V Mariboru čustveno slovo para Plohl&Lahvinovič

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič na vrhuncu kariere prestopata med profije.

Vikend je bil v znamenju odprtega prvenstva Maribora, ki sta ga v štajerski prestolnici že trinajstič organizirala zakonca Alenka in Branko Bohak. Tekmovanje je bilo nenavadno dobro obiskano s strani plesalcev, malo manj pa s strani gledalcev. Ampak Bohaka sta menda vse skrbno preračunala in ju tudi najemnina za dvorano Tabor, ki je bila menda enkrat višja kot lani, gre za okoli 14.000 evrov, ni pretirano ganila. Nekaj sponzorjev pa štartnina udeležencev bo pokrila skoraj vse nastale stroške, pa še za kakšno potovanje bo ostalo, je bilo slišati iz virov blizu Pingija.

Branko in Alenka Bohak sta se poslovila od Zorana in Tatjane na odprtem prvenstvu Maribora.
Sicer so bile vse oči uprte v nastop svetovnih prvakov Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič, ki sta svojo zadnjo tekmo seveda zmagala in se tako poslovila od amaterskega plesanja, saj s 1. januarjem 2012 prestopata med profesionalce. “V soboto je bilo prelepo!!! Čeprav sem se že zdavnaj naučila, da ne smem nič pričakovati, ker največkrat potem ne gre tako, kot si si zamislil in pričakoval, so se mi v glavi vrstile slikice, kako bi naj bilo v soboto. Zdaj lahko povem, da je dogajanje v dvorani preseglo vsa moja pričakovanja. Boljše ne bi moglo biti. Mislim, da sva oba resnično uživala vsak trenutek te tekme, ga delila med sabo in s publiko. Štiri runde so minile kot ena, gledalci so bili fenomenalni, in zaključek tekme, ki sta ga pripravila Alenka in Branko povsem drugače, kot smo navajeni, bil nekaj res posebnega in nepozabnega. Midva sva zelo vesela, da nama je uspelo Tako, z velikimi črkami napisano, zaključit najino amatersko kariero, sva zelo ponosna na vse, kar sva dosegla, in zelo hvaležna ljudem, ki so nama stali ob strani, naju spodbujali, pomagali in verjeli v naju. S čistimi mislimi gledava naprej in se pripravljava na nove cilje in izzive,” sta za naš portal povedala Tatjana Lahvinovič in Zoran Plohl, ki ostajata del tima Diablo in seveda del Mednarodne plesne zveze WDSF.
Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič; zadnji poljub na plesišču med amaterji.
Med tekmovalci in tistimi, ki so navijali za odhajajoča prvaka, je bila tudi Martina Plohl, sestra Zorana Plohla, ki je s soplesalcem Kristijanom Burazerjem dosegla deveto mesto v latinu. “S svojim nastopom na Maribor Open sva zelo zadovoljna. Po mnenju najinih trenerjev (Nataše Ambrož, Zorana in Tanje) sva odplesala odlično in suvereno. Vesela sva, da so naju tokrat lahko videli vsi trije ter tako naredili plan za nadaljnje delo. Zoran in Tanja pa sta na tokratnem trinajstem Maribor Open zaključila svojo amatersko kariero. Kar si je prišlo ogledati kar nekaj Mariborčanov in seveda Zoranovih sorodnikov, ki so vse od malih nog naprej spremljali njegovo uspešno plesno pot. Slovo od amaterske kariere Zorana in Tanje je bilo posebej za našo družino, Urškine plesalce in Urškin tim ganljivo.
Martina Plohl in Kristijan Burazer sta bila deveta v latinskoameriških plesih.
Veliko plesalcev si je tako plesno tekmovanje v soboto ogledalo do konca, da so bili tudi oni lahko del tega zaključka. Predsednik hrvaške plesne zveze in ostali hrvaški funkcionarji so Zoranu in Tanji pripravili lep zaključni govor in zahvalo ter ju presenetili z zelo lepim darilom (njunima umetniškima portretoma). Prav tako sta zelo ganljiv govor pripravila tudi organizatorja tekmovanja Branko in Alenka Bohak. Zoran in Tanja pa sta svojo amatersko kariero želela zaključiti prav v Zoranovem Mariboru, kjer se je njuna plesna zgodba tudi začela (v plesnem klubu Pingi). Tako sta naša šampiona Zoran in Tanja od tega trenutka naprej profesionalni plesni par, ki mu želimo veliko sreče in nadaljnjih uspehov v njuni profesionalni karieri. Mladi plesalci pa se že veselimo, da bosta po tem napornem in uspešnem zaključku amaterske poti imela sedaj nekoliko več časa, da svoje plesno znanje preneseta še na nas mlade, ki ju z občudovanjem spremljamo že od samega začetka in si želimo nekoč doživeti vsaj del tega, kar sta dosegla Zoran in Tanja.”

Špela Kralj je navdušila v novi latin obleki; na levi pa novonastali par Tara Bohak in David Odstrčil, ki pleše za Češko.
Med nastopajočimi plesalci sta bila tudi Matej in Špela Kralj, ki je v latinskem delu tekmovanja navdušila z novo obleko. “Obleko je sešil Matevž Ogorelec, in moram reči, da smo očitno zadeli z idejo in izgledom terno, ker sem v soboto cel dan poslušala pohvale na ta račun. Super sem se počutila, prav tako Matej, tako da sva res uživala v plesanju. Na žalost finala in slovesa Zorana in Tanje nisva videla, ker sva prej odšla. Rezultat pa pač ni bil dober sploh tako, da v kratkem kakšna sprememba,” je za naš portal povedala Špela, ki je z bratom Matejem zasedla osemnajsto mesto v latinu in trinajsto v standardu.
Med seniorji sta bila nepremagljiva zakonca Barbara in Vitam Kodelja.
Vse rezultate si lahko ogledate na www.spaeker.de
Fotogalerijo pa na www.fotomesec.com
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta bila peta v latinu in dvanajsta v standardu.
Profesionalca Luca Bussoletti in Tjaša Vulič sta zmagala v standardnih plesih.

View Gallery 8 Photos