Ukrajinsko-slovenska naveza osvojila Blackpool; v juliju še poroka

V blackpoolski areni sta najprej dosegla odličen rezultat Damir Halužan in Anna Mashchyts.

Na največjem plesnem tekmovanju v angleškem Blackpoolu, ki ga letos bojkotirata dve plesni velesili, in sicer Rusija in Italija zaradi nestrinjanja z ocenjevanjem angleških sodnikov, je parov procentualno manj kot prejšnja leta. Izračunali so natančno, in sicer gre za 11,38 odstotka minusa. Še največji upad je zabeležila skupina “rising stars” latin, ko je nastopilo 82 parov manj kot lani. A slovenski pari so začeli svojo ofenzivo. Prva sta na parket stopila in zaplesala Damir Halužan in Anna Mashchyts, ki je zadnji hip dobila vizo za Anglijo, in sta zasedla prav v oskrunjeni kategoriji “rising stars” v latinskoameriških plesih drugo mesto med 256 pari. To je rezultat, ki sta si ga potiho želela, in menda je veselje v slovenski ekipi neizmerno. Damir in Anna sicer plešeta za Plesni klub Rolly, a treningi potekajo pod vodstvom Fredija in Daniele Novak v Zadobrovi v Ljubljani, kjer Anna in Damir tudi študirata. Damir je na hitro sporočil: "Dobivava same pohvale od najboljših plesnih učiteljev, res sva presrečna in še ne dojemava čisto, kakšen uspeh sva dosegla."
Neuradno pa smo izvedeli, da sta enaindvajsetletni Damir in osemnajstletna Anna napovedala tudi poroko, ki naj bi se zgodila desetega julija. Tako bo težava z vizami, ki jih ima Anna zavoljo ukrajinskega potnega lista, samo še preteklost.

Enaindvajsetletni Damir in osemnajstletna Anna za julij napovedujeta poroko.
Njuna trenerka Daniela je za naš portal povedala: ”Damir in Anja (tako jo kličejo plesni kolegi; op. p.) sta odplesala svoj sanjski nastop, za katerega sta se pripravljala celo sezono. Vidno sta uživala vsak moment na parketu, uspela sta zliti v celoto vse komponente plesa, od karakterja, občutka za partnerja, za glasbo, za celotno atmosfero … V čačačaju sta bila prva, v vseh ostalih plesih druga. Celotna Fredi ekipa je vzhičena nad njunim nastopom in rezultatom in z optimizmom pričakujemo nadaljevanje tedna, saj imamo še nekaj želez v ognju. Damir in Anja sta nadaljevanje naše tradicije, da vsako leto nek par iz Slovenije (Fredija) uspe preboj v finale.”
Damir in Anja nimata časa za večje slavje, saj ju že v ponedeljek , to je danes, čaka prvo kolo članske kategorije. Skupaj z njima pa tekmujeta še Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva, dekle Andreja Škufce, ki bo svoj nastop opravil v sredo.
Fredijeva blackpoolska ekipa je pripravljena.
V blackpoolski ekipi pa ni plesnega para Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki zaradi obveznosti do turnirja Zvezde plešejo spet manjkata na tekmovalnem parketu. No, Miha je z Alenko Tetičkovič medtem že zmagal turnir, kar mu je dalo vsaj majhno zadoščenje, da je premagal zdaj že bivše dekle Nadijo Bičkovo in njenega soplesalca oziroma novo ljubezen Petra Klinca. So pa krogih blizu Mihe zelo zaskrbljeni nad njegovim psihičnim počutjem, saj se nikakor ne more sprijazniti s tem, da Nadija ni več njegova punca. Še bolj pa ga moti dejstvo, da zamuja na treninge, na katere ji mora še vedno prinašati oblačila za vadbo. Kako bo s parom v prihodnje, pa najbrž še ne vesta niti njuna trenerja Fredi in Daniela.
Miha Vodičar ima vsaj malo zadoščenja, da je z Alenko Tetičkovič premagal svojo nekdanjo zasebno partnerico Nadijo Bičkovo.
V torek bo v Blackpoolu vroče zavoljo finala amaterjev v latinskoameriških plesih, v katerega bodo zagotovo priplesali Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj ter Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva, če bo sreča mila. Zmago pa napovedujejo hrvaškemu paru Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič.

View Gallery 4 Photos