Takoj po državcu združena Urška in Mirandance organizirala kvalifikacije

Gostujoča plesalca iz Hrvaške Ivan Ratković in Tea Ceranić Faust. (Foto: Jernej Rihar)

V soboto, 12. marca, je v OŠ Kašelj potekal 1. letošnji kvalifikacijski turnir v standardnih in latinskoameriških plesih in prav tako prvi letošnji pilotni projekt (že napovedan na državnem prvenstvu v latinu je žal odpadel zaradi premalo prijavljenih). Organizacijske vajeti sta imela v rokah PK Mirandance iz Medvod in PK Urška Ljubljana.

Pionirja Glib Paršakov in Kiara Rosa Švarc.
Standardne plese je odplesalo 48 parov, latinskoameriške pa 50 iz desetih slovenskih in štirih hrvaških klubov. Plesalci so najprej odplesali standardne plese, sledil je pilotni projekt, kjer je 15 plesalcev odplesalo plese v dveh starostnih kategorijah, v solo izvedbi in v paru, zaključili pa so plesalci latinskoameriških plesov. Sodniško ekipo so sestavljali: Natalija Banovič, Zoran Kljun, Andrej Novotny, Saša Pust in Boris Rebula.
Metka Mesesnel Bizilj se je veselila pokala Slovenije za najboljši plesni klub lanskega leta.
Na turnirju so podelili tudi pokale za pokal Slovenije v standardnih, latinskoameriških plesih in pokal za najboljše plesne klube za leto 2015. V kategoriji starejših mladincev sta pokal za standardne plese prejela Jaka Podgoršek in Katarina Matuš iz PK Urška
Pilotni projekt.
V latinskoameriških pa Žiga Vintar in Maša Kastelic, prav tako iz PK Urška.
Matej Pritekelj, ki ne pleše več, je prevzel pokala za naj plesni članski par lanskega leta.
V članski kategoriji sta oba pokala, za ST in LA, prejela Matej in Anja Pritekelj iz PK Mirandance.
Mlajša mladinca Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman.
Podeljeni so bili tudi pokali za najboljše klube v letu 2015. Pokal za 3. mesto je prejel PK Pingi Maribor, 2. mesto je pripadlo DPC Samba Maribor, pokal za najboljši plesni klub v letu 2105 pa je prejel PK Urška iz Ljubljane. Vsi plesalci pa so prejeli diplome.
Miran Pritekelj je bil eden od organizatorjev kvalifikacijskega turnirja, pri podelitvah mu je pomagala nekdanja plesalka Saša Đukič. (Foto: Jernej Rihar)
Vodja tekmovanja je bil Miran Pritekelj, glasbo pa je vrtel njegov sin Matej. Prireditev pa je povezovala Branka Smole, direktorica jeseniškega gledališča.
Rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije. Fotografije je za naš portal ekskluzivno naredil Jernej Rihar, njegovo foto galerijo si lahko ogledate na spletnem naslovu www.jrphoto.si

View Gallery 7 Photos