Svetovno. Samo en ples za naša dva para. Hafner & Eržen petdeseta, Klun & Potočar oseminpetdeseta.

Slovenska mladinska reprezentanca pred tekmovanjem. (Foto: Irena Hafner / FB)

Včeraj, v soboto, 4. junija, se je sicer teden dni prej, kot je bilo še donedavnega objavljeno na uradnih straneh mednarodne plesne zveze WDSF in je še vedno objavljeno na spletni strani nekdanjega predsednika te zveze Heinza Spaekerja spaeker.de, ki aktivno še vedno spremlja dogajanja na plesnem parketu, odvijalo svetovno prvenstvo v standardnih plesih za mladince. V Temišvaru v Romuniji sta slavila domačina, in sicer Sebastian Alin Zicoane Heler s soplesalko Anco Copos.

Na parketu je plesalo sedemdeset parov, med njimi seveda tudi dva naša para. Oba sta žal odplesala samo eno rundo in se tako znašla na repu lestvice.
Državna prvaka v standardu Jan Hafner in Pina Eržen sta pristala na petdesetem mestu, državna podprvaka Patrik Klun in Jasna Potočar pa sta bila oseminpetdeseta. Jan in Pina sta takole komentirala včerajšnji nastop: "Prihod v svečano opremljeno dvorano in veliko število plesalcev nama je vzbudilo nekaj skrbi, kako visoko se lahko uvrstiva med najboljšimi plesalci na svetu. Imela sva nekaj treme, čeprav sva vedela, da sva dobro pripravljena. Posebno se zahvaljujeva najinemu trenerju Alekseju Galčunu, staršem in vsem najinim navijačem, ki so ob plapolanju slovenskih zastav navijali za oba slovenska para. Tako je trema na plesišču kmalu popustila in odplesala sva dokaj sproščeno, predvsem pa sva neizmerno uživala. Nepozabni trenutki ob nošenju slovenske zastave in svečan prihod 70-ih parov na defile so nama dali nov zagon za najine nadaljnje plesne poti. Z uvrstitvijo na 50. mesto sva zelo zadovoljna, saj je bila to najina prva izkušnja na tako visokem nivoju. Vedno pa obstaja mali priokus in kanček upanja, saj je nama manjkal le kanček (trije križci) za uvrstitev v naslednji krog"
Za izjavo sem seveda prosila tudi par Klun & Potočar, ki pa je žal do zaključka članka nisem prejela. Spremljevalec obeh parov je bil Aleksej Rubtsov, sicer trener Kluna in Potočarjeve iz Plesnega kluba Jasmin Kočevje.
… defile slovenskih parov … (Foto: Irena Hafner / FB)
Hafnerja in Erženovo pa sta spremljala starša Jana Hafnerja, in mama Irena me je prijazno seznanila še z dejstvom, da je bilo prvenstvo odlično organizirano, da ni prihajalo do zamud, res pa je šepala objava rezultatov. In to tako hudo, da je mednarodna plesna zveza prosila organizatorja, torej romunsko plesno zvezo prek svoje spletne strani, da ASAP (TAKOJ) objavi uradne rezultate. V času včerajšnjega tekmovanja praktično nisem mogla nikjer spremljati dogajanja na romunskem parketu. Zdaj so rezultati objavljeni in tudi podatek, da slovenskega predstavnika v sodniški ekipi nismo imeli. Spomnim, kaj je o kakovosti parov mlajših kategorij povedal plesni trener in sodnik Fredi Novak po državnem prvenstvu v standardnih plesih letos januarja: "Člani in starejši mladinci OK, ampak pod šestnajst let katastrofa. Nobene tehnike, nobene osnove, nobenih stopal … pari premalo trenirajo za tako težke koreografije. Pari v kategorijah pod šestnajst let vemo, kje bodo končali na svetovnem prvenstvu, prvi od zadaj. Res sem razočaran …" Izjavo si v celoti lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=3971#.V1Pu4iGgsa4
Poroka Zorana Plohla in Aline Vakhner. (Fot: Tomislav Valdec / FB)
Za komentar nastopa sem prosila tudi trenerko para Hafner & Eržen Tatjano Lahvinovič Galčun iz plesnega kluba Diamant, a verjetno ob nepravem času, saj se je tudi včeraj v hotelu Kempinski odvijalo poročno slavje njenega nekdanjega soplesalca, življenjskega sopotnika in sedanjega poslovnega partnerja Zorana Plohla. Zoran se je poročil s plesalko zumbe Rusinjo Alino Vakhner, sicer članico Plesne zveze Slovenije. Naj bo srečno!
P.S. Popoldne pa sem prejela še izjavo Patrika Kluna in Jasne Potočar, ki se glasi: "S posebnim zanosom sva zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu. Z veseljem sva delila tekmovalni duh s Pino in Janom, se potrudila in dosegla, kar je bilo dosegljivo. Zadovoljna sva z najinim plesom, posebej z redancom, ko sva odplesala mnogo bolje. Tudi mesto ni ravno zadnje, kot se je napovedovalo. Imava voljo in pripravljena sva trenirati, da bodo v prihodnje tudi rezultati to pokazali. Prvenstvo je bilo lepo organizirano in zelo sva bila ponosna na otvoritveni slovesnosti ob slovenski zastavi skupaj z Janom in Pino. Tudi podpora vseh, ki so bili z nami v Romuniji, nama je veliko pomenila. Hvala trenerjema in najinima družinama, ki naju vodita in spremljata. Prvenstva se bova rada spominjala kot pomembnega dogodka na najini plesni poti."

View Gallery 5 Photos