Urbhanize novi hit. Hiphoper Dennis Thomsen navdušen, kmalu spet pride

"Ples je skriti jezik duše," je zapisala Martha Graham, in kot tak ni nujno vselej tehnično dovršen, estetski in popoln. Ples je lahko le kanal, skozi katerega se izrazi čisto vsak izmed nas. Takšno doživetje plesa je glavni namen festivala Plešem zase, ki je potekal minulo soboto v ljubljanskem ŠUS Eurofitnessu.

Festival je po dolgem času zbral skupaj najboljše slovenske inštruktorje Zumbe, v goste pa prvič povabil danskega plesalca Dennisa Thomsena. Po dolgih tekmovalnih letih v LA plesih in po nekaj naslovih svetovnega prvaka v hiphopu je tudi Dennis našel način, kako ples, zlasti hiphop, približati širšim množicam. Pred kratkim je skupaj z ženo Tino lansiral svoj plesno-vadbeni program Urbhanize, ki ga je predstavil v sklopu festivala.

"Po dobrih dveh urah zumbanja smo bili že vsi pošteno utrujeni, vendar nas je program Urbhanize znova dvignil in popolnoma očaral. Je izjemno lahko sledljiv, dopušča dovolj svobode za lastno interpretacijo in nam da izjemno intenzivno vadbo. Na obrazih udeležencev se je videlo, da bi to lahko bil nov hit v Sloveniji," je po festivalu povedala organizatorka festivala Irena Pfundner Tkalec.
Dennis je Slovenijo obiskal prvič v svojem življenju in opazil nekaj zelo zanimivega: "V Sloveniji je ogromno dobrih plesalcev!" Saj to že vsi vemo, a je vseeno lepo slišati, ko nas obišče kak tujec. Dennis je navdušil s svojim masterclassom in naslednji dan izvedel izobraževanje za prve slovenske Urbhanize inštruktorje. Ker to ni bilo dovolj, so plesali tudi sredi Prešernovega trga! Energije so se ujele, plesalci so bili navdušeni, Dennis se tu dobro počuti in kar hitro je sledila njegova nova odločitev: "Avgusta se vrnem!"
Tik pred začetkom nove plesne sezone bodo imeli tako slovenski plesni in aerobni učitelji priložnost pridobiti licenco za vodenje nove vroče plesne vadbe v ritmih hiphopa in indijske bhangre. Cilj naslednjega obiska je povezati svet plesa in plesnih vadb. O tem, ali je to izvedljivo in o Dennisovem novem obisku, vas bomo tudi na Paradi plesa pravočasno obvestili.

View Gallery 6 Photos