Svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič se poslavljata

Slovenska plesalca, ki plešeta za Hrvaško, se bosta poslovila od amaterskih tekmovanj.

Trinajsto odprto prvenstvo Maribora bo ta konec tedna nekaj posebnega. Ne samo, da bo uspelo zakonskemu paru Branko in Alenka Bohak privabiti v mariborsko dvorano Tabor rekordno število plesalcev, kar 505 jih bo tekmovalo, ampak bo za poseben čustven naboj poskrbela še svetovna plesna dvojica Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič.

Zakonca Branko in Alenka Bohak že trinajstič organizirata odprto plesno prvenstvo Maribor Open.
V soboto na tekmovanju v latinskoameriških plesih, kjer bo tekmovalo kar 137 parov, se bosta Zoran in Tatjana poslovila od amaterske kategorije. "Za naju je vedno bil najpomembnejši cilj osvojitev titule svetovnih prvakov, in zdaj je čas, da greva naprej, in to med profesionalce. Ker tega nisva mogla narediti takoj po svetovnem prvenstvu, ker sva imela v naprej obljubljenih nekaj tekem, da jih še odpleševa, sva se spraševala, kako in kdaj naj to narediva. Oba sva se strinjala, da je najbolj prav, da to narediva v Mariboru na tekmi Alenke in Branka Bohaka, ker je Maribor Zoranovo mesto in tam njegov matični klub. Mene pa tako ali tako ne bi bilo v Sloveniji, če ne bi bilo Branka. In ne glede na to, da zadnje štiri leta nastopava za Hrvaško, sva doma v Sloveniji," sta za naš portal povedala svetovna prvaka, ki sta v teh dneh nekoliko ganjena, a trdno na tleh.
Atraktivne obleke Tatjane Lahvinovič so bile od nekdaj njena posebnost.
Tatjana, ki vedno poskrbi za atraktivne obleke na plesišču, bo ostala zvesta seksi opravam tudi v Mariboru. Obleka, ki jo šiva plesna trenerka in sodnica Nataša Ambrož, bo črna minimalistična, z veliko gole kože in nekaj perja. To je vse, kar sta obe akterki zaupali. Prav tako je skrivnost panel sodnikov na Maribor Open, saj je Alenka Bohak mnenja, "da je bolje, da se nič ne ve v naprej, da se izognemo špekulacijam."
V Mariboru se bo letos zbralo rekordno število plesalcev.
Po tej tekmi Zorana in Tatjano čaka še nekaj pedagoških akcij, nekaj božično-novoletnih prostih dni, januarja pa bosta že tekmovala med plesalci Mednarodne plesne zveze WDSF v kategoriji profesionalcev. To je tista zveza, katere članica je tudi naša plesna zveza in prepoveduje svojim članicam tekmovati na angleških tekmah in je v zadnjih dveh letih naletela na precejšnja neodobravanja pri plesalcih, ki so se sedaj prisiljeni odločiti, za katero plesno zvezo bodo plesali. Na to temo pripravljamo članek v prihodnjih dneh, ko bo tudi jasno, kako se bodo odločali slovenski pari.

View Gallery 4 Photos