Katja Vidmar. Pomagamo za nakup plesnega invalidskega vozička Martini Smodiš

Project X je doživel premiero 29. novembra v Ljubljani. (Foto: Albert Podrekar)

V izredno čast nam je, da smo se ustvarjalci in plesalci (Katja Dance Company) z občino Murska Sobota in dvorano Gledališča Park dogovorili za sodelovanje, ki ga 2. februarja 2019 namenjamo v pomoč projektu Najdražji plesni čeveljci. Z uprizoritvijo dobrodelne multimedijske gledališke predstave Project X bomo vsa zbrana sredstva namenili v sklad Humanitarnega zavoda Vid za nakup plesnega invalidskega vozička za Prekmurko Martino Smodiš, ki je kljub hudi bolezni cerebralne paralize aktivna plesalka in državna prvakinja.

Martina Smodiš z Romanom Mačkom na državnem prvenstvu (foto: Marko Mesec)

Sredstva bomo zbirali s prodajo vstopnic predstave po 11 evrov. Vsi plesalci in ekipa se odpovedujemo honorarju, kot tudi potnim stroškom prevoza iz Ljubljane v Mursko Soboto.

Project X (foto: Albert Podrekar)

Dvorana in občina sta radodarno namenili brezplačno uporabo dvorane. Tako je zdaj treba dvorano samo še napolniti in tako realizirati Martinino željo in jo podpreti, da s plesom lažje živi svoje življenje. In tu se obračamo na vas. Prosimo vas: za pomoč v obliki nakupa vstopnic,    promocije predstave, da o projektu obvestimo, kar najširše občinstvo, saj si plačljivih promocijskih aktivnosti ne moremo privoščiti, prostovoljnih finančnih prispevkov, drugo, kar bo prispevalo k organizaciji predstave. Mi obljubimo, da bomo dali na odru vse od sebe. Zahvalili se vam bomo tudi v obliki javne zahvale v socialnih medijih in na sami predstavi.

… (foto: Drago Videmšek)

Nekateri od vas ste nas že podprli v našem delu, saj že leto in pol nastopamo z dobrodelno plesno predstavo Življenje je vrednota, ki jo namenjamo Ustanovi mali vitez fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka. Project X je doživela premiero 29. novembra v razprodani dvorani Španskih borcev v Ljubljani. Sredstva te predstave sicer namenjamo Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. V naše predstave povabimo k sodelovanju tudi prav posebne plesalke.

Eva Pirnat v predstavi Project X (foto: Drago Videmšek)

Tako je lani dvakrat z nami nastopila Tadeja Polanšček, Sobočanka, obolela za multiplo sklerozo, na premieri Project X pa Eva Pirnat, plesalka z Downovim sindromom. Vsem želiva vesele božične praznike in uspešno, zdravo in prijazno novo leto 2019. (sporoča in prosi za sodelovanje plesalka in koreografinja Katja Vidmar z ekipo Katja Dance Company, ki bo 2. februarja odplesala predstavo Project X v Murski Soboti in pripomogla k nakupu plesnega invalidskega vozička Martini Smodiš. Murska Sobota, izkaži se!)
 

View Gallery 5 Photos