Tatjana Lahvinovič kraljica plesišča; Fredijeva ekipa obmolknila

Tatjana se je na plesišču počutila zelo lepo, na splošno pa fenomenalno.

Črni oblaki so se zgrnili nad slovensko plesno ekipo, ki je nastopila na sobotnem evropskem prvenstvu v Ostravi. Doseženi rezultati so pod pričakovanimi in to je najbrž tudi razlog, da nihče od udeleženih ni pri volji za podajanje komentarja o nastopu in uvrstitvi. Pa saj tudi nekomentiranje veliko pove o trenutnem stanju in bontonu v ekipi Fredija Novaka, ki je bil v času evropskega prvenstva v Ukrajini na nekem drugem odprtem prvenstvu, in njegove žene Daniele, ki je bila z obema slovenskima paroma v Ostravi.

Fredi Novak (na fotografiji desno, objema Andreja Škufco) in njegova žena Daniela nista bila sposobna komentirati slabih rezultatov svoje ekipe.
Najprej je razočaral drugi slovenski par Klemen Prašnikar, ki je z Aleksandro Averkijevo dosegel dvaintrideseto mesto med šestinšestdesetimi pari in s tekmovanjem končal že popoldne. Plesni strokovnjaki, ki so nastop spremljali v živo prek neta, so sicer mnenja, da bi lahko priplesala vsaj med štiriindvajset najboljših, da pa sta najbrž v živo delovala nekoliko slabše. Spomnimo, da sta Klemen in Aleksandra odpotovala na to prvenstvo kot druga po rang lestvici ter prehitela Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo, ki pa sta bila recimo na lanskem svetovnem prvenstvu v Mariboru odlična petnajsta. No, nekateri so tudi mnenja, da je to še en par, ki mu je škodovalo sodelovanje v televizijski rubriki nacionalne televizije Zvezde plešejo, saj Klemen, ki je plesal z Nino Osenar, ki se je menda vanj tudi zagledala, ni imel dovolj časa za lasten plesni trening. Za Sašo, tako jo kličejo plesni kolegi, sicer je tudi dekle plesalca Andreja Škufce, pa je tudi znano, da jo enako kot ples zanima obiskovanje modnih trgovin, poziranje pred fotoaparati in druženje s pomembnimi osebami iz sveta šovbiznisa. Menda ima tudi igralske ambicije in pogled na njen Facebook profil, kjer pozira v negližeju, te ambicije samo potrjuje. Mogoče pa bi bilo dobro, da Saša med aktivnosti doda tudi tečaj slovenskega jezika, saj je skoraj edina od “uvoženih” plesalk, ki biva v Sloveniji že nekaj let, a ne zna niti stavka slovenščine.
Klemen Prašnikar velja za enega najbolj talentiranih slovenskih plesalcev, a s Sašo Averkijevo nista upravičila udeležbe na evropskem prvenstvu.
Druga razočaranca sta naša državna prvaka Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj. Jagoda je na svoj Facebook profil napisala "just sad", in to je res dovolj za pojasnilo njunega trenutnega stanja. Četrto mesto je tisto peklensko, ki se ju drži od lanskega evropskega in svetovnega prvenstva, pa tudi letošnjega Blackpoola. Tokrat ju je premagal italijanski državni prvak Aniello Langella s svojo novo plesalko Kristino Mošensko, s katero pleše šele slabih pol leta.
Jagoda je nastopila v dveh res fantastičnih kreacijah Saše Pust, v katerih je nastopila že na letošnjem Blackpoolu, a to ni bilo dovolj za dosego tretjega mesta. Saša pa bo kreirala tudi Jagodino poročno obleko in pravkar je v iskanju primernega blaga, in sicer čipke. Poroka Jurija in Jagode je planirana za deseti julij, Jagodina poročna priča, plesalka Maja Geršak, pa že organizira dekliščino, ki se bo zgodila v prihajajočih dneh. Upajmo, da bosta bodoča zakonca kmalu pozabila na letošnje polletne rezultate in šla v novo sezono s še večjim elanom in ambicijami.
Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta bila spet četrta; julija pa postaneta uradno mož in žena.
Teh pa ne skrivata druga na svetu in zdaj tudi druga v Evropi Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, Slovenca, ki plešeta za Hrvaško. Edina sta takoj po tekmi vsak zase sporočila svoje videnje nastopa.  “Po pravici povedano se počutim fenomenalno. Plesala sva odlično, iz runde v rundo sva stopnjevala nastop. V obleki v finalu sem se počutila tako lepo kot še nikoli, in so mi rekli, da sem prava “Queen of the floor”. Počutiva se čista zmagovalca, cello napovedovalec tekme je na razglasitvi rekel, da vidi, da sva zmagovalca publike. Zmagala pa tako ali tako še bova;))),” je napisala za naš portal Tatjana Lahvinovič. Zoran Plohl pa je dodal: ”Plesala sva odlično. Mislim, da je bila to ena najinih najboljših tekem do sedaj. S prikazanim sva zadovoljna. O rezultatu je težko in nesmiselno govoriti, ker drugače kot z najinim plesom ne moreva vplivat. Je pa ponovno občinstvo pokazalo kdo je za njih pravi zmagovalec in lahko rečeva, da je lepo biti tudi zmagovalec plesalcev in zmagovalec občinstva, če že ne moreš biti zmagovalec drugače! Kajti publika je vedno najbolj odkriti sodnik!” Zoran je še komentiral, da je bilo četrto mesto Jurija in Jagode res malo "to much" in da so takšni skoki v športnem plesu skoraj nemogoči oziroma velika redkost.

Zato tudi ni bilo presenečenje, da sta slavila Rusa Aleksej Silde in Anna Firstova, ki sta zmagala s samimi prvimi mesti v vseh plesih.  Najbolj plastični komentar njunega stila plesanja je na lanskem svetovnem prvenstvu podal plesni trener  Franjo Kozar, ki je dejal, da Silde pleše  “sleeping movement” oziroma brez premikanja bokov z vzdignjenim nosom. Če je temu še vedno tako, pa preverite v video posnetku.

Ekipa šestih finalistov evropskega prvenstva ruska prvaka, danski, hrvaški, slovenski in dva italijanska para ostajajo še en dan v Ostravi, zvečer bodo namreč na prizorišču športne dvorane nastopili vsak s svojim šov programom. Potem pa pridejo za nekatere zaslužene počitnice, za nekatere pa zakonski jarem. Zoran in Tatjana si bosta privoščila teden dni na off. Tanja bo odšla z mamo v Grčijo, Zoran pa destinacije še nima izbrane. Jurij in Jagoda pa si bosta obljubila večno zvestobo. Poletje bo torej pestro in naj bo vsem tudi zadovoljno.
Maja Geršak (na fotografiji s soplesalcem Petrom Majzljem) je glavna organizatorka dekliščine Jagode Štrukelj.
View Gallery 5 Photos