V nedeljo na državno prvenstvo v toplih oblačilih, čeprav bo na parketu vroče!

Zanimivo in zabavno bo. (foto: Jernej Rihar)

V nedeljo bo vroče. Na parketu telovadnice osnovne šole v Ivančni Gorici se bodo zbrali plesni pari, ki se bodo potegovali za naslove najboljših v državi v latinskoameriških plesih. Izjemoma v nedeljo, ker je v soboto prostor še zaseden, Ivančno Gorico je ‘zrihtal’ Marko Vodnik, ki bo tudi vodja tekmovanja.

Marko Vodnik bo vodja tekmovanja.
Za naš portal je prijazno pojasnil, kaj se bo v nedeljo dogajalo: "Plesna zveza nadaljuje tradicijo, da seli državna prvenstva v manjše kraje in s tem popularizira ples. Iz Ivančne Gorice prihajajo že vrsto let tudi zmagovalci šolskega plesnega festivala, za kar skrbi njihova mentorica Marija Majzelj Oven, pa tudi Plesni klub (PK) Guapa pod vodstvom Maje Zrilič je izjemno uspešen klub naše občine v sekciji modernih tekmovalnih plesov. Plesalci PK Guapa bodo tudi imeli otvoritveno točko v večernem delu. Pričakujemo tudi našega paraolimpijca Primoža Jeraliča. Vsekakor pa brez pomoči podžupana g.Tomaža Smoleta tega državnega prvenstva tu ne bi bilo.
Fredi Novak bo imel predavanje na temo sojenja.

Dopoldne pred državnim prvenstvom bomo organizirali še dvourni sodniški seminar na temo kriteriji sojenja po vzoru sistema absolutnega ocenjevanja svetovne plesne zveze WDSF, in to z domačimi strokovnjaki: Andrejem Škufco (TQ
ocenjevanje tehnike in MM gibanje v glasbi) in Fredijem  Novakom (PS ocenjevanje povezave med plesalcema in CP koreografije ter predstavitve). Vsekakor bo dogodek vreden ogleda, saj se bodo predstavili naši trenutno najboljši plesni pari v LA-plesih vseh starostnih kategorij. Glede Naje (Dolenc, op. u.) in Vlada (Vladislav Kolesnikov, op. u.) mi je žal, da ju ni, a življenje mora teči dalje. 
Vladislava Kolesnikova in Naje Dolenc na prvenstvu prav gotovo ne bo.

Glede na to, da mraz v Ivančni Gorici pritiska in da je snega precej več kot v Ljubljani, priporočam, da se gledalci dodatno opremijo s toplimi oblačili in da se tekmovalci dobro ogrejejo pred prihodom na parket."
Jure Bergant in Milana Chekanova, lanska tretja, bosta poskušala osvojiti naslov državnega prvaka med člani.

Topla oblačila torej ne bodo odveč ne za gledalce niti za vseh 58 prijavljenih parov. No, enega prav gotovo ne bo, kot je že omenil Marko Vodnik, sta udeležbo na državnem prvenstvu odpovedala lanska državna prvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, ki odpovedujeta tudi udeležbo na evropskem prvenstvu v kombinaciji, ki bo čez teden dni v Brnu. Nanj potujeta Jure Bergant in Milana Chekanova.
Lani na državnem prvenstvu
Prav tako kot na državnem prvenstvu v standardu pred mesecem dni bo na sporedu še državno prvenstvo v kategoriji para ples, kjer bodo tekmovali trije pari, trije so prijavljeni tudi med seniorji 2. Tekma se bo začela ob 16.00 s polfinaloma starejših mladincev in članov. V prvi kategoriji je prijavljenih 14 parov, v članski pa devet. V preostalih kategorijah bodo plesali samo finale na večerni prireditvi, ki se bo začela ob 18.00. Plesalce bo ocenjevala sodniška ekipa v sestavi: Dejan Kolenc, Matej Krajcer, Andrej Novotny, Daniela Škofic Novak, Marko Tumpej, Šana Vodnik, Meta Zagorc, glavni sodnik in delegat Plesne zveze Slovenije bo tokrat Branko Bohak. Prijazno vabljeni k navijanju in ploskanju našim najboljšim plesnim parom.

View Gallery 6 Photos