V Kočevje po nove državne prvake. Kolesnikov & Dolenčeva, Dobrev & Mesčeva ali … ?

Ilyja Dobrev in Ana Mesec, Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc (foto: Marko Mesec & Jernej Rihar)

V soboto, 21. januarja, se bo v športni dvorani v Kočevju odvijalo prvo letošnje državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije (PZS), in sicer sekcije za latin in standard, ki ji predseduje Herman Tomažič. Za najboljše plesalce v standardnih plesih se bo pomerilo 39 plesnih parov, kolikor jih je za zdaj prijavljenih na uradni strani PZS, ki je tudi organizator državnega prvenstva. Najštevilčnejša je kategorija starejših mladincev, plesalo bo 13 parov, po šest parov bo tekmovalo v pionirski in mladinski kategoriji, po pet pa med mlajšimi mladinci in člani ter po dva para med seniorji 2 in mlajšimi pionirji.

Marko Vodnik bo vodja tekmovanja.
Vodja tekmovanja bo Marko Vodnik, v sodniški ekipi bodo med preostalimi tudi njegova žena Šana pa Branko Bohak, Andrej Novotny, Marko Tumpej, Miran Pritekelj in Peter Nejko Levak, namesto načrtovanega  Zorana Kljuna, predsednika PZS, pa bo sodil Brane Križnar. Nad njihovim delom bo bdela kot glavna sodnica Nataša Ambrož.
Lanska sodniška zasedba
Prav gotovo bo v vseh kategorijah napeto in borbeno, plesalci so pridno vadili in so pripravljeni na svoje prvo državno prvenstvo v tem letu. Čeprav to za nekatere ne bo prva tekma letos, bo pa prav gotovo ena prvih najpomembnejših, na kateri si državni prvaki priplešejo vstopnico za evropska in svetovna prvenstva. Tako bomo z zanimanjem spremljali vse pare, še posebej pa članske; Vladislava Kolesnikova in Najo Dolenc, ki na tujih tekmah že opozarjata nase, pa Ilyjo Dobreva in Ano Mesec ter njuna klubska kolega in Aninega nekdanjega soplesalca Jureta Berganta ter Milano Chekanovo.
Ivan Jarnec in Ana Ekart
Med starejšimi mladinci sta favorita Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki bosta branila naslov državnega prvaka. Nekaj parov je zamenjalo soplesalce oziroma soplesalke, nekateri so prenehali tekmovati, nekaj pa jih je ‘zraslo’ in so prestopili v starejšo starostno kategorijo.
Brin Hlade in Laura Walter plešeta med mladinci.
Tako lahko računata na zmago Brin Hlade in Laura Walter, ki še vedno tekmujeta med mladinci, medtem ko sta državna prvaka v tej kategoriji, Jan Hafner in Pina Eržen, prestopila med starejše mladince.
Robert in Simona Preininger (foto: Jernej Rihar)
Na štartni listi sta tudi edina dva seniorska para v kategoriji seniorji 2; aktualna državna prvaka, zakonca Robert in Simona Preininger, ki bosta poskušala ubraniti ta naslov pred zakoncema Borutom in Hermine Pinter.
Državna prvenstva so vedno priložnost za aktualni pogled na trenutno stanje športnega plesa pri nas in verjamem, da bo takšna tudi sobotna tekma, ki se začne ob 16.00 s polfinalom starejših mladincev. Finala pa si lahko ogledate od 18.00 naprej. Vstopnica vas bo stala 10 evrov, če ste odrasla oseba, za otroke pa boste plačali 5 evrov. Lahko pa seveda počakate na reportažo na našem portalu ali pa si ogledate televizijsko reportažo, ki bo na sporedu v torek, 24. januarja, ob 22.00 na TV3.

View Gallery 6 Photos