V Paradi plesa. Aja Zupanec, Lana Klemen in Aleksandra Košir

Aja Zupanec, Lana Klemen in Aleksandra Košir v Paradi plesi.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah si lahko ogledate pogovor s tremi plesnimi ustvarjalkami, ki delujejo vsaka na svojem plesnem področju. Med Ajo Zupanec in Lano Klemen je kar sedemnajst let starostne razlike, a sta na snemanje nevede prišli v enakih čevljih.

Aja je iz Celja prišla z enakimi čevlji kot Lana iz Ljubljane; Aleksandra pa je ostala zvesta petkam.
Aja Zupanec je zrela plesalka, ki prisega na sodobni ples, saj se je z njim "zastrupila" v Plesnem forumu Celje pod vodstvom Goge Stefanovič Erjavec. Pot jo je iz Celja vodila v Salzburg na akademijo za sodobni ples in po študiju se je vrnila nazaj v Celje, kjer še danes poučuje.
Aja Zupanec je …
… zapisana sodobnemu plesu.
Simpatična, energična in zgovorna Lana Klemen je devetletnica, ki suvereno stopa na jazz in šov svetovne plesne odre. Je svetovna pionirska prvakinja s točko Grdi raček, ki jo je koreografirala Mirjam Podobnik. Lana ima neverjetno veliko energije in poleg plesa hodi še na balet ter h gimnastiki. Najbolj žalostna je takrat, ko ji odpade trening. Pa še marsikaj odkritega je povedala v oddaji.
Lana Klemen je …
… svetovna pionirska prvakinja.
Na koncu oddaje pa vas bo Aleksandra Košir povabila na največji salsa festival v Sloveniji, Magic Salsa Festival, ki se bo ta konec tedna odvijal v hotelu Union v Ljubljani in na prizorišču šole Dancefloor na Šmartinski cesti v Ljubljani. Med gostujočimi pedagogi bo tudi zvezda Frankie Martinez, ki Aleksandri povzroča nekaj sivih las. Zvezde so pač zvezde.
Aleksandra Košir spodbuja salsa sceno v Sloveniji.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ter v ponovitvah v petek, 16.1., ob 15.30 in v soboto, 17.1., ob 10.35.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
Parada plesa, ker je vsak dan s plesom odličen dan!

View Gallery 8 Photos