesa. Maša Kagao Knez in Alice Stojko Saliu. Ženski plesni umetnici.

Maša Kagao Knez in Alice Stojko Saliu v Paradi plesa (foto: Lea Slapar)

Parado plesa, edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah, bosta zaznamovali ženski plesni umetnici. Maša Kagao Knez je specialistka za afriški ples, ki ga je nadgradila z mnogimi plesnimi slogi. Njena kombinacija je mnogotera, njene predstave jemljejo dih zaradi svoje profesionalnosti v izvedbi in ideji. Poleg plesalcev so mnogokrat na sceni tudi glasbeniki, ki dajejo njenim kreacijam še poseben čar. Zadnje čase jo videvamo tudi v kreiranju s sodobnimi plesalkami, kot so Jana Menger, Rosana Hribar in Urša Rupnik. V oddajo je prinesla tudi skrivnostno škatlico, kaj je v njej, pa zaupa na koncu pogovora.

Maša Kagao Knez
Za Alice Stojko Saliu pa pravijo, da je ajdovska plesna bombica. Pri desetih letih jo je za ples navdušil pedagog Miran Pritekelj in od njega se je učila pravih pristopov ter samosvojih principov. Ustanovila je lastno plesno šolo in jo poimenovala ADC( Alice Dance Center). Razpon njenih tečajnikov in plesalcev je od drugega leta starosti pa tja do osemdeset in še kakšno leto čez. Ja, Alice je v oddajo prinesla mnogo energije in tudi predmet poželenja, po katerem je prepoznavna v Ajdovščini.
Alice Stojko Saliu
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3, v ponovitvi pa v sredo ob 15.15 ter v soboto ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Leo Vučemilović)
View Gallery 4 Photos