Svetovno latin za mladince. Zoran Plohl. Oba para sta odplesala zelo dobro glede na svoje zmožnosti!

Na mednarodnih tekmah se nabirajo izkušnje, pravijo mladi plesalci. (Foto: Irena Hafner / FB)

Včeraj se je v Moldaviji v Kišinjevu odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih za mladince. Plesalo je 66 parov, oba naša para sta obtičala v prvem kolu. Jan Hafner je s Pino Eržen zasedel delitev  55. do 58. mesta.

Pred tekmo: Jan Hafner, Pina Eržen, Jasna Potočar in Patrik Klun
Na 53. mesto je sodniška ekipa, v kateri ni bilo slovenskega predstavnika oziroma predstavnice, postavila državna prvaka v latinu, Patrika Kluna in Jasno Potočar, ki trenirata v PK Jasmin Kočevje. Za naš portal sta po tekmovanju zelo iskreno in realno komentirala dogajanje na kišinjevskem parketu. "Udeležba na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih je bila za naju nova priložnost. Veselila sva se tekmovanja in hkrati čutila veliko odgovornost, da se dobro izkaževa. S plesom sva zadovoljna, z uvrstitvijo manj, 53. mesto med 66 pari je manj, kot sva si želela in pričakovala. Organizacija prvenstva je bila dobra, pogrešali smo večjo dvorano in zastave na otvoritveni slovesnosti. Vsekakor nova, koristna izkušnja za nadaljevanje najine plesne poti. Uživala sva v družbi najinih plesnih prijateljev, Pine (Eržen, op. a.) in Jana (Hafnerja, op. a.), saj smo se skupaj ob podpori in nasvetih uradnega spremljevalca Zorana Plohla pripravili na današnjo tekmo. Podpora domačih pa je neprecenljiva, saj se zavedava, da lahko pleševa in tekmujeva predvsem zaradi njih. Ples je šport, v katerem moraš trdo trenirati in veliko vložiti, imeti močno domačo konkurenco in finančno podporo, da postaneš dober, najboljši. Želiva si novih priložnosti, da pokaževa svoje še boljše plesne predstave."
Pina Eržen je tekmovala v novi obleki, ki jo je skreirala Saša Pust, Jasna Potočar pa v obleki s prejšnjih tekmovanj.

Za komentar sem povprašala tudi Zorana Plohla, ki je bil uradni spremljevalec obeh naših parov, sicer pa tudi trener para Hafner & Eržen. " Kot spremljevalec lahko povem, da sta oba para odplesala zelo dobro glede na svoje zmožnosti. Kar je pomembno, vsi so plesali in se borili s srcem in dali od sebe najboljše, kar zmorejo. Trenutno nismo sposobni za kakšen boljši rezultat, lahko se pa vsi trudimo in delamo ter s pozitivno voljo in nastrojem v prihodnosti ustvarimo kaj večjega in boljšega. Glavno pa je, da damo našim parom, ki jih je že tako malo, podporo, da se lahko razvijajo in napredujejo v miru in tako, kot je potrebno."  Zoranova ekipa iz Diamanta je imela na prvenstvu poleg Hafnerja in Erženove še nekaj želez v ognju ter bila seveda zadovoljna z uvrstitvijo na drugo in tretjo stopničko. Vladislav Untu in Alexandrina Olteanu sta zasedla drugo mesto, Veaceslav Nagailic in Nina Dudoglo pa tretje, kar je seveda velik uspeh za Moldavijo. Iz Latvije sta se na na osmo mesto uvrstila Nikita Toms in Laura Sturaine, na rep četrtfinala pa švedski par Axel Jehrlander in Stefanescu Ines Maria. Zoran je dodal, da je bila tekma dobro oziroma normalno organizirana z lepo atmosfero in polno dvorano navijačev.
Zoran Plohl z varovancema Janom Hafnerjem in Pino Eržen (foto: Irena Hafner/FB)
Zmaga je odšla v Rusijo k paru Artem Nasretdinov in Elizaveta Semashko. Izjavo sta obljubila tudi Jan Hafner in Pina Eržen, verjetno jo dobim, ko se danes vrneta iz Moldavije. Sicer pa ju 6. novembra čaka novo svetovno prvenstvo. Kombinacija bo na Poljskem, kamor ju bo spremljala trenerka Martina Plohl.
Artem Nasretdinov in Elizaveta Semashko sta najboljša na svetu v latinskoameriških plesih. (Foto: FB)
View Gallery 5 Photos