The Artifexovci s predbožično produkcijo RTF-X-MAS

Arifexova plesna družba na odru Španskih borcev v Ljubljani (foto: arhiv The Artifex)

Božične produkcije so mimo in plesalci skupine The Artifex, ki so aktualni državni, evropski in svetovni prvaki v kraljevi disciplini – hip-hop – velika formacija, so s svojimi plesnimi učenci šole RTFX v Španskih borcih 22. decembra 2018 organizirali veliko predbožično predstavo, imenovano RTF-X-MAS. Na njej so pokazali vse, kar plesna šola premore, in sicer je nastopilo 14 različnih plesnih skupin, ki so pokazale svoje plesne mojstrovine staršem, prijateljem in vsem ljubiteljem plesa.

Od najmlajših, ki komajda šele stojijo na lastnih nogah, stari tri leta, do hip-hop mam in fotrov, ki so videli že več kot štiri pomladi, vsi so bili povezani na enem odru.

 
Obenem so na prireditvi, ki je v enem večeru bila kar dvakrat razprodana, sodelovali tudi; uveljavljena ekipa LED Motion, ki nastopa s svojimi svetlobnimi efekti po vsem svetu, vrhunski raper Nipke, zmagovalec talentov Jernej Kozan, dogodek pa je povezoval izkušeni MC Trkaj, ki je gledalce večkrat pripravil do smeha in miganja.

"Veseli me, da se lahko na takšnih dogodkih podružimo in se povežemo v prazničnem duhu. Pomembno je da imamo en drugega," meni Trkaj. Glavni koreograf Žiga Mlakar, ki se je po nekaj letih plesanja v tujini vrnil na domača tla, pa dodaja: "Takšni večeri so pomembni za našo plesno šolo in za ples. Skrbimo za več kot 300 plesalcev in to nam je v čast, da nam starši zaupajo. Z veseljem jih bomo oblikovali v vrhunske plesalce tudi v novem letu, ki prihaja."

Brez Nipkeja seveda ne gre, saj s plesno šolo sodeluje že od vsega začetka: "V šoli tudi poučujem in pomembno je, da je prisotna skupnost. Skupaj smo ena velika družina, ki se podpira in skupaj raste."

Zahvala pa gre tudi pokroviteljem, brez katerih takšni dogodki ne bi bili mogoči in upajo, da bodo še dolgo sodelovali. Zdaj pa malo počitka med novoletnimi prazniki, potem pa znova veselo na plesno delo.

View Gallery 6 Photos