Svetovna prvaka Kolesnikov in Dolenčeva postala tudi članska državna prvaka

Najboljša tudi v latinu. Naja Dolenc in Vladislav Kolesnikov. (foto: Jernej Rihar)

V športni dvorani III. osnovne šole Murska Sobota se je včeraj odvijalo državno prvenstvo v latinskoameriških plesih za leto 2017. Obširno reportažo pripravljam za jutri, danes si preberite, kdo so postali aktualni državni prvaki v sedmih starostnih kategorijah. Kot edina predstavnika seniorji 2. sta zmagala zakonca Marko in Natja Orehek iz PK Fredi. V najmlajši kategoriji, mlajši pionirji sta slavila Lan Bole in Zala Hauptman iz PK Feniks. Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martić iz Društva Plesni center Samba sta najboljša pionirja, Vid Šteinfelser in Brina Paulina Dežman iz PK Pingi sta se veselila naslova med mlajšimi mladinci. Njuna klubska kolega Brin Hlade in Laura Walter sta zmagala med mladinci.

Stopničke za starejše mladince: druga Tosia Robar Žerak in Matic Vučina, zmagovalca Ana Ekart in Ivan Jarnec, tretja Maša Bencak in Uroš Lazič …
Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki prav tako prihajata iz Pingija in plešeta v kategoriji starejših mladincev, sta včeraj zabeležila svojo skupno osmo zmago na državnih prvenstvih. Aktualna svetovna prvaka do 21 let v latinskoameriških plesih pa sta postala tudi državna prvaka. Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc iz ŠRKD Diamant sta premagala konkurenco osmih parov.
… članske stopničke, drugo mesto Miha Žerjav in Irina Vasilevska, zmagovalca Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, tretje mesto Jure Bergant in Milana Chekanova (foto: Jernej Rihar)
Sodniško zasedbo so sestavljali: Natalija Banovič, Niko Basarič, Karmen Intihar, Barbara N. Ambrož, Špela Kralj, Marko Vodnik in Alenka Bohak. Glavni sodnik in delegat Plesne zveze Slovenije pa je bil nekdanji predsednik zveze Drago Šulek.