Uspelo mu je. Bolerov plesalec Jan Ravnik s Taylor Swift

Na odru s Taylor Swift (foto: instagram)

Nekdanji plesalec Bolera pleše na turneji Eras Tour pevke Taylor Swift!

Plesalec, koreograf in pedagog Jan Ravnik že nekaj let živi v Ameriki, kjer se poleg plesa uspešno ukvarja tudi z manekenstvom oziroma ‘modelingom’. Pred nekaj dnevi pa je na svojem Istagram profilu razveselil z novico, da mu je uspelo priplesati v plesni del ekipe na turneji Eras Tour zvezdnice Taylor Swift. “Neskončno sem hvaležen, da sem del Eras Tour. Še vedno ne morem z besedami opisati, kako se počutim po otvoritvenem večeru! Nikoli si nisem mislil, da lahko mali prebivalec Slovenije pride tako daleč, ampak tukaj smo,” je čustveno napisal pod fotografijo s Taylor.

Jan Ravnik in Nika Kljun v plesnem studiu Los Angelesu

Brez dvoma je za Janovo kariero zaslužna Nika Kljun, saj mu je pokazala pot, kako uspeti v Ameriki, in na začetku prihoda v Ameriko je bil tudi njen ‘cimer’. Pod Janovo fotografijo je napisala: “Vse trdo delo je poplačano. Kot velika ponosna mama zdaj vriskam! Nebo je meja!”

(foto: Brad Bethell)

Z njim se je veselil tudi Anže Škrube, ki prav tako že dolga leta živi v Ameriki. Tako ima zdaj Slovenija kar tri plesne mojstre na ameriških tleh, če seveda ne štejemo še tistih na polju sodobnega plesa. Danes sedemindvajsetletni Jan iz Bohinja je izjavil za naš portal leta 2017, tik pred odhodom v Ameriko: https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/jan-ravnik-se-seli-v-los-angeles-v-ameriki-si-ne-mores-privosciti-biti-povprecen/

Z Lano Smolnikar in Klaro Senica

Jan je bil ne glede na razdaljo tudi redni koreograf za tekmovalne nastope plesalkama Lani Smolnikar in Klari Senica, ki sta z njegovimi kreacijami osvajali naslove svetovnih prvakinj: https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/jan-ravnik-moj-dom-je-los-angeles-a-sem-se-vedno-del-razvoja-svojih-punc/

(foto: Brad Bethell)

Časa za nove kreacije trenutno ne bo veliko, saj bo turneja trajala 52 dni. Začela se je 18. marca v mestu Glendale v Arizoni, končala se bo 8. avgusta v Los Angelesu. To je prva turneja omenjene ameriške pevke po skoraj petih letih, na prvem koncertu pa je v nekaj več kot treh urah zapela 44 uspešnic. V enem dnevu je prodala 2,4 milijona vstopnic, kar je menda nov rekord. Srčno upam, da je del tega finančnega kolača pripadlo tudi Janu in preostalim plesalcem, saj ni skrivnost, da so plesalci mnogokrat podplačani, nekateri plešejo celo brezplačno, in kot jim zvezdniki radi rečejo: “Gre za vašo afirmacijo oziroma reference.”

Jan Ravnik je prispeval koreografijo za spot izvajalca Garretta Kata

Je pa v času nastanka mojega zapisa Jan oziroma Garrett Kato na videlo poslal videospot v katerem plešejo njegove varovanke Elen Šnoblova, Klara Senica, Brigita Krašovec in Lana Smolnikar.